E foame de bani băieți

Primăria s-a trezit mai devreme să publice pe Facebook un avertisment amatorilor de înfracțiuni rutiere.

Se folosește de prilejul ăsta pentru a le aduce la cunoștință ticăloșilor faptul că a început să folosească sistemul de supraveghere pentru a sancționa tot felul de contravenții și infracțiuni rutiere ce au loc pe străzile din Avrig.

Acuma inițiativa în sine e lăudabilă, dar vine motivată de foamea de bani și vine cu cel puțin 10 ani de întârziere.

Circulatul pe interzis e de cel puțin un deceniu ceva la ordinea zilei în Avrig, iar pozele postate pe Facebook de către Primăria Avrig demonstrează că într-un interval de mai puțin de 72 de ore, cel puțin 23 de șoferi au circulat pe interzis pe același sector de stradă din Avrig.

DOUĂZECI ȘI TREI de indivizi ticăloși care cred că fiind într-un oraș cu aere de comună pot să fenteze legea cum vor ei fiindcă poliția nu le poate face nimic deoarece ori e absentă ori sunt cumva prieteni.

Matematic avem o infracțiune la fiecare trei ore, deși în realitate e mai des dat fiind faptul că pozele publicate sunt doar din cursul zilei.

Cel mai probabil camerele respective nu sunt capabile nici să filmeze noaptea sau să recunoască automat numerele de înmatriculare deși Primăria a plătit probabil de vreo 10 ori prețul celor mai performante camere și a achiziționat cele mai ieftine petarde.

E bine totuși că de bine de rău după atâta timp sunt puse la treabă, dar contextul în care sunt puse la treabă nu e deloc întâmplător.

Cum statul e nenorocit din punct de vedere economic și financiar și cum nu mai sunt bani pentru aroganțe de doi lei s-a ajuns la impunerea legii acolo unde se trăia într-un climat infracțional acut.

Primăria din Avrig nu a recurs la astfel de mijloace pentru că voia neapărat să facă ordine prin Avrig.

Dacă voia ordine o făcea de mult nu de acum fiindcă dinăștia de circulă pe contrasens s-a umplut Avrigul de cel puțin 10 ani.

Țin minte că după ce s-a deschis Bravo Cafe nu era zi fără să mă petrec cu vreun ticălos dinăsta căruia îi era lene să meargă 500m și să dea ocol blocurilor așa că mai bine mergea 50m pe interzis.

Cu câțiva era chiar să mă tamponez pentru că-mi ieșeau brusc în față de pe o stradă pe care eu teoretic intram pe sens unic și pe mulți i-am forțat să-și netezească puțin vopseaua de pe partea dreaptă fiindcă refuzam să mă feresc și astfel îi obligam să se frece cu mașina de gardul viu ce delimita grădina blocurilor de trotuar.

Și nu sunt singurul evident pentru că sunt sigur că fiecare șofer responsabil care a circulat măcar de câteva ori prin Avrig s-a lovit de problema asta a inconștienților care circulă pe interzis.

Și n-ar face-o niciunul dintre ei dacă n-ar avea siguranța că fie nu există niciun fel de poliție, fie că dacă sunt opriți n-o să le facă poliția nimic pentru că … cunosc ei pe cineva.

Interesant de altfel e și faptul că printre cei fotografiați nu se regăsesc doar puști teribiliști cum de altfel e mai toată lumea tentată să asume ci oameni de toate felurile și din toate păturile sociale, semn că ticăloșia n-are niciun fel de criteriu și e regăsită la orice nivel social.

Oricum, dacă de regulă e vorba de câte un șofer inconștient care circulă singur și încalcă legile singur, monumentul de prostie și ticăloșie e reprezentat de o șoferiță care circulă pe interzis, fără centură în timp ce soțul ei (probabil) ține pe scaunul din dreapta un bebeluș.

Tot fără centură.

În țări puțin mai spălate o astfel de grozăvie se încadrează la conducere temerară și de regulă se pedepsește cu pârnaie.

Sunt curios totuși dacă duduia respectivă o să ia măcar o amendă pentru grozăvia asta și dacă o să învețe totuși ceva, deși mă îndoiesc.

În altă ordine de idei, aș face pariu că dacă camerele respective ar măsura și alcoolemia, cel puțin jumătate dintre șoferii care circulă prin Avrig ar rămâne fără permis…

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.