Arnold Klingeis e in campanie de ceva vreme

bookcity.ro

Am ajuns la concluzia ca lui Arnold Klingeis i-au prins tare bine excursiile prin vestul Europei fiindca de cateva zile pare sa fie intr-o continua campanie electorala.

Desigur, n-are bannere, nici afise si nici autobuze cu sustinatori care sa imparta mita electorala oamenilor ci se are pe el si ii cam ajunge.

Astfel zilele astea Arnold Klingeis aplica ceea ce-a vazut si a invatat de pe la altii, si anume faptul ca cei aflati la putere trebuie sa fie intr-o continua campanie electorala daca vor sa mentina puterea.

Prin tarile cu o populatie majoritar emancipata si educata politic nu e suficient sa bagi odata la 4 ani in posta un fluturas in care sa scrii agramat ceea ce crezi tu c-ai facut bun pentru oras si ceea ce vrei sa faci in continuare. Si uite asa pentru a mentine puterea obtinuta democratic nu trebuie sa ratezi nici o sansa de a aparea in public, fie ca inaugurezi vreo lucrare, fie ca te duci doar in „inspectie” pe vreun santier, sau ca duci o punga cu doua-trei alimente unor familii nevoiase. Nu trebuie sa ratezi nici o sansa, nici un eveniment, e bine sa mergi chiar si la sezatoare si e neaparat sa fie poze cu tine, sa dai comunicate si sa speri ca media o sa preia mai departe „stirea”:
Screen Shot 2015-05-13 at 08.50.28 Screen Shot 2015-05-13 at 08.50.43Screen Shot 2015-05-13 at 09.04.05 Screen Shot 2015-05-13 at 08.50.57 Screen Shot 2015-05-13 at 08.51.16

Evident ca nu-i nici o stire in toate demersurile astea ci sunt diverse modalitati de a face campanie electorala in afara campaniei electorale. Astfel de instantanee surprind „interesul” unui politician pentru orasul sau si pe multi poate ca i-ar convinge sa-i mai acorde un mandat. N-a inventat Arnold Klingeis apa calda fiindca ceea ce face el se face in afara tarii de ani buni si intocmai datorita foametei de imagine (mai ales cand partidele sunt implicate in diverse scandaluri), omul, politicianul incearca sa se dezica de partid si sa coboare in strada unde sa-si tatoneze terenul pentru urmatoarele alegeri.

Lichele politice se gasesc in mai toate tarile Europene, insa multi dintre ei au inteles ca singura solutie ca ei sa ramana „eterni” si sa nu fie criticati de oamenii de rand dupa ce au pierdut alegerile e ca pana la urma sa si faca ceva pentru comunitatile din care fac parte. Si uite asa incet si sigur orasele vest-europene au evoluat mai rapid decat orasele est-europene unde edilii au dat doar dovada de ignoranta si ipocrizie.

Nu stiu cine se ocupa in ultima perioada de imaginea lui Arnold Klingeis, dar pare ca face o treaba buna deocamdata. Desigur asta nu inseamna ca intr-un definitiv Arnold Klingeis poate si castiga alegerile viitoare fiindca pana la urma targetul unei astfel de campanii e clasa joasa si cea medie a societatii.

Totusi tind sa cred ca daca „exemplul” asta e urmat de toti sefii de departamente din primarie, de consilierii locali si mai ales de potentialii viitori candidati pentru un loc la alegerile viitoare si daca macar unul dintre ei o sa „coboare” cel putin saptamanal in strada sa ia pulsul societatii, sa vada problemele sa discute cu oamenii si sa se pozeze cu ei (chiar si in scop de campanie) multe dintre problemele orasului s-ar face auzite si vazute si un procent acceptabil s-ar rezolva cu siguranta.

Desigur nu trebuie sa-l apreciem sau sa-l aplaudam pe Arnold Klingeis pentru ceea ce face fiindca el face ceea ce-i spun altii sa faca pentru binele lui. Si desigur nu trebuie sa-l apreciem pe primar ca face asta acum, dupa ce a trecut iarna si dupa ce au trecut atatia ani din mandatul lui. Pana la urma primarul a coborat in strada abia dupa ce „asfaltul inmuiat” de lucrarile prietenului sau consilierul sandala s-a uscat si s-a intarit ca doar nu vroiati sa-si murdareasca pantofii ce au costat cat salariul unui angajat cu minimul pe economie de la el din firma nu?

dacris.net
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//