Aparent odată pe lună apare o știre despre cum poliția rutieră a prins pe vreun bețivan la volan.

Ultima fiind asta de acum trei zile cu un cetățean depistat cu alcoolemie record.

Cum mai văzusem recent ceva similar am dat o căutare pe Google și aparent e ceva foarte la modă să te plimbi cu mașina băut prin Avrig.

Astfel mi-am adus aminte de o poveste din tinerețe apropo de treaba asta.

Când poliția din Avrig a fost evacuată din sediul deținut de pe vremea miliției în urma unor revendicări imobiliare a trebuit să-și amenajeze sediu nou.

Numai că, neavând bani a primit sponsorizări de la diverse firme locale.

O firmă a dat parchetul, alta geamurile, alta mesele, alta ușile etc.

La scurt timp după ce s-a finalizat noul sediu al poliției din Avrig, a venit ordin pe unitate de la Sibiu să se ia permise pentru că pe vremea aia orașul Avrig avea record de accidente și incidente rutiere.

Așa că au fost scoși în stradă agenții de rutieră de la Avrig cu sarcina clară de a lua permise și a reduce astfel cifrele nefaste în ceea ce privește siguranța rutieră.

Unul dintre agenți, destul de responsabil și vertical de altfel, l-a oprit pe un cetățean din Avrig, mare afacerist local (mic după standarde județene și naționale).

L-a pus să sufle în fiolă și surpriză, acesta băuse, așa că polițaiul a început demersurile de reținere a permisului de conducere.

Numai că, cetățeanul, de școală veche nu s-a lăsat intimidat așa de ușor și i-a cerut polițistului o pedeapsă mai blândă, gen o amendă pentru centură sau pentru utilizarea telefonului mobil la volan.

Agentul în schimb avea ordine clare și nu s-a lăsat convins așa că cetățeanul a scos telefonul mobil și l-a sunat pe șeful agentului ca să-i explice situația și să ceară cumva clemență.

Șeful a cerut să vorbească cu agentul în cauză și i-a recomandat acestuia să nu fie așa de aspru cu cetățeanul respectiv pentru că firma cetățeanului a sponsorizat noul sediu al poliției cu geamurile de termopan și astfel nu i se poate face omului o astfel de nedreptate.

Furios, agentul i-a răspuns că în cazul ăsta n-are rost să-l mai trimită în stradă să ia permise pentru că aproape toți clienții pe care îi are poliția rutieră au fost la un moment dat direct sau indirect sponsori ai noului sediu și toți consideră acum că merită clemență.

Cât e de reală povestea asta nu știu să vă spun. Pot confirma doar că era perfect plauzibilă în Avrigul acelor vremuri.

De Avrig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *