Sa cunoastem candidatii: Lazaroae Gheorghe

L-am contactat pe domnul Lazaroae Gheorghe ca si pe alti candidati la fotoliul de consilier de altfel pentru a le pune un set de 10 intrebari referitoare la candidatura lor. Fiindca mailurile au inceput sa vina va lasam sa citi si sa comentati intrebarile si raspunsurile puse si astfel sa aflati mai mult despre candidati:

Buna ziua domnule Cenusa,

Va multumesc pentru interesul acordat candidaturii mele la consiliul Local al orasului Avrig.

1. Care este profesia dumneavoastra fiindca nu ne-am putut da seama din profilul de Facebook?

Aveti dreptate. O sa fac o scurta trecere in revista a parcursului meu profesional:

-2002 – prezent – Director comercial la S.C. Biami Prod S.R.L. Marsa

-1999 – 2002 – Director General la S.C. G&G International S.R.L. Avrig

-1997 – 1999 – Coordonator Logistica la S.C. Biami International S.R.L. Avrig

-1996 – 1997 – Gestionar la S.C. Styl Com Impex S.R.L. Sibiu

-1995 – 1996 – Barman la Fantanita Haiducului

2. Ce v-a determinat sa candidati anul acesta?

Va marturisesc faptul ca am avut aceasta intentie si in urma cu patru ani. Atitudinea prietenilor care m-au “criticat” atunci pentru ca nu m-am inscris in competitia electorala m-a determinat sa fac acest pas acum.

Increderea cu care m-au creditat toti cunoscutii mei a fost un imbold suficient de puternic. Aceasta plus faptul ca Avrigul (cand spun Avrigul ma refer si la localitatile apartinatoare) a ramas la un nivel de dezvoltare care nu mai multumeste pe nimeni.

3. In cazul in care veti obtine un mandat de consilier, care sunt principalele trei proiecte pe care le veti propune in calitate de ales in consiliul local?

O sa incep cu o deviza: “ca sa sti cum/ce sa faci trebuie sa sti unde vrei sa ajungi!”

 • Un proiect major, la care tin foarte mult, ar fi intocmirea unei strategii de dezvoltare pe termen mediu si lung (minim 10 – 15 ani). Aceasta strategie trebuie sa sa fie intocmita si acceptata de toate fortele politice locale si societatea civila. Pentru a primi suficienta greutate aceasta strategie trebuie sa fie supusa unui referendum local. Strategia trebuie sa contina: directiile clare de dezvoltare bazate pe atu-urile Avrigului, termene precise de realizare, un moratoriu incheiat intre toate fortele politice locale care sa garanteze ducerea la indeplinire a planului de dezvoltare indiferent de coloratura politica a Consiliului Local sau a Primarului in functie la un moment dat. In acest fel cetatenii pot urmari si sanctiona prompt orice abatere de la parcursul stabilit.
 • Un alt proiect vizeaza transparenta totala a cheltuielilor. In acest sens pe site-ul Primariei trebuie adaugata o sectiune unde sa poata fi urmarite, in timp real, toate cheltuielile facute de aceasta institutie.
 • Constituirea unui consiliu consultativ format din oameni de afaceri locali si identificarea metodelor prin care pot fi sprijiniti.

Dupa cum puteti constata m-am ferit de promisiuni gen “canalizare pe strada x sau asfaltare pe strada y” deoarece acestea se subinteleg atunci cand vorbim de un oras in anul 2012.

Directiile pe care le sustin sunt axate in principal pe agenda economica. Consider ca de aici trebuie pornit. O crestere economica a zonei aduce automat un plus de fonduri la bugetul local implicit si o mai rapida dezvoltare a infrastructurii.

 

4. In cazul in care veti observa in consiliul local o conduita imorala a celorlalti colegi consilieri, precum si o relativa ignoranta la nevoile cetateanului veti face publice aceste aspecte fie trimitandu-ne noua un comunicat fie altor entitati de presa sau de informate a opiniei publice?

Sustin cu tarie ca sedintele de consiliu trebuie inregistrate (audio-video) si postate pe site-ul Primariei. Sunt arhicunoscute articolele aparute in presa locala despre modul absolut halucinant in care se desfasoara sedintele Consiliului Local Avrig. In cazul in care voi ajunge in Consiliul Local voi face cunoscut un numar de telefon care va fi la dispozitia oricui va dori sa ma contacteze. Pe pagina de Facebook voi posta un rezumat al sedintelor.

5. Cum vedeti orasul Avrig peste patru ani? O sa fie la fel de slab dezvoltat economic sau o sa cunoasca o usoara ascensiune, pentru ca bineinteles in vremuri de criza nu putem vorbi de o dezvoltare notabila.

Raspunsul la aceasta intrebare este foarte complex si depinde de multi factori. Un prim factor important este procesul electoral din 10 iunie 2012. Trebuie sa inceteze acea atitudine paguboasa practicata pana acum de a respinge orice propunere(benefica) doar pentru ca vine de la adversarii politici. In fond, se presupune, ca cei ajunsi acolo doresc binele Avrigului.

6. Ati ales sa candidati consilier si nu primar? De ce?

Consider ca o evolutie normala presupune parcurgerea tuturor etapelor.

7. Cum vedeti demersul nostru, pe care-l facem de cativa ani de a informa opinia publica in cazurile in care administratia locala nu si-a facut treaba si cum vedeti punctul nostru de vedere asupra acestor aspecte?

Daca in 2012 oamenii nu mai pot fi pacaliti cu promisiuni fara acoperire sau cu galeti, plase, 1 kg de ulei etc. se datoreaza in principal si celor care din timpul liber isi rapesc putin pentru trage semnale de alarma. Orice demers de acest fel, facut in mod obiectiv, fara partipriuri, este mai mult decat benefic. Este impresionant sa vezi cum cineva care munceste 16 ore pe zi mai gaseste timp sa duca o munca de informare a publicului.

8. In cazul in care veti ajunge consilier local de Avrig si vom incerca sa obtinem de la dumneavoastra diverse informatii de interes public, informatii care de altfel ar trebui sa fie publice conform legii transparentei, ni le veti furniza?

La aceasta intrebare am oferit un raspuns partial la una din intrebarile de mai sus. Voi sta la dispozitia oricui pe adresa de e-mail, pagina de Facebook si la un numar de telefon.

9. In cazul in care vom primi diverse sesizari privind anumite aspecte ale vietii publice a orasului, ce sunt ignorate sau nestiute de autoritati, iar aceste aspecte sunt sesizate la noi sub protectia anonimatului din diverse motive si noi vi le vom aduce la cunostinta in calitate de reprezentant al orasului. Veti face aceste aspecte cunoscute si colegilor dumneavoastra?

Cu siguranta! Consider ca rolul consilierilor este acela de a fi o interfata a cetatenilor in relatia cu Primaria. Deviza mea de campanie este “Fara compromisuri!”.

10. Cum a reactionat opinia publica (familie, prieteni, cunoscuti si necunoscuti) la candidatura dumneavoastra din acest an?
Asa cum spuneam si mai inainte aproape toti cunoscutii m-au incurajat sa fac acest pas. Mai ramane ca si cetatenii Avrigului sa se prezinte la vot in data de 10 iunie.
Va multumesc!

Cu stima,

Lazaroae Gheorghe

(Vizualizat de 87 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
13 Responses to “Sa cunoastem candidatii: Lazaroae Gheorghe”
 1. silvia says:
 2. Malin says:
 3. silvia says:
 4. Malin says:
 5. Gheorghe Vasiu says:
 6. Lazaroae Gheorghe says:
 7. Malin says:
 8. Malin says:
 9. Gheorghe Vasiu says:
 10. Malin says:
 11. Gheorghe Vasiu says:
 12. coryna says:
 13. Movidiu says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *