Dupa 7 ani…

La 7 ani distanta de la prima mea postare privind nemultumirile si lehamitea pe care mi le-au provocat cei ce au condus si inca conduc Avrigul pot spune ca nimic din ceea ce s-a scris aici n-a fost in zadar.

In acesti 7 ani au fost situatii in care m-au sunat prieteni sa-mi spuna ce suparat e X si Y pe mine, ca se intereseaza Z de mine sa-mi faca rau pentru c-am scris de el. Am primit adeseori amenintari, mai mult indirect si daca unii ma amenintau in urma cu cativa ani pe Facebook ca-mi rup oasele altii ma amenintau cu tribunalul.

Si totusi am continuat sa public articole aici…

La prima vedere publicarea articolelor de pe aici m-a lasat fara prieteni, insa la o evaluare mai atenta am constatat c-au plecat doar aia care aveau interese ascunse, care urmareau zilnic sa pupe in fund pe cineva pentru o functie sau o facilitate oarecare si au ramas cei care au fost cu adevarat verticali.

In tot acest timp mi-am facut prieteni noi, am primit adeseori mesaje de sustinere pe mail si Facebook de la oameni cu care nu m-am intalnit in viata mea si pe care nu-i cunosteam inainte. Oameni care erau la randul lor satui de batjocura constanta la care-i supus Avrigul.

In acesti 7 ani am primit nenumarate informatii, unele verificabile altele nu. N-am putut sa confirm acuratetea anumitor informatii in proportie de 99%, insa le-am publicat oricum si am incercat sa las o urma de indoiala oriunde am avut eu indoieli pentru ca cei care citeau articolul in cauza sa priveasca astfel de informatii cat se poate de impartial si sa-si caute mai departe raspunsurile.

Pentru o foarte lunga perioada de timp am avut parte de o serie de “incurajari” de la cunoscuti care-mi spuneau expresii de genul: “la ce folos?”, “ce castigi tu din asta?”, “iti faci numai dusmani”, “nu merita efortul”, “iti pierzi timpul”, “n-o sa obtii nimic”, “avrigenii sunt prosti si n-o sa se schimbe nimic”, “o sa-l superi pe X si o sa-ti faca rau” etc.

Am ignorat adeseori astfel de opinii intocmai pentru ca partial ele exprima indiferenta. Si exact indiferenta asta a omului de rand “naste monstrii” din conducerea orasului. Cu cat exista mai multi indiferenti, cu atat cei ce stabilesc bugete vor fura mai linistiti.

Si am continuat de fiecare data cand am avut o informatie, cand am avut oportunitatea, sa public articole. N-am publicat doar opinii personale, n-am publicat doar articole pe baza de informatii furnizate de avrigeni ci si pe baza unor mici ‘investigatii’ pe care le-am facut singur. Am publicat chiar si articole gata scrise si am permis oricui publicarea de articole fara sa cenzurez ceva.

Rezultatul?

Ei bine, in campania electorala din 2012 anumite articole aparute pe aici despre smenuri i-au costat pe unii voturi si numar de locuri in Consiliul Local. Nu spun asta ca sa ma laud in vreun fel, ci fiindca stiu sigur ca au existat oameni care au gandit situatia la rece si s-au interesat ulterior.

Nu stiu daca momentul campaniei din 2012 a fost decisiv si a schimbat intr-adevar perceptia avrigeanului de rand. Stiu insa ca atunci au aparut profilele false de Facebook care au incercat sa dezinformeze si mai ales sa discrediteze anumiti oameni. Si mai stiu ca acele profile au fost si cele care au declansat o reactie in lant pentru ca, odata dovedite ca fiind false si rau intentionate si odata asociate cu un partid sau o persoana, postarile lor impotriva unora n-au facut decat sa aiba un efect de bumerang si sa se rasfranga asupra celor din spatele profilului fals.

In ultimii 4 ani s-au perindat pe Facebook o gramada de profile false si au aparut si o serie de pagini sau grupuri de asa zisi viteji care vor sa schimbe Avrigul. N-am sa le contest legitimitatea pana la proba contrarie, insa probabil mai cuantificabil decat numarul de voturi pierdute de unii si altii e faptul ca incet si sigur a inceput sa creasca numarul de ‘voci’ care combat ipocrizia si incompetenta ce guverneaza Avrigul de atatia ani.

Deci, domnule primar, domnilor care conduceţi acest oraş, chiar vă bateţi joc de noi?! Aşa, cu toată nesimţirea de care…

Posted by Oana Popa on Saturday, August 1, 2015

Am remarcat cu stupoare că, de mai bine de o săptămână, pe pagina de facebook a Primăriei Avrig nu mai apare nicio…

Posted by Alin Sava on Tuesday, August 11, 2015

Astfel, voua celor care postati pe Facebook si raportati problemele si nemultumirile de care aveti parte datorita lipsei de autoritate si decenta din Avrig va multumesc! Datorita voua Avrigul se va schimba in timp.

(Vizualizat de 136 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *