Ziua si ticalosia

Aparent vechii tirani nu mai inspira chiar asa mare frica prin Avrig si lumea a inceput sa vorbeasca din ce in ce mai des. In seara asta am fost contactat de un parinte revoltat care mi-a spus faptul ca liceul din Mirsa a primit de la Sibiu un microbuz sub forma de donatie pentru a se asigura astfel transportul elevilor de pe sate si pentru a se evita situatia in care fiecare dintre elevi e nevoit sa ajunga la scoala cum poate.

Parintele in cauza a aflat de aceasta donatie si mi-a scris fiindca ea nu s-a putut materializa la ultima sedinta de consiliu. Aparent procedura in astfel de cazuri presupune acceptarea de catre consiliul local a donatiei prin vot. Insa, pentru ca sa se voteze e nevoie ca actul in cauza sa apara pe ordinea de zi a consiliului. Din cate am inteles, atat parintii cat si conducerea liceului au fost surprinsi de faptul ca acest subiect nu se afla pe ordinea de zi a ultimei sedinte de consiliu local, desi din informatiile pe care le-a putut obtine parintele in cauza absolut toata documentatia s-a prezentat in prealabil primariei.

Revoltati, o serie de parinti s-au apucat sa intrebe in stanga si in dreapta ce s-a intamplat si au aflat astfel faptul ca secretarul primariei, adica omul care are atributii precum realizarea mapelor de sedinta pentru consilieri si intocmirea ordinii de zi a sedintei de consiliu a refuzat (fara sa ofere explicatii cuiva si sa-si motiveze refuzul pe considerente legale sau procedurale) sa introduca pe ordinea de zi si votul pentru acceptarea donatiei.

Nu stiu cum li se pare primarului si consilierilor treaba asta, insa mie unul imi miroase mai degraba a impertinenta, invidie sau chiar sabotaj politic pentru ca nu vad ce alte motive ar gasi un om sa tina pe drumuri in continuare in mod nejustificat o serie de elevi.

Despre secretarul in cauza se zvoneste pe la noi prin sat ca ar fi fericitul posesor al unui iPhone 6, cumparat din banii primariei si neinregistrat in evidentele primariei si ca pe deasupra mai are si un abonament lunar cu beneficii pe care niciunul dintre noi nu si le-ar putea permite. Am intrebat si eu in stanga si in dreapta despre domnul asta arogant si lipsit de orice fel de scrupule si am aflat ca in sertarul sau se afla de ceva vreme certificatele de urbanism pentru reabilitarea strazii Gheorghe Lazar, certificate ce de altfel au fost semnate de primar. Aparent treaba asta cu tinutul certificatelor in sertar e o metoda de sabotaj pentru ca daca secretarul reuseste sa le tina suficient de mult in sertar o sa le expire avizele, iar asta nu presupune doar obtinerea unor noi avize (adica intarzieri majore) ci si risipa de bani din moment ce firmele care vor reface documentatia or sa faca lucrul asta pe bani frumosi, nu pe ochi frumosi.

Acuma daca nici treaba asta cu avizele nu vi se pare sabotaj politic nu stiu zau ce sa mai zic pentru ca mie o ticalosie dinasta nu-mi inspira nici incompetenta si nici impertinenta.

In incheiere nu vreau decat sa spun faptul ca in momentul in care am aflat de povestea cu telefoanele care lipsesc din gestiunea primariei m-am gandit la doua posibilitati pe care nu le-am scris la momentul respectiv pentru ca am asteptat sa vad cum vor decurge evenimentele. Astfel la vremea respectiva am luat in considerare ca oamenii care au primit telefoanele respective au avut parte de privilegiul asta fie pentru ca stiau mult prea multe si cineva a trebuit sa le rascumpere tacerea, fie pentru ca erau fideli unui anumit partid sau sef de partid si astfel erau unealta potrivita pentru a sabota viitorul consiliu si primar in cazul in care nu iesea cine trebuie.

Felul in care s-au consumat faptele imi confirma faptul ca a doua supozitie e mai plauzibila decat prima.

Oare primarul chiar nu intelege nimic din toate astea?

1905428

(Vizualizat de 275 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *