(i)relevanta sondajelor de pe Facebook (si nu numai)

Anul acesta n-a scapat niciun grup de Facebook de sondajele de opinie, de fapt trompetele de la PSD au pus de un sondaj inca dinainte sa inceapa campania si sa fie validate candidaturile.

Doar ca rolul sondajelor de pe Facebook nu-i nici pe departe statistic ci mai degraba manipulator. Fiecare trupa gaseste un grup sau o pagina unde tranteste un sondaj si de obicei il pune pe candidatul pe care-l “sustine” a doua sau a treia optiune de vot. Apoi asteapta cuminte ca sa se stranga cateva voturi si cand s-au strans suficiente incat sa nu bata la ochi intra in scena gherila de vot la sondaj si il ridica pe candidatul cutare pe primul loc. Desigur, alte gherile de pe la alte partide pot sa faca acelasi lucru si astfel optiunea de vot sa varieze de la o zi la alta.

Ori treaba asta n-are decat un singur scop, si anume acela de a le sugera indecisilor ca cutare e candidatul potrivit, doar pentru ca aparent are sustinerea majoritatii in sondaj. E o tehnica deceptiva de manipulare si nimic mai mult, iar sondajul in sine nu doar ca e irelevant ci e si trucat in mod grosolan.

Cum va dati seama ca-i trucat? Pai e simplu. In primul rand optiunea de vot e secreta si nimeni n-are obligatia s-o divulge in vreun fel. Astfel de sondaje nu doar ca violeaza legea electorala pentru ca pe Facebook nu se poate pastra anonimitatea, dar si abuzeaza de un drept fundamental stipulat prin constitutie. Si eu am facut sondaje (reale) pe aici, dar mereu s-a pastrat anonimitatea celui care a votat. Si uite de asta, lumea care-si cunoaste drepturile si libertatile nu voteaza la astfel de sondaje. De fapt am auzit ca multi nici nu dau like paginilor, postarilor si nici nu le comenteaza candidatilor care le sunt prieteni de teama stigmatului, pentru ca aparent in ziua de azi cand lupta-i asa de apriga nu poti sa-i dai like unuia care ti-e prieten pentru ca imediat sare altul care ti-e prieten de la alt partid pe tine sa te apostrofeze si sa te catalogheze drept tradator, pentru ca i-ai tradat lui ca prieten increderea si ai mers cu celalat. Sunt extrem de absurde astfel de orgolii bolnave, dar la Avrig pare-se ca se manifesta din ce in ce mai agresiv.

Ba mai mult, la un astfel de sondaj majoritatea celor care isi exprima optiunea de vot public sunt cei care fie sunt membri de partid, fie sunt prieteni ai membrilor de partid ce nici macar n-au buletin de Avrig incat sa aiba drept de vot la Avrig.

Revenind la sondaje, astia de la PSRO s-au apucat sa ne intoxice cu un oarecare rezultat al unui oarecare sondaj ce nu pare ca are niciun fundament statistic si nu respecta nicio regula statistica prin care sugereaza ca asociatia ce a organizat dezbaterea a constatat faptul ca batalia suprema pentru primaria Avrig se da de fapt intre Klingeis si Sas, acesta din urma fiind doar la doua puncte procentuale distanta de primul.

Acuma daca tinem cont de faptul ca sondajul in cauza a fost propagat pe Facebook initial de unul din profilele false ale lui Sas si apoi preluat de alte profile false si de simpatizantii de partid pentru ca intr-un final sa fie preluat si de Klingeis care da share oricarui rahat ce-l pune pe el pe primul loc. Ori sondajul asta a aparut in timp ce intr-o sedinta publica se pare ca domnul consilier Sas s-a distantat de tot ce inseamna prezenta PSRO Avrig pe Facebook, de profilele false, de profilul PSRO Avrig unde apare “jurnalul de campanie” al lui Sas si poze cu el si cu familia lui.

Iar treaba asta dragii mosului ne arata cam cum sta treaba cu responsabilitatea la Avrig. Cum sa vrei sa faca unii ceva bun pentru Avrig cand din spatele unor profile false cu care fac propaganda manipulatoare isi aroga niste merite care nu le apartin si cand sunt desconspirati se apuca sa tranteasca fel de fel de atacuri suburbane la cei care-i desconspira. Apoi, cand sunt interpelati public pentru ceea ce scriu pe Facebook se trag la fund dand o dovada de lasitate nemaintalnita, dar au pretentia sa fie alesi in functii de conducere.

Pe cine sa alegem sa conduca Avrigul? Pe niste oameni care fug de responsabilitate ca dracu’ de tamaie? Pai nu i-am ales in toti acesti ani si n-au facut nimic ci doar s-au ascuns prin birouri si s-au asigurat ca se sterg toate urmele minciunilor electorale?

trumpet-1055356

(Vizualizat de 162 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/blogs/avrig.eu/public_html/wp-content/plugins/easy-captcha/easy-captcha-recaptcha.php on line 97