Sa cunoastem candidatii: Marian Frunteanu

afis marian frunteanu micDomnul Frunteanu este al 2-lea candidat la functia de consilier caruia i-am cerut sa se prezinte si sa ne prezinte raspunzand bineinteles intrebarilor noastre, pozitia sa privind aceasta candidatura. Va las sa lecturati mai jos:

1. Care este profesia dumneavoastra?

Profesia : Inginer , Specialitatea : Management si dezvoltare rurala.

Loc de munca:

Primaria Avrig 2008 – prezent, Inspector protectie civila

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Sibiu 2006 – 2008 , consilier

SaunaLux Sibiu 2003-2006 , Director vanzari

2. Ce v-a determinat sa candidati anul acesta?

Prietenii si cunoscutii au avut un mare aport in decizia mea de a candida. Motivatia lor a fost faptul ca lucrez in administratie din 2006 si din 2008 (am lucrat cu toti crescatorii de animale si detinatorii de terenuri de pe Tara Oltului) lucrez in administratia locala Avrig locuri de munca prin care am luat la cunostinta problemele de pe raza teritorial administrativa a orasului Avrig.

Imi doresc ca tinerii sa fie mai bine reprezentati in Consiliul Local Avrig si cu toate ca am invatat multe de la cei cu experienta in administratie cred ca multi dintre ei sunt acaparati de mentalitati depasite de timp si se bazeaza pe metode de lucru invechite si ineficiente. Cred cu tarie ca se poate schimba ceva in Avrig (zona administrativ teritoriala) .

3. In cazul in care veti obtine un mandat de consilier, care sunt principalele trei proiecte pe care le veti propune in calitate de ales in consiliul local?

Asa cum spune si sloganul meu „VOCEA TA ” in Consiliul Local Avrig, un prim proiect al meu

este sa propun in Consiliul Local un mijloc de informare a cetatenilor privind transparenta in administratia publica locala ( post de radio local , site) .

Avand in vedere potentialul agricol si zootehnic al Avrigului si localitatilor apartinatoare, doresc sa sprijin cu ajutorul fondurilor europene infiintarea de grupuri de producatori (consider ca producatorii organizati in astfel de grupuri sunt mai puternici). IMPREUNA AVEM UN CUVANT DE SPUS.

Ca parinte si cetatean al acestui oras o sa propun infiintarea de organizatii sportive, culturale si educative precum si sustinerea celor deja existente (Asociatia Prieteni Avrigului, GAL Tara Oltului etc ). COPIII NOSTRI MERITA MAI MULT!

4. In cazul in care veti observa in consiliul local o conduita imorala a celorlalti colegi consilieri, precum si o relativa ignoranta la nevoile cetateanului veti face publice aceste aspecte fie trimitandu-ne noua un comunicat fie altor entitati de presa sau de informate a opiniei publice?

Consider presa o putere si o sa fac tot posibilul ca sa fie vocea corecta care sa informeze avrigenii despre eventuale nereguli care o sa apara . Sper ca nu o sa fie nevoie! Imi doresc insa cu ajutorul vostru cetateanul sa inteleaga drepturile lui si sa le si afle iar decindentul sa stie ca are obligativitatea de a fi transparent.

5. Cum vedeti orasul Avrig peste patru ani? O sa fie la fel de slab dezvoltat economic sau o sa cunoasca o usoara ascensiune, pentru ca bineinteles in vremuri de criza nu putem vorbi de o dezvoltare notabila.

Il vad mai dezvoltat, sunt un optimist, are potential si din trecut a fost un oras renumit in activitati de productie. Din nefericire in prezent Avrigul este un oras comercial insa prin sprijinirea micilor producatori orasul se poate dezvolta pas cu pas , etapa cu etapa iar proiectele administratiei sa fie bazate pe o nevoie reala si un buget real.

6. Ati ales sa candidati consilier si nu primar? De ce?

Pentru ca sunt realist, lucrez in primarie stiu ce presupune functia de primar si ce aport are existenta unui partid si sprijinul lui politic intr-o campanie electorala si dupa pentru functia de primar.

7. Cum vedeti demersul nostru, pe care-l facem de cativa ani de a informa opinia publica in cazurile in care administratia locala nu si-a facut treaba si cum vedeti punctul nostru de vedere asupra acestor aspecte?

Este un lucru extraordinar ce faceti voi! Va urmaresc de mult timp!

Mi-as fi dorit ca 100% din populatia Avrigului sa aiba acces la aceste informatii dar ma tem ca doar un segment de oameni folosesc acest mijloc de informare. Ideal este ca alegatorii sa cunoasca bine candidatii, asa sansele de a alege corect ar creste considerabil.

8. In cazul in care veti ajunge consilier local de Avrig si vom incerca sa obtinem de la dumneavoastra diverse informatii de interes public, informatii care de altfel ar trebui sa fie publice conform legii transparentei, ni le veti furniza?

Da. Categoric legea transparentei trebuie sa fie respectata! In plus imi doresc ca noul consiliu Local sa aiba audientele lunare cu avrigenii pe comisii si problemele lor.

9. In cazul in care vom primi diverse sesizari privind anumite aspecte ale vietii publice a orasului, ce sunt ignorate sau nestiute de autoritati, iar aceste aspecte sunt sesizate la noi sub protectia anonimatului din diverse motive si noi vi le vom aduce la cunostinta in calitate de reprezentant al orasului. Veti face aceste aspecte cunoscute si colegilor dumneavoastra?

Vreau sa fiu „Vocea ta „ in acest consiliu asa ca voi face tot ce imi sta in putere sa parcurg pasii legali si sa informez alesii locali despre problemele din teritoriu si sunt sigur ca o pot face datorita statutului meu de consilier INDEPENDENT.

10. Cum a reactionat opinia publica (familie, prieteni, cunoscuti si necunoscuti) la candidatura dumneavoastra din acest an?

Familia m-a sustinut intotdeauna, colegii si prietenii m-au incurajat sa candidez in speranta ca vom reusi sa schimbam ceva in asa fel incat administratia locala sa functioneze mai bine. Daca nu ma insel sunt primul candidat independent angajat al Primariei. Mi-as dori ca in Avrig sa se faca mai putina politica si mai multa administratie in beneficiul oamenilor.

Cautari:

(Vizualizat de 11 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.
One Response to “Sa cunoastem candidatii: Marian Frunteanu”
  1. Maria Grancea says:

Leave a Reply

Your email address will not be published.