Venit, latrat, plecat

Inca din 2008 de cand am inceput sa scriu aici pe blog am fost martor la aparitia multor personaje pestrite pe grupul de Facebook Avrig unde atat in timpul campaniei electorale cat si in afara ei au curs postarile in favoarea si mai ales impotriva unor oameni “politici” locali.

Am scris si eu postari, ori de cate ori am considerant necesar si de fiecare data m-am implicat direct in orice discutie pentru a-mi sustine punctul de vedere si de fiecare data am incercat sa aduc argumente cat mai solide.

Din 2008 si pana acum am scris aici pe blog, cat si pe Facebook opinii si comentarii privind felul in care este condus orasul de fosti sau actuali edili. Am scris de asemenea postari si/sau informatii primite pe mail, pe mesaj privat pe Facebook, prin telefon sau chiar si pe skype de la diversi avrigeni care prin prisma functiei, a locului de munca, a familiei sau a linistii personale n-au dorit sa faca ei insisi acele informatii publice si au preferat sa ramana anonimi. N-am refuzat postarea nici unei informatii aici pe site, la fel cum n-am refuzat postarea nici unui comentariu atat timp cat nu a fost tendentios sau jignitor.

Chiar si asa, n-am putut sa nu remarc faptul ca “sustinatorii” politici sunt efemeri. Ei apar, posteaza, iar dupa ce sunt desconspirati dispar. Ultimul dintre ei, despre care scriam in urma cu ceva vreme a disparut si el la fel de subit cum a aparut… cu tot cu postarile pe care le-a facut:

Screen Shot 2015-03-31 at 18.58.17

 

Din pacate asa au inteles oamenii “politici” ca se face social media. Platind tineri din partidul lor sa intre cu profile false pe Facebook si sa faca propaganda. E drept ca de cele mai multe ori informatiile sunt veridice sau opinia exprimata e corect argumentata. Doar ca falsitatea si anonimitatea profilului nu ofera credibilitate opiniei si astfel orice tentativa de anti-campanie se duce in neant.

Probabil ca in loc sa dea bani tinerilor sa posteze pe Facebook, sefii de partid sau oamenii cu interes din partid ar face mai bine sa demareze campanii de ajutorare a saracilor, pe care sa le sustina si sa le sponsorizeze, chiar si cu sigla partidului, si apoi sa posteze asa ceva pe Facebook. Sunt sigur ca o sa aiba un impact vizual mult mai mare decat unu care arunca cu noroi, ca sa nu zic altceva, intr-o singura directie incercand prin omisiune sa sugereze eficienta celorlalti.

(Vizualizat de 3 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *