Avrigul poate sa mai astepte

Munca plina de interes si determinare pentru binele comunitatii a inceput cu o pauza pentru doi dintre consilierii pe care i-ati votat si care au lipsit de la sedinta de investire si vot pentru alegerea viceprimarului pentru simplul fapt ca aveau treburi mai bune de facut, cum ar fi sa plece in concediu.

Si nu, sa nu va faceti iluzii crezand ca s-au dus in concediu pe plaiuri mioritice pentru ca asemeni parlamentarilor romani nu le prea place mizeria de la ei din tara si asa au ales ceva destinatii din sudul Europei. Dar pana la urma fiecare-i liber sa-si faca concediul unde si cand vrea, insa mi se pare o sfidare crasa la adresa celor care te-au votat sa lipsesti tocmai de la sedinta de consiliu in care trebuia sa depui juramantul si sa preiei mandatul.

O chestie de bun simt pe care puteau s-o faca sefii de partide a celor doi consilieri era sa inceapa procedurile pentru invalidarea mandatului si sa ofere locurile celor doi consilieri ce s-au nimerit pe locuri eligibile pe listele de partid altor candidati care poate chiar ar merita functia de consilier local.

Dar stai, ce m-am trezit sa zic eu aici cand unul dintre cei care au lipsit e chiar sef de partid si ar trebui sa se excluda pe el insusi de pe lista de consilieri ca sa dea un exemplu de moralitate si responsabilitate demn de urmat de generatii viitoare. Iar celalalt care lipseste e cu state vechi in Consiliul Local Avrig si trebuia sa stie deja ce si cum sta treaba.

Am vazut ceva poze pe Facebook si am remarcat o chestie in pozele alea. Unii dintre consilieri impreuna cu primarul au avut un minim de respect fata de ceea ce reprezinta statutul de functionar public si au trecut de povestea asta cu depunerea juramantului tinand mana pe inima cum e frumos sa se faca atunci cand se intoneaza un imn de stat, cand se “recita” un juramant sau cand e un moment solemn. Altii in schimb, in frunte cu duduia de a fost aleasa viceprimar n-au fost atat de responsabili fata de juramantul asta si fie au tinut mainile impreunate in fata ca la biserica de parca le-a deschis popa cartea si le citeste de dusmani fie au tinut mainile impasibili pe langa corp.

Acuma nu stiu cum sunt altii, insa mie atitudinea asta mi se pare o sfidare la adresa celor care i-au votat si chiar daca au venit frumos imbracati, faptul c-au stat ca niste legume ii cam desconsidera ca oameni, nu ca functii si profesionalism.

Da a trecut si asta, acum avem primar nou, consiliu nou (cu doi consilieri ce au altceva mai bun de facut) si o femeie viceprimar. Nu stiu cat de mult o sa fie doamna viceprimar in gratiile avrigenilor daca tinem cont de faptul ca nu s-a prea vrut viceprimar de la FDGR, insa pentru ca sunt unul dintre cei care sustine egalitatea de sanse intre femei si barbati si pentru ca avem un consiliu cu doar doua femei zic ca-i de bun augur ca una dintre ele sa ocupe functia de viceprimar.

Amu’ azi e duminica si e logic ca lumea sa se odihneasca, insa sunt curios daca de maine incepand se va actualiza siteul primariei cu noua componenta a CL, a fiecarei comisii si cu noua organigrama a Primariei si mai ales daca se va da si un comunicat de presa in acest sens ca sa stie de la al’ cu barba sura pan’ la al’ cu tata in gura ce s-o intamplat de fapt ieri la prima sedinta a noului CL.

lamb-1306604

(Vizualizat de 309 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.