Scrisoare deschisa directorului GOA

Stimate domnule director, sau poate ca ar fi mai oportun sa va spun la fel de magulitor precum fostii angajati de la cantina din Sticla de pe vremea raposatului dictator “stimabilului tovaras director”.

M-am hotarat sa va scriu aceste randuri dupa ce mi s-a adus la cunostinta faptul ca dumneavoastra, asemeni domnului Sas care aparent v-a fost si discipol in politica v-ati permis luxul de a face o serie de afirmatii privind persoana mea si cea a tatalui meu, afirmatii care mie personal imi jignesc inteligenta la propriu.

Probabil ca va intrebati de ce va scriu asa de tarziu, mai ales daca tinem cont de faptul ca dumneavoastra v-ati grabit sa incercati sa-mi intindeti o capcana cu o zi inainte de alegerile locale. Ei bine va scriu asa de tarziu pentru ca nu am considerat niciodata ca meritati atentia necesara unui raspuns imediat, la fel cum am considerat ca e prudent sa astept putin sa vad daca veti ramane in functie ca nu cumva sa adresez aceste cuvinte altei persoane.

Inainte de toate cred ca e oportun sa va spun cateceva despre mine, nu de alta dar prefer sa ma cunoasteti din ceea ce va spun eu si nu din ceea ce va spun altii sau deduceti dumneavoastra prin asertiuni logice.

In primul rand vreau sa mentionez faptul ca in cadrul scolilor putine si bune pe care le-am facut, numele, pozitia, functia sau orientarea politica a tatalui meu n-au constituit un criteriu de selectivitate si notare, iar scolile in cauza le-am promovat pe merit.

In al doilea rand in cadrul celor cateva locuri de munca pe care le-am avut in tara de-a lungul anilor, de la holoangarul de depozit en-gross la tehnicianul specialist in IT&C, tatal meu n-a avut niciun fel de imixtiune si favoritism din partea angajatorilor mei, mai ales daca tinem cont de faptul ca in anumite cazuri angajarea s-a bazat exclusiv pe proba practica.

Si nu in ultimul rand, tata nu s-a simtit nevoit si in fond nici macar n-a avut posibilitatea ca in lipsa unor alternative viabile sa-mi asigure vreun loc de munca platit indecent intr-un birou caldut pe la ceva institutie sau entitate juridica finantata din bani publici, munca ce s-ar afla de altfel deasupra capacitatii mele intelectuale.

Iar daca ati citit pana aici sa stiti ca nu am nici cea mai mica intentie de a face vreo referire chiar si voalata la copiii dumneavoastra, decat desigur daca in mod absolut intamplator se afla in categoria celor despre care v-am scris, categorie cunoscuta de altfel de opinia publica din Avrig.

Acum ca v-am vorbit putin despre mine cred ca-i oportun sa va vorbesc putin si despre tata care spre deosebire de dumneavoastra e o persoana privata si pe care nu-l priveste in niciun fel vendeta dumneavoastra personala cu alti avrigeni si nici frustrarile pe care vi le exprimati public si care sunt rezultate dintr-o astfel de situatie. M-a deranjat profund faptul ca ati invocat persoana tatalui meu intr-o discutie ce nu-l priveste nici ca fond si nici prin prisma contextualitatii la fel cum m-a deranjat faptul ca i-ati atribuit o declaratie ce in eventualitatea in care a existat a avut unicul scop de a va servi pe tava un raspuns pe care probabil il asteptati. Nu l-am sunat pe tatal meu sa-l apostrofez pentru ceea ce spuneti c-a declarat pentru ca n-am decat cuvantul dumneavoastra, iar cuvantul dumneavoastra stimate domn cel putin pentru mine valoreaza ceva mai putin decat o bere la halba, lungita cu apa intr-o crasma din Avrig. Ba mai mult, atat eu cat si el suntem oameni maturi, stapani si responsabili unul fata de celalalt si la fel cum tatal meu nu m-a tras niciodata la raspundere pentru alegerile pe care le-am facut in viata si nu mi-a pus niciodata in cumpana vorbele n-am sa ma indoiesc deloc de ceea ce sustineti c-ar fi spus si in cazul veridicitatii unei astfel de afirmatii de motivele pentru care a facut-o.

Astfel, pentru ca intre dumneavoastra si tatal meu, respectiv familia mea exista niste discrepante majore in ceea ce priveste reputatia, caracterul si bunul simt am sa incerc sa mai lamuresc o serie de aspecte privind omul a carei persoana ati invocat-o public.

In primul rand cred ca ar trebui sa incep prin a mentiona faptul ca in perioada in care tatal meu lucra la peste 40 de grade pe sub masini in Irak pentru a pune ban peste ban si a-i oferi familiei sale un viitor si o casa nici impunatoare, dar nici modesta (pentru ca modesta oricum avea) altii, oportunisti din fire si dedicati in totalitate partidului au obtinut, in schimbul cooperarii lor (si cred ca stiti bine la ce ma refer cand spun cooperare) un loc caldut de sef mai mic in cadrul unui serviciu al unei intreprinderi sau fabrici locale cum ar fi de exemplu cantina si astfel n-au mai trebuit sa munceasca nici macar o zi in viata lor. Si apropo de munca domnule director al GOA, ca tot am amintit cuvantul munca vreau sa va las aici un link catre dictionarul explicativ al limbii romane in speranta ca veti descoperi si dumneavoastra taman acum ce inseamna cuvantul munca, desigur literar vorbind. Tatal meu, in pofida varstei inaintate pe care o are inca munceste cu placere si determinare imprejurul casei pe care se chinuie s-o intretina din pensia de 10 ori mai mica decat salariul dumneavoastra.

In al doilea rand consider ca este imperios necesar sa va reamintesc faptul ca tatal meu n-a ocupat nicio functie publica, n-a fost implicat in niciun scandal politic si nu si-a exprimat sau impus niciodata public orientarea politica la fel cum de altfel fac si eu. Ba mai mult stimate domn tatal meu nu si-a cumparat pe bani grei locul pe lista pentru candidatura la Parlamentul Romaniei, constient fiind ca odata ajuns in functie are sansa de a recupera investitia inzecit. De fapt daca stau bine sa ma gandesc tatal meu nici macar nu si-a bagat vreodata vreun dosar de ajutor de somaj atunci cand i s-a reziliat contractul de munca in vreun fel sau altul, la o societate de stat sau privata cum de altfel ati facut dumneavoastra cu putin timp inainte sa va expire mandatul de senator. Sa nu ma intelegeti gresit, insa inaintarea dosarului de ajutor de somaj e perfect justificabila in cazul omului care n-are alternative si care ale vreun fel obligatii, nicidecum in cazul omului care un bun profesionist fiind are mereu alternative viabile.

Dincolo de asta, tatal meu n-a fost omul care sa incerce sa se lipeasca de functii si pe baza unor principii machiavelice sa-si cladeasca un anume nivel de influenta la nivel local pe care sa-l foloseasca in scopuri disimulative si in urma carora sa poata obtine o serie de foloase necuvenite prin diverse tertipuri.

Dar, desigur nici de data asta nu incerc sa fac referire strict la persoana dumneavoastra, decat daca faceti parte din categoria aceea de oameni pe care o cunoastem cu totii si de care ni s-a cam facut sila in ultimii ani.

Revenind la mine stimate domn cred ca e mai bine sa facem o oarecare diferentiere in ceea ce ne priveste, mai ales la nivel de ideologie politica.

Stiti domnule Stoica noi ca familie am fost mereu oameni verticali care nu s-au dat inlaturi de la nicio provocare, nici macar atunci cand sansele erau impotriva noastra. Dar n-ar trebui sa va spun lucrul asta pentru ca-l cunoasteti destul de bine inca dinainte de ’89. Ori lucrul asta mi-a permis mie sa cresc intr-un mediu liber care sa ma invete de mic ce drepturi, libertati si mai ales obligatii am.

Datorita contextului respectiv am deprins o viziune politica liberala, fapt pe care nu l-am ascuns niciodata si pe care l-am trecut pana si pe profilul de Facebook. Liberalismul de care va vorbesc eu domnule n-are nicio legatura cu ceea ce ati reprezentat dumneavoastra in PNL sau in politica din Romania pentru ca viziunea politica nu se intersecteaza aproape niciodata cu interesele meschine ale membrilor de partid si asta-i si motivul pentru care de altfel spre deosebire de alti tineri de varsta apropiata nu sunt membru de partid si nu candidez pe nicio lista de partid.

Acum c-am lamurit si treaba asta as vrea sa va vorbesc putin si despre tradare pentru ca sunt sigur ca stiti ce-i aia tradare din moment ce ati fost exclus din PC din motiv de tradare si ulterior din PNL unde in mod ironic ati ocupat o functie destul de importanta la nivel judetean tot pentru tradare.

Stiti primul lucru care mi-a venit in cap in momentul in care am vazut ca ma atacati public a fost faptul ca va bazati pe principiul divide et impera si astfel va asteptati ca in baza faptului ca nu am o relatie stransa cu tatal meu, prietenii mei pe care i-ati invocat in aceeasi discutie m-ar trada, dar spre surprinderea dumneavoastra n-au facut-o pentru ca sunt mai inteligenti decat atat mai ales daca tinem cont ca vorbim de oameni care n-au luat bacul in toamna si licenta in februarie. V-as scrie cateceva si despre prieteni, insa dumneavoastra n-aveti prieteni stimate domn, aveti doar acoliti si daca v-as scrie n-ati intelege nimic.

V-as mai scrie multe, pentru ca mai sunt multe de scris, insa sunt sigur ca n-aveti capacitatea sa le intelegeti si nici verticalitatea sa le asumati asa ca am sa inchei cu un raspuns personal la randurile pe care le-ati scris public (ma rog, de fapt n-ati scris dumneavoastra pentru ca ati dictat cuiva sa scrie) in aceeasi seara in care m-ati atacat si pe care le-ati sters ulterior din pura lasitate.

Lucrurile pe care vi le spun mai jos le scriu intocmai fiindca Cristi, caruia de altfel i-ati dedicat randurile respective, n-a stiut sa vi le spuna si pe care probabil David nu vi le-a spus-o din diferite motive, chiar cu riscul sa ma atacati ulterior ca-s cu David.
In primul rand eu unul nu stiu daca la fabrica de melci s-a furat curent. Si spun “s-a furat” pentru ca acolo sunt mai multi asociati deci daca-i adevarat intr-adevar vina se imparte si cei sau cel care habar n-au avut pot sa fie exonerati.
Insa daca s-a furat intr-adevar si exista dovezi concrete in acest sens zic ca e vremea sa plateasca pentru lucrul asta toti cei implicati. Daca nu exista dovezi si asta a fost doar o intoxicare de campanie electorala atunci cei (pentru ca vorbim de mai multi) care ar trebui sa plateasca sunt cei care au dat-o public fara dovezi.
Fabrica de melci cu sau fara presupusul furt de curent a facut pentru Avrig ceea ce birtul de la Somartina si Poiana Neamtului n-au facut si am sa vi le enumar, pentru ca eu le stiu mai bine ca oricine din moment ce-am fost unul dintre putinii oameni de incredere din Avrig care au facut ca investitia de peste podul lui Moise sa fie functionala:
1. Intr-o perioada in care investitorii fugeau ca potarnichile din cauza instabilitatii politice si a smenurilor, fabrica de melci a creat cateva zeci de locuri de munca locale si platite decent. Si ma gandesc logic ca cel putin 10 familii ale angajatilor de acolo au votat pentru David, respectiv PNL pentru ca totusi li s-a dat sansa unui loc de munca aproape de casa.
2. Cu toate ca David era viceprimar la vremea respectiva pentru finalizarea constructiei si orice a mai fost nevoie pe acolo nu s-au utilizat asistati social si nici nu s-au constrans angajati ai unei societati publice sa faca munca in folosul comunitatii cum se zvoneste ca se practica pe la GOA de cand sunteti director.
3. Firmele ce au furnizat servicii, consultanta si materiale au fost in marea lor majoritate din Avrig si aproape toate conduse de oameni tineri carora li s-a dat o sansa.
4. Nu a existat niciun favoritism de partid in ceea ce priveste firmele colaboratoare. Eu am fost apolitic, altii care au facut finisaje au fost de la PSD, insa toti au fost oameni de incredere.
5. Cu 4 luni inainte de inaugurarea fabricii cei trei asociati erau atat de speriati de posibilitatea ca cineva sa le puna bete in roata drept razbunare politica sau din invidie incat inainte sa-mi spuna ce vor de la mine mi-au cerut exclusiv sa pastrez secretul pana cand fabrica se va inaugura pentru ca exista riscul ca interventia inoportuna a unor adversari politici, primar, consilieri locali si de ce nu si un senator putea sa duca pe apa sambetei sursele de finantare.
6. In urma colaborarii cu fabrica de melci nu mi s-a cerut si nu mi s-a oferit vreodata o functie la partid, chiar daca in 2008 au fost alegeri la fel cum in afara de faptul ca in 2008 mi s-a cerut sa tiparesc niste materiale de campanie nu mi s-a pomenit niciodata de vreo implicare politica sau sprijin politic. Toate opinile pe care mi le-am exprimat au venit din proprie initiativa.

Asa ca stimate domn, va rog sa luati act de aspectele astea ca un raspuns personal ce reprezinta o datorie morala fata de oamenii care cu sau fara schelete in dulap au facut posibila o investitie ce a creat mai mult de 5 locuri de munca la nivel local si mie personal mi-au acordat incredere si au avut bunul simt sa-mi multumeasca pentru sprijinul acordat atunci cand relatia noastra comerciala a luat sfarsit.

Sunt constient ca randurile de mai sus reprezinta un motiv in plus sa ma atacati din nou public prin papagalii ce va sunt atat de loiali pentru ca i-ati rasplatit cu o functie la momentul potrivit, insa ca sa intelegeti mai bine de ce scriu aceste randuri si de ce va invoc persoana dumneavoastra atunci cand consider de cuviinta am sa va raspun la intrebarea pe care i-ati pus-o tatalui meu ultima data cand intr-adevar v-ati intalnit si ati discutat.

Nu sunt suparat pe dumneavoastra personal, in ciuda diferentelor dintre noi si a atitudinii dumneavoastra, ci sunt suparat pe tot ceea ce reprezentati dumneavoastra, ca om politic, ca tata, ca functionar public, ca avrigean si ca fost membru de partid. In 2007, imediat dupa scandalul Mailat ati sustinut un discurs destul de pertinent si benefic Avrigului in Parlamentul Romaniei, insa prin tot ceea ce spuneti si faceti dovediti ca nu respectati niciun principiu de moralitate invocat in discursul respectiv, semn ca poate nici ala n-a fost de fapt scris sau macar gandit de dumneavoastra.

1679720

(Vizualizat de 454 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.