Pana unde poate ajunge ignoranta?

Probabil va intrebati de ce n-am mai scris. Ei bine daca primarul si-a permis luxul de a-si lua o vacanta de aproape 1 luna in China pe banii platitorilor de taxe si impozite din Avrig am decis sa luam si noi o “vacanta” si sa ne detasam putin de viata politica.

Tentatia de a scrie a fost destul de mare in tot acest timp si se pare ca in ciuda lipsei domnului primar subiectele au continuat sa curga, iar nemultumirea cetatenilor sa creasca.

Aseara primarul s-a intors, iar azidimineata nu era de gasit prin primarie. Probabil dormea dupa zborul obositor, insa dormea tot pe banii nostrii ai platitorilor de taxe si impozite din Avrig fiindca fiecare ora de munca prevazuta in fisa postului pentru domnul primar e “recompensata” printr-o remuneratie decenta comparativ cu cea primita de majoritatea avrigenilor.

Tot azi am aflat de faptul ca desi in cazul despre care scriam aici s-au depus sesizari la diverse institutii din oras nici una nu s-a sinchisit, si da cuvantul “sinchisit” e cuvantul potrivit, sa ofere un raspuns pozitiv sau negativ in cauza. In mod normal orice institutie a statului, fie ca vorbim de primarie, politie, scoala sau mai stiu eu ce are obligatia de a emite intr-un termen legal care dupa caz poate fi de 15 sau 30 de zile o comunicare scrisa in care sa raspunda oricarei sesizari facute de un cetatean roman cu drepturi in care sa comunice decizia luata in urma sesizarii si sa-si motiveze decizia.

Ei bine la Avrig acest lucru nu se intampla si se pare ca exista din ce in ce mai multe cazuri similare in care cetatenii au facut diverse sesizari pe la primaria Avrig si institutiile din subordine fara a primi un raspuns asa cum prevede legea.

Inteleg faptul ca prin influenta politica pe care o are domnul primar se considera mai presus de lege. A demonstrat acest lucru abuzand de banii publici in diverse proiecte in care este si anchetat de catre DNA. Cand se va finaliza prima ancheta privind un caz din 2009 vom vedea cu totii cat de departe merge influenta politica a domnului primar mai ales daca e sa tinem cont de faptul ca a incercat sa excluda din Consiliul Local si din FDGR pe unul dintre consilieri, adica exact pe omul care a infiintat FDGR la Avrig impreuna cu Johannis si care l-a propus pe Klingeis ca fiind candidatul perfect pentru FDGR la Primaria Avrig in 2008. Interesanta incercarea aceasta a domnului primar de a musca din mana care l-a hranit atunci cand consilierul in cauza a incercat sa-I atraga atentia cu privire la derapajele de la lege si abuzurile comise.

Si totusi ce nu inteleg pana la urma din toata povestea asta e de ce anume nu-si fac datoria multe alte persoane si institutii. Stiu sigur ca exista factori de decizie in Primaria Avrig, subordonati primarului care desi ar putea sa ia masuri nu le iau fiindca se tem de pierderea locului de munca.

Ii inteleg perfect ca se tem din cauza asta, insa a comite abuzul de a nu da curs unei sesizari facute de un cetatean platitor de impozite reprezinta un abuz asupra statutului functionarului public si implicit o infractiune si astfel acea persoana sau mai bine zis acele persoane fiindca sunt mai multe implicate nu fac decat sa-si riste libertatea prin faptul ca ajung complici voit la abuzuri comise de primar impotriva cetatenilor.

Bineinteles multi probabil se bazeaza inca pe influenta politica si cred ca daca astfel de abuzuri au mers atatia ani sub comunism, au continuat aproape 24 ani sub neo-comunism vor mai putea continua. Deocamdata exista suficiente institutii abilitate si competente pentru a da curs unor sesizari din partea cetatenilor, institutii care sunt mai presus de Primaria Avrig si in fata carora Primaria Avrig si implicit factorii de decizie raspund.

Deocamdata in Avrig au inceput sa se stranga documente, sesizari fara raspuns in termenul legal desi au pe ele numere de inregistrare emise de registratura primariei, documente ce vor fi facute publice si ulterior remise unor institutii judetene precum Prefectura Sibiu, dar si nationale precum Ministerul Administratiei si Internelor care prin lege si prin statutul functionarului public vor deschide una sau mai multe anchete privind felul in care sunt rezolvate problemele cetatenilor. Iar daca influenta politica merge mai sus de minister atunci evident exista si instantele de judecata unde Primaria Avrig va avea de pierdut cateva litigii.

(Vizualizat de 2 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.