Cand partidul devine propria mosie

Atunci cand esti dat afara din partid, sau pleci de “buna voie” pentru ca iti dai seama ca nu prea esti capabil sau nu esti lasat sa furi la fel de mult ca ceilalti “membri de seama” n-ai de ales decat fie sa pleci la alt partid si sa devi astfel traseist politic, fie sa-ti faci propriul tau partid convingand pe altii ca tine sa ti se alature pentru a putea astfel sa ciordesti ceva voturi de la partidele mai mari si sa ajungi in postura de posibil aliat politic.

De la UNPR, la ALDE, PSRO sau PMP, niciunul dintre partidele astea nu s-au format cu scopul de a aduce ceva nou pe scena politica romaneasca, pentru ca atat timp cat la conducerea partidelor se afla aceiasi dinozauri e imposibil sa se faca ceva nou. Dar toate, absolut toate partidele astea s-au format cu scopul de a forma aliante pentru ca dinozaurii sa prinda un loc caldut dupa ce au santajat marile partide si le-au oferit pe tava voturile lor.

Desigur un astfel de rationament matematic e cat se poate de logic atunci cand alegerile au loc in doua tururi de scrutin si nu intr-un singur tur cum se intampla acum. Alegerile dintr-un singur tur nu mai confera luxul de a organiza aliante si astfel exista riscul ca sarlatanii ce conduc partidele de duzina sa ramana pe dinafara de data asta. Desigur vorbesc ipotetic pentru ca in functie de decizia CCR de pe 4 mai se poate schimba modul de organizare al alegerilor locale.

Revenind la PSRO e cat se poate de evident ca actualul consilier Sas, traseist si el si-a facut din PSRO Avrig propria mosie din moment ce pagina de Facebook a partidului se numeste PSRO Sas si nu PSRO Avrig. Ori lucrul asta dovedeste cat se poate de clar ca restul de membri PSRO Avrig sunt masa neglijabila si ca Sas nu da doi bani pe ceea ce reprezinta ei din moment ce a branduit organizatia locala a PSRO cu numele sau:

Screen Shot 2016-04-30 at 20.34.40

Foarte multa lume se intreaba de ce nu se implica tinerii in politica. Pai la fiecare patru ani se implica suficienti tineri in politica si majoritatea ajung sa renunte la politica cu un gust amar.

Si stiti de ce se intampla lucrul asta? Pai va spun eu pentru c-am vorbit cu cativa dintre ei si-n 2008, si-n 2012 si vorbesc si acum. Ei bine smenarii care conduc partidele au nevoie de tinerii locali doar pentru a da bine pe listele electorale pentru ca si tinerii aia au familii si prieteni care ar putea vota lista pentru ca regasesc numele tanarului respectiv acolo, pe pozitia 999 de unde n-are nicio sansa sa ajunga in consiliu.

Ba mai mult, tinerii sunt masa de manevra perfecta pentru a rupe afise si a imparti chiar si in ziua de campanie cunoscutilor pixuri cu candidatul la primarie al partidului din care fac parte. Despre “delegatii” la nivel judetean pentru a imparti galeti si plase cu diverse produse batranilor de la sate in numele vreunui baron local ce candideaza la consiliul judetean sau la primaria vreunui alt oras nici nu mai vorbesc.

Va mai aduceti aminte de partidul format din si pentru tineri de la alegerile din 2012? Nu? Pai va reamintesc eu de el pentru ca anul asta nu mai exista la Avrig. E vorba de UNPR de care s-a ales praful dupa alegerile din 2012. Sa-mi spuneti si mie dupa ce votati cati dintre tinerii ce au facut parte din lista UNPR-ului in 2012 s-au regasit pe lista vreunui alt partid la actualele alegeri.

Si anul acesta, partide ca ALDE sau PSRO dupa finalizarea alegerilor vor genera doar lehamite si scarba in randul tinerilor care la ora actuala sunt membrii de partid, pentru ca se va dovedi intr-un final ca unicul scop al partidului in sine e de a-i garanta celui care conduce partidul la nivel local un fotoliu in camera de sedinte a consiliului local si nimic mai mult.

(Vizualizat de 410 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.