Am ajuns din întâmplare pe pagina Statutului Unității Administrativ Teritoriale din secțiunea Monitorul Oficial Local de pe site-ul Primăriei Avrig și m-am crucit ce am găsit pe acolo:

Pagina respectivă pare făcută mai degrabă în bătaie de joc ca să fie acolo și să dea la număr și la cântar nu să reprezinte o sursă de referință credibilă, corectă și coerentă.

În captura de mai sus, prima propoziție e literalmente asta:

Populatia orasuiui Avrig la data de 01.07.2000 era de i 619llocuitori. Limba vorbita este romana, iar populatia germana si rnaghiara vorbeste in mod curent limba romana.

Am îngroșat greșelile rezultate din posibila utilizare a unui sistem de recunoaștere a textului cu care probabil s-au digitalizat documentele ce au fost luate apoi cu copy/paste și puse aici fără niciun fel de verificare și corecție ulterioară.

Diacriticele lipsesc în tot textul deși reprezentații primăriei sunt mândrii de moștenirea lăsată de Gheorghe Lazăr și ridică semeț steagul de ziua limbii.

Dincolo de erorile cauzate de sistemul de recunoaștere de text, lipsa diacriticelor și existența multor propoziții incomplete, date obsolete sau pur și simplu neactualizate, pagina respectivă face referință la o sumă de firme și fabrici care pur și simplu au falimentat de foarte mult timp omițând astfel sectoarele și vectorii economici actuali:

Pagina completă, în stadiul actual o găsiți capturată în PDF mai jos, că probabil o să dispară în curând.

De Avrig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *