La mai bine de 1 luna de la lansarea blogului vreau sa lamuresc anumite lucruri legate de acest blog. Pe blogul Avrig.eu nu se scrie la comanda politica. Editorii acestui blog nu sunt jurnalisti si nici nu vor sa para. Am lansat acest blog deoarece orasul Avrig resimte o absenta in mediul online.

Orasul Avrig poseda o mare bogatie si anume turismul, dar care este umbrita de cazuri precum Mailat.

Acest blog este facut de avrigeni pentru avrigeni. Aici vom posta in primul rand nemultumirile locuitorilor, dar si realizarile si proiectele care pot imbunatati orasul.

In 1989, orasul Avrig a castigat 2 trofee importante si anume iesirea de sub cupola comunista si ridicarea comunei Avrig la rang de oras. E pacat ca in cei 8 ani de administratie Fraticiu orasul a decazut ajungand moral la rangul de comuna.

Noi, editorii acestui site am fost nascuti in perioada comunista, insa ne-am maturizat in anii grei ai democratiei. Postam pe acest site cu demnitate si folosindu-ne de propria identitate. Vrem sa iesim din anonimat si sa nu ne ascundem sub pseudonime. In  ‘89 romanii au castigat un drept fundamental, si anume dreptul la libera exprimare.

Deoarece perioada comunista inca ne mai bantuie, noi vom publica pe acest blog materialele primite fara a publica sursa decat in cazul in care aceasta doreste acest lucru.

Vrem in primul rand ca administratia locala sa asculte problemele cetatenilor si pe urma sa faca ceva. Intr-o relatie comunicarea este esentiala, ori o relatie edil – cetatean nu va functiona fara comunicare. Deoarece inca nu am gasit pe nici un site de primarie o sectiune dedicata comunicarii cu cetateanul propun ca acest blog sa fie o poarta de comunicare.

Incurajam orice cetatean al orasului, cat si al satelor componente sa-si exprime orice nemultumire pe acest blog.

Noi tinerii suntem viitorii locuitori ai acestui oras si tocmai de aceea consider ca este normal sa ajutam administratia locala sa faca din Avrig un oras model. Suntem constienti de faptul ca sistemul administrativ romanesc dateaza din perioada comunista si ca administratia locala nu poate sa faca investitii singura fara a avea derogare de la Bucuresti. Suntem constienti ca desi platim taxe si impozite, acestea ajung intai la Bucuresti pentru a fi apoi redistribuite administratiei locale.

Suntem multumiti de faptul ca Avrigul are nevoie si divertisment, si prin asta sustinem initiativa administratiei de a organiza atat Festivalul Florile Oltului cat si organizarea Targului de Craciun, insa consideram ca dupa experienta din acest an se poate renunta la Targul de Craciun. Astfel suficienti bani vor putea fi economisiti pentru a imbunatati imaginea orasului.

Principalele probleme ale orasului sunt infrastructura, reteaua de canalizare si energie electrica. Sa luam de exemplu strada Bisericii, o strada care pana nu de mult facea parte din DN 1, o strada care a fost sparta de societatea care s-a ocupat de extinderea retelei de canalizare si care a fost doar petecita de vreo 3 ori in ultimul an al mandatului Fraticiu. Aceasta strada, pe o mare portiune mai are doar un sens de mers circulabil, restul fiind un pericol pentru pivotii si capetele de bara situate in partea dreapta a masinii care o strabate. O alta portiune de drum cu probleme este reprezentata de zona situata intre iesirea din cartierul Sticla (strada S. Brukenthal) si intrarea pe drumul Poienii.

Valea Avrigului a ajuns o zona cu un potential turistic enorm, slab valorificat pana in acest moment. E pacat ca zilnic trec zeci de persoane din alte zone ale tarii pe acolo si se intorc inapoi cu un gust amar datorita gropilor care tind sa testeze rezistenta pieselor ce compun directia masiniilor si care te fac la propriu sa-ti inghiti proteza.

O alta problema grava a orasului ar fi lipsa de interes a anumitor persoane pentru resedinta de vara Brukenthal, un parc care pana de curand era intretinut si vizitat de mii de persoane venite la recuperare din diverse judete ale tarii.

Pe langa Valea Avrigului, resedinta de vara Brukenthal reprezinta un brand care poate aduce succes orasului.

Ne bucura faptul ca prin initiative sustinute de primarie, Scoala cu clasele I – VIII Gheorghe Lazar a ajuns o scoala care functioneaza la standarde europene, insa ne intristeaza faptul ca Avrigul a trecut printr-o perioada de 8 ani in care au primat interesele proprii ale anumitor persoane din administratie.

De asemenea ne bucura faptul ca odata cu instalarea in functie a noului primar, Avrigul e mai curat. Am vrea sa fie si mai sigur.

Desi exista un numar mare de masini ne confruntam cu o criza a locurilor de parcare deoarece in zona centrala foarte putine parcari sunt amenajate. Si de parca nu ar fi de ajuns, zilnic in anumite zone sunt destule masini care parcate pe trotuar desi langa ele troneaza semnul de stationarea interzisa.

De asemenea in zona centrala exista cateva strazi cu sens unic, dar care pentru anumiti soferi reprezinta strazi cu dublu sens. M-ar bucura faptul daca as vedea mai multe echipaje de politie pe strada care sa-i invete pe acesti soferi care sunt regulile de circulatie.

Inainte ca acest articol sa ajunga la 100 de cuvinte vreau sa precizez faptul ca suntem constienti ca articolele de pe acest site au suparat si vor supara in continuare anumite persoane, insa conform constitutiei cei pe care i-am ales in functie de conducere trebuie sa reprezinte intai interesele noastre, ale cetateanului si pe urma pe cele proprii.

(Vizualizat de 119 ori, 1 vizite azi)