Ce taiem la montaj?

Am primit zilele trecute, la scurt timp dupa ce a aparut inregistrarea video a ultimei sedinte de consiliu, un telefon de la unul dintre consilieri. Stiu, probabil ca va surprinde, insa si pe mine m-a surprins si m-au mai surprins si altii, fosti consilieri, cand in campania electorala anterioara m-au contactat direct sau prin “mesageri” ca sa-mi ceara parerea, sa-mi dea informatii sau sa-mi spuna daca o informatie sau alta am primit-o gresit in mod voit.

Omul respectiv voia de fapt sa-mi spuna faptul ca in sedinta de consiliu ce tocmai a trecut, primarul a informat consilierii cu privire la povestea telefoanelor lipsa, mentionand si ce rezultate a avut “investigatia” lui in acest sens si prezentand si factura (probabil ultima) pentru abonamentele in cauza, abonamente pentru care se plateste suma de 2500 de lei lunar.

Numai ca, episodul respectiv lipseste de pe inregistrarea video a sedintei pentru ca fie s-a prins banda in timp ce se inregistra sedinta, fie s-a taiat in mod voit pentru a ascunde opiniei publice smenul.

Desigur, noua, muritorii de rand care suntem restantieri la plata arogantelor din primarie s-a grabit primarul sa ne faca publice restantele, lor, celor care-si permit arogante din banii pe care noi ii muncim ca sa ne platim taxele abuzive si absurde raportate la volumul de investitii si calitatea vietii din oras primarul s-a grabit sa le protejeze identitatea pentru ca nu-i asa de ei are nevoie mai multa decat de noi si mai ales de voi, fraierii care l-ati votat sperand ca ceva totusi o sa se schimbe in Avrig.

Cand am scris articolul despre greaua mostenire si ascunderea gunoiului sub pres anticipam oarecum faptul ca primarul si majoritatea din consiliu care-l sustine o sa faca tot posibilul sa ascunda orice informatie publica privind povestea asta. Ba mai mult, stiind si cine e beneficiarul direct al contractului respectiv eram sigur ca la musamalizarea respectiva o sa puna osul si consilierii PSD.

Aparent nu m-am inselat cu nimic, insa e bine totusi ca in randul celor care s-au dus acolo in consiliu sa ne reprezinte exista si oameni care nu pot sa inchida ochii pur si simplu si care au curajul sa denunte public smenurile si lipsa crasa de transparenta a primariei.

Nu stiu de ce, insa am impresia ca actualul primar a mostenit din mandatele anterioare o sumedenie de schelete prin dulapuri si ca incet si sigur or sa iasa toate la iveala fara sa poata sa le musamalizeze chiar pe toate cu taiatul unui video la montaj.

Despre cronicar stiti ceva? Am auzit c-a fost acolo, insa n-a scris nimic pe subiect. Oare are incredere oarba in noii consilieri si primar incat nu s-a uitat la inregistrarea video sa vada daca e toata sau tura asta nu mai conteaza cine, cum si cand risipeste banii publici?

ACTUALIZARE: Persoana care a inregistrat sedinta mi-a comunicat faptul ca inregistrarea s-a facut in baza a indicatilor date de catre primar si consiliu si anume sa se inregistreze doar sedinta, fara discutiile ulterioare ce intra in categoria “Diverse”.

Totusi vorbind de o sedinta cap coada inteleg ca ar trebui si e logic sa se inregistreze tot, mai ales ca rubrica “Diverse” e de fapt ultimul punct de pe ordinea de zi la oricare dintre sedinte. Sunt curios daca toata discutia pe subiect o sa apara pe stenogramele de sedinta, sau daca s-a omis si acolo discutia asta, mai ales daca tinem cont ca umbla vorba prin sat ca unul dintre telefoane e chiar la secretarul de sedinta.

1677852

(Vizualizat de 215 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *