Se pare ca arhitectul sef al primariei cel mai probabil la solicitarea primarului a facut un referat privind reglementarea situatiei juridice a imobilului – teren inscris in CF 103342 Avrig, nr.top 22578/71/1/1/1/1 avand suprafata de 281.871,00 mp;.

In urma acestui referat se propune parcelarea si dezmembrarea terenului respectiv fara a depasi suprafata de 1000mp/parcela ceea ce inseamna realizarea de cel putin 282 parcele ce urmeaza a fi ulterior intabulate pe numele cetatenilor de etnie rroma care “detin” constructii pe acel teren.

Din proiectul de hotarare disponibil pe site-ul primariei se pare ca toate cheltuielile aferente documentatiei vor fi suportate de la bugetul local adica tot din taxele si impozitele platite de cei care si-au cumparat in trecut terenurile, si-au suportat singuri costurile de proiectare a cladirilor si bineinteles si-au platit impozitele pe terenuri si cladiri.

Probabil ca din punctul de vedere al edililor n-ar fi nimic rau in asta fiindca pana la urma odata cu acordarea dreptului de proprietate si realizarea unui proiect de constructie pentru cei afectati obligativitatea de plata a impozitelor va deveni efectiva. Cu alte cuvinte in urma demersului respectiv orasul Avrig va avea ceva mai multi proprietari de terenuri si cladiri, terenuri care deocamdata sunt domeniu public si implicit mai multi platitori de impozite. Asta in cazul in care isi vor si plati impozitele, iar in caz de neplata Primaria Avrig va realiza aceleasi presiuni ca si asupra altor datornici pentru recuperarea impozitelor si nu va face presiunile pe baza unui criteriu discriminatoriu ca si pana acum.

Pe de alta parte facand asta primarul si consilierii ce vor vota pentru vor multumi un numar oarecare de cetateni cu drept de vot si cel mai probabil vor primi si sustinerea lor la urmatoarele alegeri.

Totusi in urma unui astfel de demers se creaza un precedent periculos fiindca din punct de vedere legal oricine este defavorizat social, fie ca e roman, rrom, ungur sau sas (stiu ca astia nu sunt, dar sa nu fim acuzati ca nu-I includem in lista) poate folosi decizia consiliului local in acest sens in orice litigiu ulterior pentru a-si aroga drept de proprietate asupra unei parcele de 1000mp sau mai mica din domeniul public pe care a construit o cladire si de a-si obtine proiectarea si autorizarea constructiei pe care o face pe acel teren. Orice refuz al primariei de a-I acorda unui cetatean acest drept vine in contradictie cu HCL data in acest sens, dar si cu articolele de lege care vin sa sustina juridic si sa motiveze HCL si evident constituie un caracter discriminatoriu.

In mod paradoxal toti defavorizatii sociali implicati in acest demers nu sunt intrebati de nimeni si de unde au avut bani sa-si ridice cladiri sau sa-si cumpere masinile pe care le conduc.

By Avrig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *