Statistici pe bune, nu din burta

Pentru ca anul asta a fost cat se poate de concludent in privinta campaniei in mediul online am extras de pe pagina de Facebook statisticile privind evolutia si interesul in intervalul 5 mai – 1 iunie (28 de zile) si cum puteti vedea in imaginea de mai jos, in perioada aceasta pagina a primit 37 de likeuri noi si a avut 650 de vizualizari noi.Screen Shot 2016-06-02 at 07.10.19

Postarile la care s-a dat share pe pagina au avut ca audienta principala (20%) femei cu varste cuprinse intre 35 si 44 de ani si peste 61% din vizualizari s-au efectuat de pe dispozitive mobile.

Daca profilul de varsta sugereaza faptul ca publicul majoritar e reprezentat de oameni educati cu experienta, utilizarea majoritara a dispozitivelor mobile confirma faptul ca mesajul transmis de fiecare postare a avut sansa sa ajunga prin intermediul dispozitivelor mobile in diverse grupuri fara acces exclusiv la internet si astfel sa aiba un impact mai mare in randul celor care n-au sau nu folosesc internetul.

In ceea ce priveste publicul se pare ca postarile de pe aici au ajuns, datorita likeurilor si shareurilor date de urmaritori (putine ce-i drept) la 4025 de utilizatori de Facebook, in marea lor majoritate din Avrig si in marea lor majoritate cu drept de vot. Daca am considera faptul ca 25% (ipotetic vorbind) dintre acestia nu sunt din Avrig sau n-au drept de vot la Avrig ramanem cu vreo 3000 de persoane, iar acei 3000 reprezinta cam 50% din totalul celor cu drept de vot de la Avrig.

Interesul exclusiv privind postarile de pe pagina a fost fructificat de 2407 dintre avrigenii utilizatori de Facebook ceea ce face ca putin sub 1/3 din votantii din Avrig si satele arondate sa fie efectiv interesati de ce s-a postat pe pagina si s-a scris aici pe site.

Cifrele astea, destul de concludente pentru mine alaturi de concluzile de final scrise anterior ar trebui sa le dea unora de gandit, daca tinem cont de faptul ca in logica unei competitii cu mai mult de 2 oponenti si fara runda 2-a 1/3 poate sa reprezinte o majoritate clara.

Si daca tot suntem la rubrica “statistici” m-am hotarat sa public si un top al postarilor care au avut cel mai mare impact de cand exista pagina de Facebook. Astfel mai jos aveti postarile care s-au remarcat (peste 950 de vizualizari) precum si volumul de likeuri sau shareuri:
Screen Shot 2016-06-02 at 07.13.50

(Vizualizat de 395 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.