Și de ce nimeni n-o să rezolve problema…

Dragii moșului hai să vă spun eu cum stă treaba cu mirosul de căcat de porc și mai ales de ce n-o să vă rezolve niciun primar problema indiferent cât de mult s-ar lăuda cu asta.

În primul rând pute fiindcă vorbim de căcat de porc combinat cu alte resturi pe care le aruncă ăia de pe la abator.

În al doilea rând pute pentru că din punct de vedere tehnic nu există un sistem de distrugere a deșeurilor care să neutralizeze mirosul, iar alea care există pe piață și reduc cât de mult posibil mirosul sunt mult prea scumpe și nimeni n-o să investească banii necesari pentru a-l achiziționa și mai apoi pentru a-l întreține.

Prin prisma vinovaților treaba iasă mai ieftin cu niște șpăgi acolo unde trebuie.

Neutralizarea mirosului în proporție de 100% e imposibilă și mereu o să pută pe o rază în jurul fermei de porci.

Acuma, ăi mai bătrâni dintre voi vor spune că și pe vremea lui nea Nicu era acolo fermă de porci, și era și la Racovița și totuși parcă nu puțea chiar așa de tare.

E drept, și pe vremea aia erau ferme, chiar mai multe, numai că pe vremea aia nu mâncau porcii numai prafuri care în urma arderii interne din stomac să producă excremente cu miros puternic și pestilențial.

Și aici e de fapt un compromis de natură economică fiindcă cele mai ieftine prafuri cu care sunt hrăniți porcii sunt și cele mai ordinare din punct de vedere calitativ și astfel produc excremente cu cel mai puternic miros.

Ori cercul ăsta vicios cu spăgi, șpăgari și dorința ălora de a face producție cât mai mare cu costuri cât mai mici (cam la fel cum visa nea Nicu atunci când se anunța producția la hectar și când se făcea planul cincinal) reprezintă motivul pentru care singura soluție pentru rezolvarea problemei respective e să se închidă ferma respectivă.

Desigur, primarul n-o să vă spună chestia asta, nici consilierii fie ei de la putere sau din opoziție și nici aspiranții la fotoliul de primar sau consilier, deși mulți dintre ei știu adevărul.

Când or să fie întrebați de treaba asta or să-l ia mereu pe nu știu în brațe și or să zică faptul că ei n-au văzut niciodată mirosul ăla pentru că n-a pus nimeni nicio poză pe Facebook cu el, deci nu există de fapt.

E bine totuși că mulți joacă placa asta cu turismul.

Sunt sigur că turiștii or să fie foarte încântați de miros și o să putem transforma mirosul ăsta de porc din inconvenient pentru localnici în magnet pentru turiști…

Man with yellow mask inside bathroom

De Avrig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *