Dar nici atunci cand se face ceva nu e bine.

N-am putut sa nu remarc atitudinea multora in ultima perioada apropo de lucrarile ce au loc in Avrig. Practic, se pare ca lumea in general se asteapta ca reteaua de utilitati sa fie renovata sau instalata in oras fara nici un fel de deranj, si uita cum mai ieri unii dintre ei spalau galeata de gunoi in iazul dintre blocuri, tineau porc la bloc sau isi plimbau vaca sau bivola pe strazi pietruite. E uimitor cum asa dintr-o data ne-am domnit cu totii cu fundul in masini si cu papuci de firma si am uitat cum e sa mergi pe jos prin noroaie in cizme de guma…

Dragilor, orice nivel de confort se obtine cu sacrificii, iar restaurarea unei retele de apa si canalizare nu se poate face fara sapat de santuri, fara noroi, fara muncitori indolenti si impertinenti si fara strazi inchise. Stiu bine ca multi s-au mutat pe vremea raposatului in zone gata utilate cu apa, canal si gaz fara sa treaca prin calvarul ce presupune implementarea unei astfel de infrastructuri, dar totusi sa nu uitam sa gandim rational.

Dincolo de asta, e destul de amuzanta nemultumirea multora, in contextul in care reteaua de canalizare lipsea in proportie de 75% in oras, iar acolo unde era totusi implementata nu era in stare sa absoarba volumul total de apa menajera si pluviala si nu de putine ori s-a intamplat ca strazile sa se transforme pe alocuri in mici lacuri.

Tin minte ca reabilitarea strazii Samuel Brukenthal a durat 5 (CINCI) ani sub mandatul Fraticiu, timp in care oamenii de acolo s-au descurcat cum au putut printre santuri si noroaie, la fel cum s-a intamplat si cu strada Eroilor sub primul mandat Klingeis. Totusi, dincolo de nemultumirile de care au avut parte acesti oameni, nimeni nu poate contesta calitatea acestor strazi comparativ cu felul in care erau inaintea lucrarilor.

Stiu ca exista nemultumiri privind felul in care se lucreaza, insa ideal e sa nu confundam borcanele si sa consideram faptul ca se lucreaza, sau ca s-au deschis santiere pe prea multe strazi drept un lucru rau.

Orice investitie in infrastructura, mai mica sau mai mare e benefica orasului si efectele ei se vor putea vedea pe termen lung.

By Avrig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *