La GOA plata se face in avans, ca la bordel

Umbla vorba prin sat ca actualul director al GOA, caruia i-am scris un urma cu ceva vreme o scrisoare isi face de zor bagajele pentru ca prietenii lui de la PSD, nemultumiti de rezultatul alegerilor s-au hotarat sa-l dea jos pe principiul “eu te-am facut, eu te omor”.

Desigur cei de la PSD nu vor recunoaste lucrul asta, chiar daca faptul ca inlocuitorul actualului director vine de la PSD si chiar daca cei de la PSD sunt de fapt cei care au provocat demiterea actualului director fiindca au majoritate la Adi Eco, adica firma aia care decide in fond ce se intampla la GOA.

Acuma intr-o tara normala unde statul de drept e sfant si intr-un oras oarecare din tara respectiva o inlocuire a cuiva din functie s-ar face pe considerente ce tin exclusiv de competente si performante, si nu pe vechi datorii politice.

Cum in Romania statul de drept e doar o notiune definita pompos intr-un dictionar explicativ, iar in Avrig interesul personal al diversilor baroni locali primeaza inaintea interesului cetatenesc nici nu-mi faceam prea mari iluzii privind vreo oarecare numire justa si exclusiv pe competente la functia de director GOA ce in curand o sa ramana vacanta.

Ce ma frapeaza totusi in cazul de fata e faptul ca in urma cu cateva luni, aceeasi oameni l-au reconfirmat in avans pe Ilie Stoica la GOA si i-au mai oferit fara niciun fel de negociere si un contract pagubos din toate punctele de vedere. Si ca tot am adus in discutie contractul respectiv, tocmai am primit pe Facebook de la cineva din Avrig o informatie conform careia GOA, prin intermediul Primariei Avrig a trimis unora dintre avrigeni, daca nu cumva tuturor o serie de instiintari de plata in care se invoca plata in avans a serviciului de salubritate pana in ianuarie 2017:

14826362_665792906922611_1913151000_n

Aparent la Primaria Avrig trei facturi scadente in viitor sunt considerate restante si reprezinta deja un debit, chiar daca Primaria Avrig prin intermediul GOA n-a prestat inca serviciul de salubritate pe lunile aferente. Mai amuzant e ca pentru facturile restante in viitor au emis un termen de DOAR 15 zile invocand expirarea termenului legal de plata, iar mult mai absurd decat notificarea in sine e faptul ca primarul si gireaza o astfel de mizerie din moment ce-si pune numele si semnatura pe document.

Nu stiam ca noua regula in Primaria Avrig presupune incasarea banilor in avans, precum in cazul unui bordel, insa pot sa ma gandesc la o serie de motive pentru care se intampla lucrul asta si din care va las pe voi sa alegeti motivul cel mai plauzibil:

  1. Primaria intentioneaza sa-i plateasca directorului GOA clauza nesimtita de reziliere a contractului;
  2. PSD-ul a negociat cu Primaria oferirea unui bonus de instalare in functie a viitorului director al GOA, care in functia respectiva face sacrificii majore asemeni prostului aluia cu funduri de borcan la ochi ce a zis ca dormitul in parlament e la fel de riscant precum misiunea unui soldat roman in Afghanistan;
  3. Pentru ca achizitionarea de 6 telefoane mobile si oferirea lor cadou in ajun de campanie electorala unui numar restrans de angajati a fost un gest discriminatoriu Primaria s-a decis sa suplimenteze “comanda” ca sa-i multumeasca si pe ceilalti angajati care n-au primit telefoane;
  4. Unul sau mai multe partide au nevoie de buget pentru campania electorala si taxa de salubritate e o vaca de muls, pentru ca odata ajunsi banii in contul de trezorerie ei pot sa fie oferiti unei firme de casa ce vinde catre GOA costume de scafandru (pentru a curata fundul Oltului de gunoaie si nu doar pentru a justifica o sifonare de bani) la un pret de 10 ori mai mare decat pretul pietei;
  5. Pentru ca avrigenii or sa cheltuiasca bani cu incalzirea si masa de Craciun in cele 3 luni  percepute in avans exista teama ca n-or sa mai aiba bani pentru plata taxei de salubritate si astfel exista riscul ca in anumite cercuri atat la GOA cat si in Primaria Avrig sa nu existe bani pentru primele de Craciun;
  6. Primaria impreuna cu GOA tocmai au finalizat un plan megalomanic de modernizare a orasului si n-au bani de maruntis ca sa dea ciubuc muncitorilor care au facut lucrul asta posibil;
  7. S-au terminat de platit cheltuielile iresponsabile ale fostului primar si nu mai exista bani in visteria Primariei pentru nimic altceva, nici macar pentru plata apei de la robinet pe anul in curs.

Stiu ca toate posibilele motive de mai sus suna pe alocuri amuzant, insa in tara ai caror cetateni suntem si in orasul in care ne platim taxele si impozitele fiecare dintre ele e posibil si considerat de multi ca fiind un lucru normal de altfel.

Intr-un univers paralel cu ce se intampla pe la spatele usilor inchise, actualul director al GOA isi face PR pe Facebook intr-o tentiva oarecum furibunda de a ne arata noua tuturor faptul ca a fost mazilit pe criterii politice in pofida performantelor:screen-shot-2016-10-27-at-20-37-58

Ce omite omul asta e ca si numirea lui s-a facut tot pe criterii politice, lucru ce face ca mazilirea pe criterii politice sa fie un gest de justitie poetica. Daca era numit pe criterii ce tin de competente manageriale si performante anterioare atunci o eventuala mazilire politica a sa reprezenta pentru noi toti un motiv de indignare si revolta, dar in situatia data eu personal consider ca omul merita pe deplin ceea ce i se intampla mai ales fiindca sunt sigur in proportie de 90% de faptul ca e implicat intr-un fel in mizeria relationata cu solicitarea prin somatie si invocarea unor temeiuri legale ce nu se aplica in cazul respectiv a platii in avans pe 3 luni a taxei de salubritate.

Si ca tot vorbim de GOA si de salubritate vreau sa inchei spunand ca in scurta mea experienta de viata am invatat ca mai devreme sau mai tarziu toate gunoaiele ajung acolo unde le e locul, la ghena!

N-am crezut c-am sa apuc vreodata sa vad la Avrig o ticalosie atat de mare precum solicitarea imperativa a platii taxelor in avans.

(Vizualizat de 257 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.