Liceul din Mârşa, laureat al Concursului Interjudeţean „Portret de dascăl”

Mai exista si profesori care isi merita statutul de “profesor”, tot respectul pentru ei, stim ca sunt rari si greu de intalnit in scolile romanesti in momentul actual Smile. Priviti despre ce vorbesc…

Într-o perioadă extrem de tulbure pentru învăţământul românesc, mai există totuşi şi anumite activităţi, dar mai ales oameni, care vin parcă să ne transmită că lucrurile nu stau atât de rău precum arată rezultatele obţinute la ultimile testări sau examene (examenul de bacalaureat şi de titularizare, testele naţionale etc). Un exemplu în acest sens este Simpozionul şi Concursului Interjudeţean „Portret de dascăl”, organizat de Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu (concurs înscris în Calendarul activităţilor regionale şi judeţene ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi avizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului), unde, singurul reprezentant al judeţului Sibiu (prof. de Limba română, Iulia Ordean- Grupul Şcolar Industrial de Construcţii Maşini Mârşa), a obţinut Premiul I şi distincţia „Dascăl de excelenţă”, pentru participarea de excepţie în cadrul Concursului Interjudeţean „Portret de dascăl”.
La întoarcerea de la Târgu Jiu, cadrul didactic de la instutuţia de învăţământ din Mârşa ne-a relatat următoarele: „(De ce <<Portret de dascăl>> o temă de concurs, o temă de simpozion interjudeţean? Simplu! E nevoie de excelenţă, de performanţă, de echilibru, de entuziasm, de conştiinţă, de demnitate profesională, de modele, de recunoaştere a valorilor, de flexibilitate, pasiune, devotament, de inovaţie şi inovare, de receptivitate la nou, de empatie, de motivaţie intrinsecă. E mult, e greu, dar nu imposibil, atâta timp cât ele sunt parte componentă a dascălului român! Prin acestea îşi realizează <<portretul>>, le transformă în amprentă puternică în viaţa elevilor prin generozitate profesională şi asigură calitatea învăţământului românesc.)- a fost preambulul sub care s-a desfăşurat simpozonul de la Târgu Jiu.
Într-o perioadă tulbure, marcată de aspecte negative ale situaţiei învăţământului actual, consider că acest preambul al activităţii organizate de Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu este asemeni unei raze de lumină şi speranţă, ecou surd al dascălilor dedicaţi şcolii, care îşi împlinesc menirea cu abnegaţie şi devotament, urmându-şi vocaţia, făcând abstracţie de orice alt considerent.
Doresc să salut frumoasa iniţiativă a colegilor din Târgu Jiu, pentru oportuna posibilitate oferită cadrelor didactice de a-şi exprima liber gândurile şi opiniile, de a evidenţia realizările, rezultatele deosebite, creaţiile diverse, de a împărtăşi celorlalţi experienţa acumulată, de a dovedi că există pârghiile necesare atingerii performanţei şcolare şi păstrării calităţii învăţământului la cel mai înalt nivel. Un concurs cu tematică aparte, mai mult decât binevenit pentru cadrele didactice care şi-au dovedit valoarea prin lucrările înscrise la diversele secţiuni propuse – adevărate provocări pentru intelect şi suflet: Cine sunt eu?; Ce activitate din cariera mea mă reprezintă?; Şi eu am fost elev…; Amintiri la care nu pot renunţa!; Cea mai frumoasă manifestare de dragoste primită de la elevii mei; Când am regretat? Când am fost fericit?; Imagini pe care le preţuiesc (momente extreme din cariera de dascăl); Ce ai scris pe sufletul elevului tău?; Am fost zilnic lecţie de viaţă elevului meu?; Pledoarie pentru frumuseţea din noi; Educăm pentru excelenţă?…”.
Am mai aflat, de asemenea, că la concurs s-au înscris 74 cadre didactice din 18 judeţe ale ţării.

Sursa: tribuna.ro

Cautari:

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
One Response to “Liceul din Mârşa, laureat al Concursului Interjudeţean „Portret de dascăl””
  1. Iulia says:

Leave a Reply

Your email address will not be published.