Jurnal de campanie?

Am primit pe email azi un link catre un articol scris pe un blog numit Piata Cibin.

Desi pare a fi mai mult un site de propaganda PNL, dupa articole si culori mi-am rupt din timpul pretios sa citesc articolul. Dezamagirea mi-a fost mare fiindca tot ce am aflat din cele 6 randuri scrise a fost ca cei de la USL au avut 800 de sustinatori (!?), ca printre sustinatori si cei care au luat cuvantul s-au aflat personalitati de USL Sibiu, insa nimic despre candidatii din Avrig.

De fapt doar un nume am vazut apropo de candidatii din Avrig, cel al lui Dani Stoica, candidat pentru postul de consilier si cam atat. O fi oare discriminare fata de PSD? O fi oare cum era de asteptat de la aceasta alianta “impreuna dar fiecare pentru el”? Ramane de vazut.

Un alt aspect mi-a atras atentia, si anume propozitia de incheiere: “A fost alaturi de candidatii USL si Protopopul Avrigului – Parintele Vasile Gafton.”

Acuma eu unul nu inteleg amestecul asta al religiei cu politica. Teoretic preotii sunt apolitici, desi intr-adevar ar trebui sa aiba un cuvant de spus in consiliul local Avrig. Cat de des se duc preotii la sedintele consiliului local? Ei bine aproape deloc fiindca dupa cum se pare, domnul Gafton nu se dezice de la regula si isi urmeaza interesele lumesti inaintea celor divine.

Eu pot intelege ca atat politica dar si religia se bazeaza in existenta lor pe anumite doctrine, credibile doar membrilor lor si mai putin credibile celor ce au alte doctrine, atat politice si religioase.

Totusi se pare ca cercul vicios din jurul lor inca exista in Romania si ca partidele inca apeleaza la astfel de tertipuri pentru a-si atrage si sensibiliza alegatorii, iar preotii motivati financiar dau curs unor astfel de invitatii, patandu-si astfel onoarea in comunitate.

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Acest blog folosește cookie-uri pentru realizarea de statistici in ceea ce priveste vizitatorii, comentarii mai rapide, reclame personalizate și alte efecte vizuale. Nu se colecteaza alte date personale in afara de cele necesare pentru buna functionare a acestui site. Pentru a putea utiliza intreaga functionalitate a acestui site e recomandat sa acceptati utilizarea cookie-urilor.

Sunteti de acord? Da | Nu | Informatii suplimentare