Prin decembrie anul trecut, cei de la PSD Avrig l-au anuntat drept candidat la primarie pe Gheorghe Florea, aparent ales in mod democratic si prezentat precum solutia potrivita pentru Avrig:

Screen Shot 2016-03-10 at 21.47.28

Am discutat la vremea respectiva cu cineva pe tema asta si mi s-a spus ca PSD-ul la Avrig se reformeaza, ca intreaga lista de candidati o sa fie alcatuita din nume noi, tineri si oameni fara un trecut dubios precum o parte din actualii consilieri si ca cel putin din partea PSD-ului vom avea parte de-o campanie electorala curata.

De la bun inceput am fost sceptic si in ceea ce priveste sansele lui Gheorghe Florea la primarie cat si in ceea ce priveste reformarea PSD-ului si campania curata, care aparent a inceput de indata ce PSD Avrig a impartit ceva calendare cu candidatul Gheorghe Florea in preajma sarbatorilor.

In urma cu mai bine de doua saptamani cineva m-a intrebat daca pot confirma faptul ca Gheorghe Florea s-a retras din cursa pentru Primaria Avrig si daca pot spune cine anume i-a luat locul. M-a cam surprins intrebarea asta si am considerat-o mai degraba rezultatul unui zvon de campanie raspandit de adversarii politici, mai ales ca stiu ca exista unii care se ocupa cu asa ceva. Tocmai de aceea nu i-am dat prea multa importanta.

Pana ieri, cand am citit pe Tribuna ca de fapt candidatul PSD la Avrig e nimeni altul decat Gheorghe Fraticiu. Initial m-am gandit ca poate e o greseala a celor de la Tribuna si ca din moment ce pe ambii ii cheama Gheorghe si numele lor de familie incepe cu „F” un ziarist tolomac i-a incurcat. Doar ca la ce jocuri de culise si ce interese sunt in joc pe la Avrig debarcarea lui Florea pentru „ungerea” lui Fraticiu mi se pare plauzibila.

Ba mai mult, articolul pare scris pe baza unei intalniri oficiale intre candidati la care Gheorghe Fraticiu a oferit o declaratie in acest sens:

La sediul PSD Sibiu s-au aflat, joi seara, și restul candidaților, aceștia vorbind despre proiectele pe care vor să le implementeze în orașele la cârma cărora vor să se așeze. Gheorghe Frăticiu, candidatul PSD pentru Primăria Avrig, speră că oamenii vor alege „înțelept, pentru a putea avea o altfel de administrație, așa cum a fost când am mai fost primar”.

Foarte interesant virajul asta de 180 de grade al PSD Avrig la mai putin de doua luni de la inceperea campaniei electorale, insa suficient de imprevizibil si contra-productiv pentru propriul electorat, lucru ce poate sa duca la decaderea in disgratie  a partidului.

Astfel, daca pana ieri ii dadeam lui Arnold Klingeis 60% sanse sa iasa primar, odata cu aparitia lui Fraticiu in scena consider ca sansele lui Klingeis au crescut, din moment ce singurii votanti fideli lui Fraticiu sunt cei pentru care votul e egal cu o sticla de rachiu. Mai lipseste ca Adi David sa fie debarcat de catre Ilie Stoica & co. de la PNL si sa avem din nou o campanie electorala dominata de trioul Klingies – Fraticiu – Stoica pentru ca soarta Avrigului sa fie pecetluita pentru alti 4 ani.

Cu Fraticiu drept candidat, in aceasta campanie circul o sa fie asigurat, iar de pe Facebook n-o sa lipseasca profilele false ce-or sa prezinte la momentul potrivit documente compromitatoare sustrase din Primaria Avrig si or sa fie denigrate la modul cel mai josnic persoanele care-si permit dreptul la o opinie.

In ultima cu ceva vreme aparuse un profil de Facebook denumit Stiri Avrig ce m-au dus imediat cu gandul la campania din 2012 si ce probabil o sa fie o re-editare a propagandei mizerabile pe care a incercat s-o faca PSD-ul inca de la alegerile din 2008, folosind siteuri si profile proprii manipulatoare.

Si cand te gandesti ca de data asta existau ceva sperante de schimbare…

De Avrig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *