Graficul asfaltarilor in Avrig

La noi in oras de ceva vreme asfaltul si canalizarea au devenit un lux. Sunt sigur ca acest post va deranja pe multi insa eu unul prezint informatiile ca find concrete si verificabile pe teren.

Scriu acest articol fiindca mi se pare absurd ca dupa 22 de ani desi platesc impozit auto jumate cat valoarea unui salar minim pe economie sa-mi rup inca rotile la mine pe strada. Dar sa incepem:

1996-2000 – Mandatul Ilie Stoica:

Era o perioada cand cu greu veneau ceva finantari externe si o perioada cand foarte multe firme din Avrig se inchideau datorita suprasaturarii economice a orasului. Oferta era diversificata insa cererea cam lipsea.

S-au asfaltat cu un asfalt relativ calitativ si cu contributia unei firme italiene daca tin bine minte strazile Horea, Closca, Gheorghe Doja (unde locuieste domnul Stoica) si strada Garii. Astfel in acea perioada au fost posibile aceste asfaltari, dar si reabilitarea canalizarii unora dintre ele. E pacat ca dupa o astfel de lucrare de infrastructura strada Garii inca nu e canalizata complet.

Acum in anul 2012 aceste strazi arata jalnic, sunt prost intretinute si pline de gropi sau santuri realizate fie de EON Gaz fie de diversi locatari care au avut de tras vreo utilitate si au spart strada.

2000-2008 – Mandatele Fraticiu:

Deja accesarea fondurilor europene nu era o problema asa mare, bani erau dar trebuiau doar investiti corect.

S-a asfaltat strada S. Brukenthal, dupa 5 ani de amanari si lucrari proaste, 5 ani in care pompierii sau salvarea nu puteau ajunge la vreo interventie pe acea strada datorita lucrarilor care stagnau. De asemenea in aceeasi perioada s-au asfaltat si strazile Avram Iancu, pana la “podul lui Moise” asta desi nu stiu de ce ar avea cineva nevoie de asfalt sa ajunga in camp, dar si strada Sasilor cu putin timp inainte de campania electorala.

Pe aceste strazi cam aceeasi poveste ca si pe cele asfaltate in mandatul Stoica, lucrari realizate relativ bine, dar neintretinute. O imagine edificatoare privind aceasta asfaltare se poate vedea aici.

Trebuie mentionat ca in acelasi timp s-au reabilitat strazile G. Cosbuc si 1 Decembrie (strada unde se afla domiciliul domnului Fraticiu), insa acestea nu au fost asfaltate ci s-au facut cu dale de beton fiindca nu-I asa aceste strazi sunt o zona rezidentiala aleasa. Lucrarile pe aceste doua strazi spun destule despre contractul si calitatea lor fiindca sunt tot un deal si o vale.

2008-2012 – Mandatul Klingeis:

Romania era deja membra cu drepturi depline in UE, iar absorbtia de fonduri ar fi trebuit sa fie floare la ureche pentru orice “echipa buna” cum isi numeste domnul Klingeis colegii romani din FDGR.

S-a asfaltat strada Eroilor (strada unde isi are domiciliul familia Klingeis) si cam atat.

Acuma multi vor cadea in extreme punand centura orasului pe seama unora sau drumul ce duce pe Valea Avrigului pe seama altora. Trebuie mentionat faptul ca centura orasului Avrig a fost finantata si realizata de CNADR, iar Valea Avrigului care este drum judetean si apartine de Consiliul Local Sibiu a fost “reabilitat” cu ajutorul CL Sibiu, dar si a unei companii ce amplasase la un momentdat o statie de asfaltare pe Valea Avrigului, firma ce gurile rele spun ca ar fi lucrat fara aprobari si care ar fi fost sprijinita de domnul Stoica, senator la acea vreme. Nu pot sa confirm inca aceste afirmatii, insa pot sa va asigur ca Valea Avrigului si centura nu au fost realizate de primarie, indiferent ce va sustine oricare dintre primarii sau consilierii de la acea vreme.

Din toata istoria asta recenta eu inteleg un singur fapt, si anume ca de indata ce absorbtia fondurilor europene a devenit mai usoara, investirea corecta si dezvoltarea orasului folosind aceste fonduri a devenit mult mai grea.

Concluzile le trageti singuri, insa din punct de vedere al km. asfaltati se pare ca in loc sa mergem pe un trend ascendent mergem pe unul descendent si mai rau din toata povestea asta e faptul ca strazile facute de ceilalti primari fie nu sunt intretinute deloc fie sunt prost intretinute.

(Vizualizat de 2 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *