Umblă vorba prin sat că unii s-au făcut stăpâni pe râul Avrig și pe albia râuilui.

De fapt nu umblă vorba doar pentru că sunt și poze cu pociumpii și bariera improvizată pe care un posesor de pensiune agroturistică de pe Valea Avrigului a catadicsit să o pună ca să interzică accesul vecinilor și al turiștilor prin zona lui de influență:

Întrebat de ce a făcut acest lucru, apropritarul de pe domeniul public și-a justificat gestul motivând că are aviz de la Primăria Avrig.

Desigur, nu vorbim de un aviz scris pentru că nimeni întreg la cap n-ar da unui papagal aviz în scris făcându-l proprietar pe domeniul public.

Probabil că pe individ l-a salutat odată primarul pe stradă, sau poate că i-a strâns și mâna că acuma e aproape campanie și e și primarul mai prietenos și a considerat omul că e suficient și că politețea ține loc de aviz.

Sau poate cine știe, chiar e prieten cu primarul și a primit de pe la primărie vreo garanție că n-o să pățească nimic dacă face treaba asta.

Deocamdată contextul e destul de neclar.

Ce e clar însă e faptul că vecinii au făcut sesizare la Primăria Avrig, iar de la primărie a fost trimis câinele de pază al Primăriei nu ca să ia măsuri împotriva individului ci ca să-i convingă pe vecini că trăim într-o democrație unde oricine poate face ce vrea și astfel Primăria Avrig nu intenționează să ia nicio măsură în concret.

Nu știu cum e pe la voi, dar mie atitudinea asta a câinelui de pază al Primariei Avrig îmi sugerează faptul că omul care s-a vrut stăpân pe albia râului Avrig are totuși cel puțin un prieten cu funcție de decizie prin Primăria Avrig fiindcă altfel nu-i apăra câinele de pază al Primăriei Avrig cu atâta patimă cauza.

Abia după ce vecinii au rostit cuvintele magice SESIZARE la Garda de Mediu și Apele Române, câinele de pază al Primăriei Avrig s-a fofilat și a recunoscut că totuși nu e bine ceea ce se întâmplă și trebuiesc luate măsuri.

Aparent ăștia s-au trezit așa de bazați încât doar când îi ameninți cu plângeri pe la instituții pot să-și facă treaba și să ia măsuri.

În rest rămâi la mila lor și-ți aruncă sub nas când vor ei câte un os cum e ăla cu datul de amenzi pentru ăia care treceau pe interzis.

Foarte mult timp am crezut că povestea asta cu aplicarea dublului standard se aplică doar pe la PSD, dar constat că și în partea opusă povestea e la fel.

Dacă un individ e prieten cu careva din Primărie atunci consideră că poate să facă orice, iar misionarii Primăriei în loc să ia măsuri se apucă să-i apere omului cauza.

Poza asta e cam ca aia cu interlopii lui Dragnea, doar că în loc de mari șmenari și interlopi temuți e un tablou cu doi-trei găinari care fac și ei pula mare pe unde pot sperând că nivelul intelectual al vecinilor e suficient de mic încăt să scape ei basma curată în România anului 2020.

De Avrig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *