Unde e sportul de alta data?

bookcity.ro

Pozele pe care le vedeti mai jos sunt facute la mai bine de doua decenii distanta insa transmit acelasi mesaj.

In Avrig exista o pasiune pentru sport si suficienta motivare pentru obtinerea de performante, insa nu exista si o apreciere din partea publicului la fel cum nu exista si o sustinere ferma din partea Primariei si Consiliului Local Avrig.

In prima poza aveti echipa de rugby a fostei UMM echipa care la acea vreme era finantata de UMM si care a oferit tinerilor sansa de a duce un stil de viata sanatos fiindca implinirea in viata nu ti-o da burgerul de la McDonalds ci momentul in care iti dai seama la o anume varsta ca sportul din tinerete te-a mentinut sanatos.

In a doua poza apare actuala echipa de fotbal a FC Avrig, echipa care s-a format dintr-o initiativa buna peste cadavrul celorlalte echipe de fotbal ale Avrigului si anume echipa detinuta in trecut de UMM si cea de Fabrica de Sticla si cu ajutorul unor investitori si al Primariei a reusit sa intruneasca niste conditii minime pentru o baza sportiva si sa joace cu ganduri mari in aceste zile promovarea in Liga 3-a.

Din pacate promovarea in Liga 3 presupune pe langa eforturi sportive si eforturi financiare, iar FC Avrig are nevoie de un mic Becali care sa investeasca bani la echipa. O posibila sustinere financiara poate veni din partea Primariei si a Consiliului Local care cu siguranta vor gasi ceva maruntis pentru a le acoperi macar taxele administrative percepute de FRF in cazul unei promovari fiindca intretinerea echipei de fotbal din punctul asta de vedere e cu siguranta mai ieftina decat intretinerea unui Audi A8, iar primarul o stie bine fiindca acum umbla cu Duster care e nou si in afara de revizii n-ar trebui sa aiba alte cheltuieli cu el.

Si ca tot veni vorba de consilieri stim cu totii ca au firme sau sunt membrii ai consiliilor de administratie ale unor firme din Avrig si imprejurimi si astfel nu cred ca le-ar strica sa-si afiseze cate un banner de reclama pe marginea stadionului in schimbul unui contract de sponsorizare fiindca pana la urma orice sponsorizare pe care o face o societate comerciala se deduce din impozitul pe profit al firmei respective conform legii si astfel firma respectiva in loc sa directioneze impozitul catre miticii din Bucuresti si cei 500 de parlamentari pe care-I intretinem cu tot cu amantele lor la hotelul Bucuresti mai bine il directioneaza catre echipa de fotbal a orasului si au parte si de reclama pentru firmele pe care le detin, conduc sau din care fac parte.

Daca nu stiti ce consilier in jurul carei firme se invarte nu e nici o problema fiindca ii putem enumera noi intr-un articol fara sa mai trebuiasca sa luati la mana declaratiile de interese si de avere de pe site-ul primariei fiindca multe sunt incomplete.

De asemenea firmele care nu se invart in jurul uni consilier sau functionar public anume pot ajuta echipa cu sponsorizari fie prin intermediul unor facilitati pentru suporteri. Se pot realiza foarte usor campanii de genul “Cumpara un bilet la meciul de sambata, iar firma X iti va oferi 20% reducere la serviciul X sau produsul Y”. In felul acesta lumea este motivata sa mearga la stadion, iar firma respectiva nu numai ca-si face reclama, dar prin promotia respectiva isi sporeste si orizontul de clienti.

Bineinteles ca sponsorizarile nu trebuie sa fie neaparat numai in bani. O anumita firma de curatenie din Avrig poate asigura curatenia bazei sportive si a vestiarelor in cazul meciurilor de pe teren propriu care in campionat sunt doar odata la 2 saptamani, iar baza sportiva nu e mega cladirea deci nu e nici foarte mult de munca. (Daca nu stiti cine are o astfel de firma nu e nici o problema va spun eu)

La fel o firma de transport poate asigura transportul echipei in meciurile din deplasare care la fel sunt odata la doua saptamani in perioada campionatului. O alta firma poate oferi produsele de curatenie si intretinere a bazei sportive in timp ce alta poate tipari afisele si cateva pliante pentru a promova meciurile pe care le sustine echipa precum si programul competitional.

Posibilitati exista chiar si in vremuri de criza. Totul depinde pana la urma de vointa de a face ceva.

Pana in momentul de fata FC Avrig si-a indeplinit un angajament nescris de a persevera datorita conditiilor realizate la baza sportiva insa au dovedit ca pot mult mai mult si daca au sansa sa mearga in Liga 3-a de ce sa nu-I ajutam? Ce avem de pierdut pana la urma?

Bineinteles ca nu pot sa inchei fara sa-I prezint si pe cei mici adica viitorii fotbalisti ai orasului, cei pe care-I vom vedea peste 20 de ani in locul tinerilor din a 2-a poza, iar pe tinerii din a 2-a poza ii vom vedea in locul unora dintre parintii si cunoscutii vostri care se regasesc acum in prima poza.

Si CS Viitorul Avrig face eforturi si va face si performante.

dacris.net
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
2 Responses to “Unde e sportul de alta data?”
  1. NUme says:
  2. Malin says:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

//