Ma voi mai stiti ceva de vice?

bookcity.ro

Ati citit bine, vreau sa stiu daca stiti ceva de vice ca noi nu stim nimic. Absolut nimic.

De cand a fost numit vice nu cred c-a facut nimic pentru Avrig in afara faptului c-a fost pe la sedintele de consiliu, a vorbit si el de cateva ori si apoi s-a dus si s-a pozat cu unii la ceva eveniment si cam atat.

Oare doar pentru asta ia salariul ala de vice? Ca sa nu faca nimic pentru oras?

Noi ne tot razboim pe aici ba cu primaru’, ba cu deputatu’, ba cu postacii de partid sau cu consilierii locali, dar cu vicele niciodata. Oare de ce?

Pai va spun eu de ce. De obicei in politica aia care sunt foarte vocali sunt si cei mai fraieri dintre toti, pe cand aia care tac stiu bine de ce tac.

Adica ei tac pentru ca fac si nu puteau sa faca daca nu taceau. Astfel smenurile adevarate, tunurile adevarate le dau cei discreti si cei pe care nu-i prea vezi sa atraga atentia. Oare asa sa fie si cu vicele nostru?

Nu stiu, poate-mi spuneti voi cateceva despre „afacerile” vicelui. Stiu ca prietenul deputatului ii facea vizite intense vicelui imediat dupa ce a fost numit pentru a o mai pune de smenuri si vicele l-a refuzat de cateva ori pentru ca are si el prestanta sa. Sau poate nu i-a convenit vicelui ce primea in schimbul maleabilitatii sale?

De curiozitate m-am uitat sa vad cam ce sarcini are vicele la Primaria Avrig pentru ca ma gandeam ca daca n-are omu’ nici o sarcina e normal sa nu stim nimic de el si conform organigramei in carca vicelui sunt urmatoarele:

  • Birou lucrari publice si administrarea teritoriului – adica vicele cam trebuia sa se asigure ca bataia asta de joc nu se intampla, sau daca se intampla e sanctionata.
  • Biroul achizitii publice si licitatii – adica biroul ala de-i aproba primarului cheltuielile excentrice pe vise verzi, chermeze despuiate cu chinezi, excursii si capricii.
  • Compartiment informatica – adica departamentul ala care ar trebui sa se ocupe si de site-ul primariei nu doar sa le bage in priza imprimantele doamnelor ce nu pot sa se aplece din cauza fustei si mai ales care trebuia deja sa implementeze plata taxelor online.
  • Serviciul public de Politie Locala – HOPA! vreti sa ziceti ca vicele are in subordine Politia Locala? Aia care nu-si face meseria cum ar trebui? Aia sub botul carora masinile troneaza pe trotuar si pietonii fac slalom pe carosabil?
  • Serviciul public pentru administrarea pietelor, targurilor, spatii verzi si ecarisaj – carevasazica serviciul ala de permite accesul in piata saptamanala pe baza de spaga, de inchide ochii in cazul alora care incalca normele legale si de bun simt si care deconteaza bani grei pentru mancarea patrupedelor din adapostul de la Mirsa, mancare ce exista doar pe hartie fiindca acolo la Mirsa cainii se mananca intre ei de foame.
  • Casa de cultura – adica acea cladire din centrul orasului ce se invecineaza cu primaria si care sta sa cada la gradul de degradare pe care-l are si in privinta careia nu face nimeni nimic mai ales ca unul ar vrea s-o darame ca-i umbreste lalelele.
  • Muzeul, CIT si Biblioteca – adica cele 3 institutii culturale care aparent se descurca doar datorita dorintei, vointei si competentei oamenilor care activeaza acolo si nu vreunui ajutor din partea vicelui.

Bun, acum ca stiti ce ar trebui sa faca vicele sau mai bine zis ce responsabilitati are scaunul lui imi spuneti si mie daca mai stiti ceva de vice? El face ceva pentru orasul asta ca io nu vad mai nimic.

dacris.net
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//