Ocolul Silvic distruge padurea

Desi nu suntem in Harghita sau Covasna si nici nu ne conduc unguri ci sasi, chiar daca adevarul e ca in FDGR Avrig exista mai multi romani decat germani, dar pana la urma asa e in Romania unde interesul personal primeaza in fata oricaror bune intentii si orientare politica, se pare ca dezastrul pe care-l relatam aici paleste in fata a ceea ce se face sub ochiul “pazitor” al celor de la Ocolul Silvic “Izvorul Florii”.

Astfel in “Golul Alpin” cei de la Ocolul Silvic “Izvorul Florii” au taiat toata padurea din zona si in loc sa duca lemnele la drum folosind un funicular cum se practica in astfel de exploatari forestiere au dus drumurile la lemne.

Pentru asta se pare ca au dus excavatoarele pana la stana din Suru prin “Poiana Stanii” lasand poiana fara o parcela de iarba necalcata, dezastrul fiind atat de mare incat nu se mai pot distinge blocurile fizice in zona pasunii alpine unde sunt doar drumuri, urme de TAF, resturi de lemne si crengi.

In momentul de fata oricine are un autoturism de teren suficient de puternic poate urca pana deasupra stanii din Suru fara probleme pe “drumurile” facute de cei de la Ocolul Silvic “Izvorul Florii” in urma acestei exploatari. Din pacate cei care au exploatat zona au ignorat si faptul ca acolo versantii sunt abrupti, stratul de sol subtire, iar prin faptul ca ei au taiat padurea “la ras” nu au facut decat sa expuna intreaga zona la riscul unor alunecari de teren in urmatorul sezon ploios.

Pe langa faptul ca au jefuit padurea in cel mai josnic mod si au distrus tot ce le-a stat in cale pentru a ajunge la ea cei de la Ocolul Silvic “Izvorul Florii” care au facut aceasta exploatare au ignorat faptul ca zona de sub stana de la Suru este rezervatie naturala “Natura 2000” la distrugerea careia au contribuit cu zambetul pe buze.

Din pacate probabil n-o sa li se intample nimic celor vinovati de aceste abuzuri mai ales fiindca cel care a concesionat aceasta exploatare si a supravegheat la “buna desfasurare” a ei este in relatii de prietenie cu un consilier local de la Avrig membru PNL.

Acest articol va avea si o continuare, speram noi cu foto sau video pentru a arata platitorilor de impozite de ce nu mai exista persoane interesate sa investeasca in cresterea animalelor ale caror alimentatie se bazeaza in mare parte pe pasunat, de ce de la un an la altul se scumpeste lemnul de foc in Avrig si de ce gaterele din Avrig s-au repornit si lucreaza intens pentru a prelucra lemnul.

Se pare ca pe zi ce trece jefuirea resurselor creste in nivel sub ocrotirea atenta a unor sefi sau persoane cu functie de conducere prin institutiile din Avrig. Pana la urma declaratile de interese pe care le fac oamenii astia sunt niste glume proaste la fel cum e si ANI.

Cautari:

(Vizualizat de 82 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
One Response to “Ocolul Silvic distruge padurea”
  1. sstefan says:

Leave a Reply

Your email address will not be published.