Arnold – Terminatorul de fonduri (Partea I)

Propulsat de popularitatea primarului din Sibiu, tânărul Klingeis a fost votat cu speranța că va aduce un suflu nou orașului Avrig. Odată ajuns în postul de primar a luat niște decizii demne de scrierile lui I.L. Caragiale. Și-a schimbat mobila, că doar nu putea să-și poziționeze posteriorul nemțesc pe scaune vechi sau să-și desfășoare activitatea înconjurat de mirosul lemnului uscat. Pentru o mai bună adaptare la noua sa funcție avea nevoie de o mașină, dar și acolo s-a lovit de aceiași problemă a finului obraz nemțesc, neputând să-și plimbe importanța într-o Dacia Logan,  a luat măsuri și și-a închiriat propria mașină primăriei (Audi A8), că doar avrigenii au votat un primar pentru a-l observa în toată splendoarea cum se plimbă pe asfaltul stricat al străzii principale cu o mașină de 80 de mii de Euro.

Dar tânărul primar nu s-a oprit aici, crezând că electoratul din Avrig l-a votat pentru a visa, și-a rabatat noul scaun din biroul proaspăt mobilat și a început să viseze, nu cai verzi, ci proiecte verzi, crezând că un oraș ca Avrigul are nevoie de stații eoliene mai mult decât are nevoie de canalizare pe străzi, străzi care la fiecare rupere de nori mai serioasă devin lacuri de acumulare, asta mulțumită unui alt candidat la primăria orașului care ar fi trebuit să gestioneze problema canalizării și pe care o să-l „tratăm” cum se cuvine într-un alt articol.

Tot dintr-un vis frumos a ajuns și la concluzia că strada sa ar trebui asfaltată, după modelele precendente, aici putem chiar să-l iertăm, nu s-a putut abține. A contribuit la rotunjirea în jos a bugetului crezând că telefonul mobil este un bun dobândit prin vot și astfel l-a folosit în interes „de serviciu” vorbind din concediul  binemeritat din Egipt de 1.800RON (vreo 2 salarii de profesor debutant). Reușind să promoveze Avrigul la nivel național ca fiind un oraș al cărui edil își bate joc de bugetul obținut din taxe și impozite vorbind ca un adolescent ore întregi la telefon. (Articol CanCan)

Studiile sale au fost tot timpul un subiect tabu, s-a lăudat că le are, dar s-a sfiit tot timpul să le arate. Știm doar că este student la facultatea de drept, unde studiază cu ajutorul colegilor săi de partid care bombardează profesorii cu telefoane în fiecare sesiune, ca nu cumva să rămână edilul orașului cu restanțe. Dar nici aceste intervenții nu au fost tot timpul suficiente, acesta având un examen picat chiar la o materie care ține de administrația publică, asta datorită unui profesor care nu s-a lăsat intimidat de sașii care au pus mâna pe acest județ.

Reabilitarea blocurilor din Mîrșa a rămas pe pauză în timpul mandatului domnului  Klingeis, dânsul considerând că apartamentele ieftine din blocurile A.N.L. nu ar constitui un avantaj politic. Dacă nu se pot obține multe voturi, atunci  nu se face. Ținând cont că edilul orașului a consumat în medie 4,5tone de combustibil pe an ( în valoare de 247.500.000 lei vechi, totalul fiind de aproximativ un miliard de lei vechi pe perioada mandatului). Vreau să vă gândiți bine ce s-ar fi putut face pentru cetățeni cu banii respectivi. Bineînțeles că domnul primar spune că fiecare litru a fost consumat în interes de serviciu. Nu-l acuz că și-a mai folosit mașina de serviciu și în interes personal, dar poate dacă avea o mașină care consuma 7l/100km și nu 15l/100km situația stătea altfel. Obrazul fin cu cheltuială se ține, iar acest oraș sărac nu-și permite un primar atât de fin.

Arnold ar contrazice textul acesta și ar veni cu argumente fantazmagorice despre proiectele sale și importanța lor pentru acest oraș. Dumneavoastră ați văzut vreun proiect terminat? (exceptând astfaltarea străzii pe care dânsul locuiește și înstrăinarea palatului Brukenthal). Reabilitarea pavilionului și asfaltarea străzii aferente era abrobată și finanțată din mandatul anterior, tănărul primar nu a fost nevoit să facă nimic pentru acel proiect.

Cât despre stații de energie alternativă și alte vise debitate de o minte necoaptă, vă dați seama că nu o să reușească Avrigul ce nu a reușit Bucureștiul. Asta e evident pentru toată lumea. Acolo s-au cheltuit niște fonduri, s-au organizat niște dineuri, s-a plătit televiziunea pentru a ne filma edilul cum citea cu greu un discurs și alte acte demne de un primar vedetă, așa cum a avut Avrigul până acum.

Noi nu ne permitem, domnule Klingeis, să vă păstrăm în funcție. Sunteți prea scump pentru noi. Orașul ăsta are nevoie de un gospodar, nu de o vedetă de televiziune care se plimbă în mașini scumpe și vorbește la telefon toată ziua.

Vă rugăm să ne scuzați, dar nu mai putem plăti factura incompetenței dumneavoastră!

Cautari:

(Vizualizat de 14 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.