Cand e de criticat criticam…

Cand e de laudat e musai sa laudam. Anul trecut au avut loc pe Facebook o serie de discutii privind lipsa celor 7 ani de acasa in randul consatenilor si “turistilor” ce ne viziteaza obiectivele, lipsa de bun simt ce nu doar ca afecteaza imaginea orasului, dar si dauneaza mediului.

Nu stiu daca GOA programase in prealabil sa faca in luna aprilie 2014 prima editie a campaniei “luna curateniei” sau daca dezbaterea aprinsa de pe Facebook a avut un rol decisiv in organizarea acestei campanii. E impropriu sa ne arogam niste merite in cazul in care chiar nu le avem, insa ce pot spune sigur e ca multi dintre cei angrenati in discutia initiala au apreciat si au sustinut demersul acesta privind “luna curateniei”.

10646910_633948516707315_2126579859802634780_nDesi credeam ca o sa fie doar o campanie izolata, ca or sa fie dezamagiti de impactul asupra societatii in raport cu efortul depus si ca vor renunta, se pare ca cei de la GOA au organizat si in acest an campania “luna curateniei”.

Ca si anul trecut au inceput cu informarea cetateanului, distribuind pliante si incurajand la sustinerea demersului, pentru ca mai apoi sa treaca la actiuni de curatare voluntara a zonelor afectate de lipsa de bun simt a multora.

Campania aceasta a venit relativ tarziu din pacate, la 25 de ani de cand romanul a inteles ca are dreptul sa faca ce vrea, inclusiv sa arunce gunoiul unde-l taie capul, insa ma bucur ca totusi a venit. Mereu e mai bine tarziu decat niciodata cand vorbim de astfel de demersuri.

Un alt lucru important legat de aceasta campanie e angrenarea directa a copiilor de diverse varste in demers, lucru ce va duce la constientizarea importantei sanitare si vizuale in ceea ce priveste un oras curat. Prin astfel de campanii, generatia urmatoare se mai poate schimba, fiindca din pacate generatia noastra care a luat exact ce-a fost mai rau din conceptul de liberate si acela de democratie cu greu mai poate sa fie responsabilizata in spiritul civic cu care au crescut stamosii nostri.

foto via Facebook

(Vizualizat de 10 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.