Mai stie cineva ceva de asociatie?

Cum ce asociatie? Hai ca sunt sigur ca macar in campania electorala ati auzit cel putin odata ca la Avrig avem ceva asociatie care vrea binele cetateanului si alte abureli dinastea.

Va intreb daca mai stiti ceva pentru ca eu am vazut asociatia respectiva sa fie activa doar pe perioada campaniei dupa care interesul cetatenesc al membrilor fondatori a cam palit.

De curand m-a abordat cineva pe Facebook sa-mi spuna ca nici el nu mai stie nimic de asociatia respectiva de la alegeri dupa ce a vazut ca m-am trezit sa comentez unei postari invocand asociatia.

Da, stiu ca asociatia respectiva pune de 2-3 ori pe luna postari pe Facebook care sunt fie share la postarile primariei fie un fel de comunicate ce reprezinta anumite puncte de vedere, insa cand ma gandesc la o asociatie civica imi vine in minte imaginea unui grup de oameni care se implica activ nu doar declarativ in a rezolva problemele comunitatii.

M-am uitat pe siteul lor si am vazut ca pe pagina “Actiuni” au doar treaba cu dezbaterea publica si de atunci rien! Ori faptul ca n-au nimic altceva e dovada clara ca in afara de faptul ca s-au implicat in campanie incercand intr-un fel sa influenteze rezultatul, cei de la Atitudine Civica Avrig n-au facut absolut nimic pentru oras.

Permiteti-mi sa citez de pe pagina de prezentare:

Asociația ATITUDINE CIVICĂ – AVRIG a luat naștere pentru că ne iubim orașul!

Iubirea asta se manifesta doar la nivel declarativ?

Asociația ATITUDINE CIVICĂ – AVRIG a luat naștere pentru că ne-a ajuns!

Ce anume v-a ajuns? Hegemonia unora in Consiliu si Primarie in detrimentul altora?

Asociația ATITUDINE CIVICĂ – AVRIG a luat naștere pentru că vrem un oraș la care visăm din 1989, de la Revoluție și pentru că nu lăsăm pe nimeni să ne distrugă acest vis !

Pai daca visati la orasul asta din 1989 de ce nu-l faceti nimic in privinta asta? La nivel declarativ poate oricine sa “faca”, insa orasul nu se schimba doar cu postari pe Facebook si aratat cu degetul. Cei care au capacitatea de a schimba ceva orasul asta la nivel administrativ trebuiesc impinsi de la spate pentru ca altfel de felul lor sunt ipocriti si delasatori. Sunt tare curios cate sesizari in interesul cetateanului a inregistrat asociatia asta la registratura Primariei Avrig ca pe siteul lor oficial si pe pagina de Facebook nu prea gasesti nimic altceva decat postari cu tente electorale.

Asociația ATITUDINE CIVICĂ – AVRIG își propune să fie prezentă mereu lângă tine!

Sunt curios daca poate cineva sa-mi zica la cate evenimente locale desfasurate dupa infiintarea asociatiei a existat o masuta cu ceva pliante, foi de reclamatii, fise de adeziune sau sustinere si mai stiu eu ce alte lucruri care ar ajuta asociatia nu doar sa ia pulsul comunitatii si sa afle ce prioritati exista la Avrig pentru a face presiuni intru rezolvarea lor ci si sa-si faca cunoscut mesajul in randul celor care n-au timp s-o arda pe Facebook pentru ca muncesc de-si rup spatele. Nu i-ati prea vazut? Ei bine cam ala le e interesul.

Asociația ATITUDINE CIVICĂ – AVRIG va fi un glas puternic! Va încerca să facă tot ceea ce tu, singur, nu poți face!

Adevarul e ca in perioada campaniei electorale asociatia si-a facut propria campanie de promovare si a fost intr-adevar un glas puternic, la fel de puternic precum glasul politrucilor si politicienilor mincinosi, dupa ce s-a finalizat campania electoral pare-se ca aportul asociatiei la modernizarea orasului si bunastarea orasenilor e fix acelasi pe care-l are un polician ce-si vede fundul in fotoliul comod din sala de sedinte a Primariei Avrig.

De altfel nu e de mirare faptul ca la sectiunea foto-video de pe site asociatia respectiva n-are nimic, pentru ca nici macar la nivel social nu se implica membrii asociatiei.

De cealalta parte a continentului, o asociatie de cartier (nici macar de oras) cu fix acelasi discurs, teluri si ideologie se implica activ si incearca sa rezolve problemele comunitatii prin sesizari si reclamatii catre organele abilitate, iar cand vine vorba de postat pe Facebook nu posteaza doar discursuri retorice pentru a evidentia delasarea si ticalosia unora (lucruri pe care le stie deja oricine) ci mai ales finalitatea pe care o are fiecare reclamatie si sesizare in parte:


Mai tineti minte chestionarul de care vorbeam in articolul privind interesul cetatenesc? Ei bine, un astfel de chestionar putea sa faca chiar asociatia asta de care vorbim si sa-l imparta prin Avrig din proprie initiativa, apoi in baza lui sa centralizeze rezultatele si sa depuna o serie de interpelari pe langa Primarie si alte institutii judetene mai ales fiindca din postura de asociatie are personalitate juridica si deci legitimitate de reprezentare legala similara. Dar n-au facut-o pentru ca probabil e prea scumpa hartia A4 si copiile xerox si evident le era rusine sa ceara o sponsorizare.

Sunt sigur ca daca cereau ajutorul comunitatii pentru a face un lucru cu adevarat productiv pentru comunitate se gaseau 2-3 sa sponsorizeze cate un top de hartie fiecare sau macar partial multiplicarea chestionarului. Numai ca din pacate se pare ca oamenii astia stiu sa fuga de responsabilitati mai ceva decat politicienii. De fapt de asta merge tara asta si orasul asta atat de prost, pentru ca toti cei care pozeaza in salvatori sunt defapt niste ipocriti care devin galagiosi si reduc vocea fix cand trebuie, la mica intelegere cu multe dintre partidele politice, politicienii, politrucii si oamenii cu interese meschine din comunitate.

Din cate stiu inca nu s-a nascut eroul care sa faca ceva productiv pentru societate doar postand pe Facebook si asteptand rezultatele.

P.S. Stiu ca unii or sa se grabeasca sa ma acuze ca si eu scriu fara sa ma implic activ, insa spre deosebire de asociatia respectiva, ceea ce scriu eu reprezinta fix ce-mi transmit avrigenii de rand sau comentariul meu personal pe subiect si nu ceea ce vrea sa transmita comunitatii vreun politician sau altul sau vreun afacerist coclit. Oamenii care imi dau informatii si subiecte chiar vor sa schimbe ceva in Avrig si chiar daca isi doresc anonimatul se implica fara echivoc si denunta public ticalosii. Ba mai mult eu nu-mi arog niciun merit pentru nimic, n-am promis nimanui nimic si nu ma-am laudat niciodata cu nimic altceva decat nivelul de impact al mesajului pe care am vrut sa-l transmit si progresul acestuia in timp.

(Vizualizat de 136 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *