Daca tot este criza si pretul unui divort ar trebui sa fie pe masura, nu? Asta se intampla in Racovita, unde o casatorie se poate desface la primarie oficiul stare civila, pentru doar 400 lei. Bineinteles, exista anumite conditii, dar totusi este mult prea simplu si prea putini bani….

Cuplurile din comuna Racoviţa care nu au copii pot divorţa prin acordul părţilor şi la ofiţerul de stare civilă din cadrul Primăriei. Pentru a beneficia de acest serviciu, solicitanţii trebuie să achite o taxă specială în valoare de 400 de lei.
Recent, cu prilejul unei şedinţe ordinare, Consiliul Local al comunei Racoviţa a adoptat Hotărârea nr. 24/2011, prin care a fost stabilită taxa specială pentru desfacerea căsătoriei pe cale administrativă.
Astfel, dacă achită taxa specială de 400 lei, familiile care au avut ultimul domiciliu comun pe raza teritorială a comunei Racoviţa sau a căror căsătorie a fost oficiată la compartimentul de stare civilă din comună, pot solicita divorţul administrativ. Divorţul administrativ nu poate fi efectuat dacă există copii (inclusiv adoptaţi) în urma căsătoriei şi dacă nu există acordul ambilor soţi.
Măsura adoptată de legislativul local din Racoviţa are la bază prevederile Legii nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, prin care se reglementează şi chestiunea divorţului pe cale administrativă.
Hotărârea va fi dusă la îndeplinire de biroul de stare civilă din cadrul Primăriei comunei Racoviţa.

 

Sursa: tribuna.ro

By

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *