Drepturile fundamentale sunt un lux la Avrig

In urma cu doua zile postam un comentariu scurt asupra clipului realizat de primarul Arnold Klingeis prin care incearca sa atraga investitii si investitori la Avrig si in mod surprinzator pentru multi imi exprimam sustinerea pentru primar fiindca intr-adevar are idei bune si mereu a avut insa pana acum practica le-a cam omorat pe toate.

Bineinteles ca la randul meu ma asteptam sa primesc fie critici fiindca l-as sustine pe Klingeis fie pareri similare.

In comentariile de pe Facebook cineva s-a plans de faptul ca primarul face doar pentru Avrig, iar pentru Sacadate nu face nimic.

Obisnuit ca lumea sa se planga generic de faptul ca autoritatile nu fac nimic l-am apostrofat putin pe domnul respectiv fara sa cunosc in detaliu situatia si i-am explicat ca in ziua de azi daca vrei sa se faca ceva trebuie in primul rand sa faci problema cu care te confrunti publica, iar apoi sa faci demersuri pe langa autoritatile competente fie pentru a obtine un raspuns concret in termenul legal fie in cazul in care solicitarile iti sunt ignorate de prima autoritate, in cazul acesta Primaria Avrig sa mergi mai departe pe scara ierarhica la Prefectura Sibiu care este obligata sa faca audituri in astfel de cazuri Primaria Avrig fiind direct responsabila pentru rezolvarea problemelor raportate de cetateni sau in cazul in care nu sunt rezolvabile sau este nevoie de timp pentru informarea in cauza a cetatenilor intr-un termen prevazut de lege.

In timp ce-I recomandam domnului in cauza ce are de facut ca sa-si exercite drepturile democratice si demersurile pe care le are de facut cel mai nou consilier local al Avrigului care a ajuns in functie in urma decesului lui Udo Rastel s-a gandit sa se alature discutiei fara insa a dezvolta subiectul ci apostrofandu-ma fiindca imi permit sa discut diverse aspecte si facandu-mi o invitatie inapoi in tara daca am “s in v” (in traducere libera sange in vene) pentru a purta o discutie cu dansul. Intre timp si-a sters partial comentariile fiindca si-a dat probabil seama de prejudiciul de imagine pe care si l-a adus lui si partidului pe care-l reprezinta.

M-a amuzat teribil vehementa cu care a comentat si determinarea cu care a insistat sa ma intorc in tara sa discut cu dansul sau sa fac ceva pentru Avrig nu sa scriu articolele pe care le scriu, dar si faptul ca s-a legat de cateva ori de ideea ca eu sunt plecat din tara si totusi imi permit sa vorbesc despre Avrig si ca nu fac nimic pentru Avrig daca sunt plecat din tara.

Acuma nu stiu de ce l-a deranjat pe domnul Ursoiu faptul ca i-am explicat unui cetatean anume care ii sunt drepturile la fel cum nu am inteles de ce l-a deranjat faptul ca eu imi pronunt opinii asupra lucrurilor care se intampla in Avrig fiindca vorbim totusi de drepturi democratice, iar daca in viziunea dansului eu n-am dreptul la opinii si cetateanul in cauza n-are dreptul la o viata decenta atunci ne intoarcem in timp inainte de 1989 la practicile securistoide.

Probabil ca domnul Ursoiu a uitat ca partidul din care face parte se numeste FDGR adica Forumul Democrat al Germanilor din Romania si dupa cum ii spune si numele incurajeaza o societate democratica unde cei care platesc impozite si pun stampila pe o lista odata la 4 ani de zile au si dreptul de a duce o viata decenta, dreptul la servicii medicale decente, servicii de educatie decente si o infrastructura decenta inainte de povesti cu cai verzi pe pereti si energie regenerabila.

Ca si cu alt consilier local care a considerat c-ar fi bine sa ma atace public pentru ceea ce se scrie aici l-am intrebat pe domnul Ursoiu ce a facut pentru Avrig in calitate de consilier si i-am cerut exemple concrete, dar din pacate a ocolit raspunsul si a incercat voalat sa ma acuze in continuare ca eu n-as face nimic pentru Avrig fiindca am plecat.

Totusi domnul consilier a ignorat faptul ca si dansul a fost plecat ani buni din Avrig si ca spre deosebire de mine care incerc sa atrag atentia asupra anumitor aspecte dansul chiar n-a facut nimic pentru oras stand acolo unde i-a fost mai bine, iar acum cand s-a intors si-a trecut numele pe o lista fara ca personal sa fi propus ceva concret pentru Avrig.

De asemenea domnul consilier uita faptul ca dansul a ajuns intr-o functie care-l obliga sa aplece urechea la problemele oamenilor si sa incerce sa le rezove nu sa-I atace public fiindca isi fac cunoscute problemele.

Spre deosebire de dansul eu nu mi-am trecut numele pe nici o lista de  partid, nu mi-am exprimat niciodata intentia sa ma alatur vreunui partid si am refuzat chiar si atunci cand am fost invitat cum la fel nu iau un salar din banii contribuabililor de la Avrig ca sa fac ceva pentru oras si nici nu-I intreb pe cei care desi sunt plecati in afara si isi indeplinesc obligatiile fata de Primaria Avrig daca au “sange in vene” ca sa vina sa stea de vorba cu mine.

In schimb eu fac analize la rece asupra degradarii politice si sociale din Avrig si ajut oamenii sa-si formeze o opinie asupra celor pe care i-au votat pentru ca la alegerile urmatoare sa nu mai faca aceeasi greseala pe care o fac de mai bine de 20 de ani.

(Vizualizat de 2 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
No Responses to “Drepturile fundamentale sunt un lux la Avrig”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *