Avrigul e condus numai de imbecili

Deunazi vorbeam cu cineva care-mi spunea cat este de dezamagit de faptul ca Avrigul a ajuns sa fie ultima localitate (cu primarie) din judetul Sibiu in ceea ce priveste infrastructura, calitatea vietii, locurile de munca si modernizarea.

Aparent Avrigul este in acest moment depasit din toate punctele de vedere chiar si de comunele cu 2000 de locuitori din judet si a ajuns sa fie un fel de ‘ciuca batailor’ in orice discutie privind finantarea sau sustinerea vreunui proiect la nivel judetean.

In urma discutiei avute cu respectivul am concluzionat impreuna si de ce a ajuns Avrigul asa. Evident e vorba de o serie de factori care pleaca de la populatie, trece pe la urnele de vot din 4 in 4 ani si ajunge in scaunele din sala de sedinta a primariei, dar fiindca explicatia e destul de stufoasa si relativ sensibila am sa incerc sa exemplific de ce a ajuns Avrigul sa decada in ultimul hal.

Raspunsul in fond e simplu, Avrigul e condus de imbecili si incompetenti care nu sunt in stare sa traseze o linie intre doua puncte fara sa greseasca ceva.

Astfel, de pe pagina de Facebook a Primariei Avrig aflam marti ca se convoaca o sedinta extraordinara de consiliu pentru miercuri si ca aceasta sedinta are pe ordinea de zi doua puncte de discutie:

  • realizarea drumului de acces la Subunitatea ISU Avrig
  • rectificare bugetara

Acum am sa fac abstractie de rectificarea bugetara pentru ca probabil a ramas primaru’ fara bani de excursii si nu e un subiect foarte important pentru comunitate si am sa vorbesc de punctul principal al sedintei si anume realizarea drumului de acces la Subunitatea ISU Avrig pentru ca imediat dupa ce trebuia sa se tina sedinta, pe aceeasi pagina de Facebook a primariei a aparut un comunicat ce critica lipsa de la sedinta a mai multor consilieri, motiv pentru care nu s-a intrunit cvorumul necesar si sedinta nu s-a mai tinut.

Aici intervin o serie de aspecte care dovedesc faptul ca cei care se ocupa de asa ceva sunt niste imbecili:

  • Nici unul din punctele de pe ordinea de zi nu reprezinta un interes de pericol iminent si nici nu priveste vreo stare de calamitate sau urgenta. Primarul asta ne-a obisnuit cu sedinte extraordinare pentru excursii si chermeze si orice alte mizilicuri inutile ce adeseori s-au soldat cu un vot impotriva. In mod normal o sedinta extraordinara se convoaca doar atunci cand trebuiesc luate decizii concrete in situatii critice. Si daca primarul a pus timp de 7 ani pe masa consiliului doar excursii si cheremeze drept ‘situatii critice’ e si normal ca in ziua de azi consilierii sa nu mai dea doi bani pe sedintele astea indiferent de subiectul propus.
  • Nu stiu exact ce se afla in mapele pentru consilieri cu privire la sedinta asta, insa daca rectificarea bugetara continea ceva cheltuieli iresponsabile de-ale primarului exista posibilitatea ca subiectul asta sa fi detonat atentia de la primul si cel mai important si astfel putem sa vorbim de o noua tentativa de-a primarului de a se folosi de un subiect de mare interes pentru a trece prin consiliu vreo mizerie de-a lui.
  • In orice tara civilizata si in orice oras unde exista un primar, un arhitect si un departament de urbanism competent si eficient, atunci cand se realizeaza o investitie prima grija e sa se realizeze drumul de acces, racordarea la utilitati si abia mai apoi constructia in sine. La noi la Avrig se lucreaza pe principiul ‘intai taiem si masuram dupa’ si astfel s-au trezit ca au construit un centru pentru ISU care n-are drum de acces. Ori lucrul asta nu dovedeste decat ca ori sunt niste imbecili toti cei implicati in proiectul asta (inclusiv consilierii care au aprobat la vremea respectiva constructia fara sa se ‘streseze’ de faptul ca nu exista un drum de acces practicabil), ori sunt imbecili doar consilierii care au aprobat o investitie fara ca drumul de acces sa se realizeze in  prima faza permitand astfel o noua sifonare de bani de la bugetul local pentru aceasta investitie ‘aditionala si neprevazuta’.
  • La sedinta au aparut unii de pe la ISU judetean care si-au batut gura cum au stiut mai bine in favoarea primarului incercand sa convinga consilierii prezenti de importanta realizarii acelui drum de acces. Intrebarea pe care mi-o pun e: De ce nu s-a discutat treaba asta la ultima sedinta de consiliu ce a avut loc acum doua saptamani? Oare la vremea respectiva nu se stia ca nu exista drum de acces practicabil? Doar acum cand a venit sorocul sa se inaugureze s-a aflat? Aia de conduc ISU la Sibiu n-au supravegheat deloc lucrare asta? Nu s-au interesat deloc de ea in tot acest timp? S-au trezit doar acum c-or sa taie panglica printre noroaie?

Pe zi ce trece vad comentarii si primesc mesaje de la tot mai multi avrigeni care incearca sa explice cata lehamite li s-a facut de imbecilitatea de care dau dovada cei care-i conduc.

Sunt solidar cu ei si mie mi-e lehamite, dar ma gandesc adeseori ca de multe ori cei care se plang au votat aceleasi nume nu doar odata ci chiar de doua sau trei ori chiar daca respectivul consilier a dezamagit de la primul mandat. Ori cand pui stampila si a doua oara pe aceeasi lista de imbecili e normal sa-ti pecetluiesti soarta pentru inca 4 ani…

(Vizualizat de 54 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.