Matematica si demagogie

Stiti care a fost diferenta (rotunjita) intre Adi David si Gheorghe Fraticiu? Nu stiti? Va spun eu, cam 700 de voturi.

700 de voturi care il puteau face pe Fraticiu primar, daca in 2012 nu specula nevoia oamenilor intr-un discurs plin de demagogie.

Am scris si in campanie de treaba asta, dar doar in treacat pentru ca am vrut doar sa le amintesc oamenilor cine e cel ce mizeaza pe demagogie si apoi deceptioneaza.

Pe urma cand am vazut cifrele provizorii, cand am vazut procentele am facut un simplu calcul matematic ca sa-mi fac o idee cam care a fost distanta intre candidati si ce sa vezi numarul de voturi ce i-a distantat pe Fraticiu si David a fost 700.

Da, 700 adica exact cate locuri de munca a promis el in 2012 cu fabricile alea ce aveau terenul cumparat si incepeau constructia, dar care intr-un final nu s-au mai facut.

Stiti de ce nu s-au mai facut? Nu stiti asa-i? Nici eu n-am stiut, dar am aflat in campanie si e musai sa va spun si voua ca sa stiti ce fel de oameni ati trimis in consiliu.

Se pare ca Fraticiu de fapt n-a mintit chiar asa cu nerusinare in 2012 cand zicea ca urmeaza sa se faca noi investitii la Avrig pentru ca discutii destul de avansate au avut loc cu investitorii si documentatie in acest sens s-a depus la Primaria Avrig. Insa a fost o problema cu terenurile pe care urmau sa se construiasca fabricile, problema ce i-a alungat pe investitori.

Ma scuzati, n-am vrut sa spun c-a fost o problema ci un smen, pentru ca asta a si fost, un smen. Astfel, unul din consilierii locali ai PSD fata de care probabil Fraticiu avea o polita de platit a cumparat terenurile pe care urmau sa se faca fabricile in prealabil dupa ce a primit pontul in acest sens. Le-a cumparat la pret de nimic desigur pentru a face specula cu ele si a-i trage in piept pe investitori. Doar ca investitorii sunt oameni inteligenti si nu se lasa pacaliti de orice taranete ce-a ajuns in consiliu pe o lista. Asa ca s-au interesat si au aflat de smenul asta dupa care au plecat cat au vazut cu ochii.

Dar stiti cazul asta nu-i unul izolat pentru ca umbla vorba prin sat ca Faurecia si SNR care s-au construit in Colonia Talmaciu in loc de Avrig au intrerupt negocierile la Avrig tot din cauza unor smenuri dinastea de duzina. Hai ridicati mana sus sa vad cati dintre voi lucrati la Faurecia si l-ati votat pe Fraticiu sau daca nu pe el macar lista PSD-ului. Dar voi astia de n-aveti inca un loc de munca stabil sau care sunteti obligati sa faceti naveta zi de zi la Sibiu, Selimbar sau Talmaciu cati sunteti? Sunteti 700 macar? Sunteti mai mult de 700 asa-i?

Ei daca voi astia ce n-aveti un loc de munca si va doriti unul cu adevarat, sau care faceti naveta zi de zi ca sa va intretineti familia ati avut sperante in 2012 ca or sa se faca fabricile alea, iar acum 4 ani mai tarziu ati votat lista PSD-ului din diferite considerente aflati ca pe individul despre care se zice ca a facut smenurile cu terenurile alea si astfel a alungat investitorii l-ati pus din nou in consiliu.

Dar nu, nu va acuz de nimic pentru ca nu-i vina voastra ca n-ati stiut de toate smenurile care se fac in Avrig, n-ati stiut de bisnitareala ce-i caracterizeaza pe consilierii cu state vechi de pe liste si n-ati stiut unde s-a oprit buna vointa si a inceput ticalosia candidatilor. V-am spus eu azi pentru ca peste alti 4 ani de zile sa nu mai faceti gresala de a trimite inca odata smenari in consiliul local.

Sa va mai zic o chestie, ca poate nu v-ati gandit la ea, insa io m-am gandit si m-am amuzat teribil la cat de ticaloasa poate sa fie soarta cu cei ticalosi din nastere. Ia ganditi-va ca 700 de locuri de munca insemnau 700 de votanti multumiti, 700 care stiind cine a facut posibil ca doi investitori sa vina la Avrig puneau stampila pe cine trebuie. Dar daca totusi cei 700 care n-au pus stampila stiau de smenul asta si tocmai de asta n-au pus stampila. Oare asta sa fie explicatia?

QNEXO868Q7

(Vizualizat de 330 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *