Doara si minciuna-i vorba

Asa obisnuia sa zica bunicul in urma cu vreo 20 de ani cand auzea un politician vorbind si laudandu-se de parca era intruchiparea lui Mesia si doar el putea sa-i faca un bine taranului fara prea multa carte, dar cu suficient de multa experienta de viata incat sa nu se lase pacalit de orice mincinos care ar spune orice pentru voturi.

Mi-am adus aminte de vorbele bunicului in timp ce citeam monologul pe care l-a publicat recent consilierul Sas incercand sa simuleze un dialog cu electorii lui si folosind doar intrebari comode la care poate sa ofere raspunsuri pe care le poate cosmetiza incat sa raspunda exact asa cum vor sa auda avrigenii.

Dar sa incepem cu inceputul si sa analizam raspunsurile oferite de catre consilierul Sas in acest dialog imaginar:

  1. Desi mentioneaza ca n-a facut avere din functia de consilier (si spre uimirea voastra eu unul il cred pentru ca el era ocupat cu mancatul pe gratis la Florile Oltului nu cu datul unui mare tun), nu pune un link catre declaratia de avere si interes pentru a corobora ceea ce sustine pe Facebook cu ceea ce exista depus la dosar.
  2. Pe langa functia de consilier, domnul Sas mai e si instructor auto, iar in legatura cu ocupatia lui de zi cu zi am clarificat pe aici ce si cum. Ce am remarcat insa din raspunsul la a doua intrebare e ca omul sugereaza faptul ca pleaca dis de dimineata la munca si nu se intoarce niciodata mai devreme de ora 22:00. Ori prima intrebare ce-mi vine in minte in cazul asta e cum poate un om atat de ocupat sa conduca destinele Avrigului. Cum o sa fie el eficient ca primar si de ce nu cum a putut sa fie eficient drept consilier in doua mandate deja? Ma intreb retoric ce-i drept pentru ca in articolul mentionat anterior am stabilit deja ca pe anul 2015 consilierul Sas a avut un numar de 77 elevi examinati din care doar 13 au promovat. Pentru ca eram curios ce anume-i ocupa timpul atat de mult consilierului Sas (in afara de a denigra oameni pe Facebook si a crea profile false) m-am apucat sa fac un calcul matematic. Astfel, la un program de lucru de 8 ore pe zi, 5 zile pe saptama si 49 de saptamani lucratoare pe an (conform codului muncii) daca socotim ca un elev face aproximativ 25 de ore practice la scoala de soferi rezulta ca lucrand in limita normelor legale pe parcursul anului 2015 consilierul Sas ar fi trebuit sa aiba un maxim de 1960 de ore lucrate cu scoala de soferi. Asta inseamna ca a avut timp nu doar sa bea si o cafea din cand in cand pe parcursul timpului in care a instruit cei 77 de elevi, dar daca si-a inceput munca la 8 dimineata cu siguranta n-a fost nevoit sa lucreze mai tarziu de ora 17:00. Ce-a facut in intervalul orar 17:00 – 22:00 e o necunoscuta pentru noi toti. Poate ca are omul o slujba suplimentara, poate ca are omul activitati extracurriculare sau poate ca vrea doar sa ne sugereze faptul ca face eforturi supraomenesti comparativ cu ceilalti candidati la consiliul local.
  3. Sarim peste cea de-a treia intrebare deoarece are legatura strict cu educatia pe plan profesional si nu pare sa fie nimic neconcordant si trecem mai departe.
  4. Crede in Dumnezeu, e ortodox cu frica de Dumnezeu si e bucuros ca Dumnezeu i-a dat curajul sa fie un om drept intr-o lume in care hotia si minciuna sunt calitati. Pai bai nene tu numesti om drept pe ala care dezinformeaza si denigreaza public din spatele unor profile fictive fara sa aiba nicio dovada pentru ceea ce spune? Tu numesti om drept pe ala care profita de extorsiunea la care-i supus un comerciant (de catre colegul sau de partid) la Florile Oltului pentru a manca si el o zama calda? Tu numesti om drept pe ala despre care spune lumea ca-si santajeaza elevii picati la scoala de soferi pentru a face ore suplimentare platite si pentru a da spaga sa treaca examenul? Tu numesti om drept pe acela care se agata de imaginea sefului de partid si a partidului in sine pentru a-si face siesi imagine ignorandu-i cu desavarsire pe ceilalti membri si colegi de partid? Stimate domn, ai dreptate pentru ca intr-adevar minciuna si hotia au devenit o virtute si o conditie primordiala pentru a ajunge consilier la Avrig, iar dumneata pare-se ca esti inzestrat cu cel putin una din cele doua virtuti.
  5. Nu e bine ca lumea il blameaza pentru ca schimba partidele ca pe sosete pentru ca in fond interesul lui e sa-si aduca contributia in cadrul comunitatii. Sa-i sopreasca cineva ca un cetatean isi poate aduce contributia si ca independent, nu doar in cadrul unor partide de duzina unde intra cu unicul scop de a se folosi de imaginea partidului pentru propria reusita. Dupa PP-DD consilierul Sas a devenit independent, dar doar pentru putin timp, pana a gasit un partid in lipsa de candidati care sa gireze pentru orice lichea.
  6. In timp ce explica cu mandrie cand si in cadrul carui partid si-a inceput cariera politica, domnul Sas omite sa ne spuna ca in cadrul PUR l-a avut ca mentor pe Ilie Stoica si ca preferinta pentru PP-DD n-a fost deloc intamplatoare daca tinem cont de experienta lui in cadrul PUR. Poate asa intelegeti si voi de ce nu s-a prezentat consilierul Sas la votul pentru reconfirmarea lui Ilie Stoica la GOA.
  7. E cat se poate de logic faptul ca l-a sustinut pe Klingeis fara sa ezite, pana la urma ce era sa faca sa sustina interesele cetatenilor care l-au votat? Pai nu mai bine isi vinde el votul el celui care ofera cel mai mult ca doar de asta l-ati ales?
  8. La capitolul realizari m-am amuzat cel mai mult pentru ca prin ceea ce spune consilierul Sas da de inteles ca absolut tot ce s-a facut in Avrig in ultimii ani de mandat i se datoreaza lui, pentru c-a votat si el acolo sau pentru ca si-a spus o parere la sedinta. Desigur omite cazurile in care a votat pentru a favoriza interesele unor smenari locali si impotriva intereselor noastre ale tuturor, iar procesele verbale intocmite dupa fiecare sedinta sunt dovada clara a felului in care a votat consilerul Sas si mai ales modul in care ne-a protejat noua interesele.

Dupa toate astea zic sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa recunoastem faptul ca prin felul in care se prezinta public, consilierul Sas a ajuns cu adevarat un politician vrednic…

 

(Vizualizat de 235 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.