Fashion Florile Oltului

Ca in fiecare an in luna august urmeaza ca la Avrig sa se desfasoare festivalul “Florile Oltului” care a suferit modificari in ceea ce-i priveste bugetul, locatia si structura in mandatul fiecarui primar in ultimii ani.

Din punct de vedere traditional “Florile Oltului” asemeni unui alt eveniment numit “Mostenire din Batrani” era un motiv de mandrie locala si reunea la Avrig talente folclorice atat nationale cat si internationale.

Deoarece in primul sau mandat primarul actual deputat Gheorghe Fraticiu si-a dat seama probabil ca si voturile tinerilor conteaza s-a gandit asemeni lui Iulius Cezar sa le ofere acestora “panem et circenses” si astfel a marit perioada de desfasurare a festivalului de la o singura zi de duminica la 3 zile din care doua destinate tineretului cu discoteca in aer liber si concerte de muzica usoara, iar ultima zi cea de duminica a ramas in formatul care a consacrat acest festival.

Odata cu venirea lui Arnold Klingeis formatul domnului Fraticiu n-a mai fost pe plac si astfel s-a amplificat numarul de activitati prin aducerea unor vanzatori ambulanti din afara judetului dar si a unor servicii specifice unor parcuri de distractii. Ideea in principiu a fost buna, insa punerea ei in practica a fost deficitara mai ales ca pentru realizarea unui astfel de festival nu s-au pus la dispozitie grupuri sanitare mobile suficiente si eficiente, iar atat comerciantii cat si clientii acestora s-au vazut nevoiti sa foloseasca de voie de nevoie pentru satisfacerea nevoilor vreun stalp de poarta sau chiar vreo poarta a concetatenilor de pe strazile pe care se desfasura “actiunea”. Evident acest lucru a nemultumit profund mai ales daca tinem cont de banii grei care s-au platit unora pentru a veni si a face playback 20 de minute in timp ce talentele locale au fost neglijate ani la randul si de multe ori au prestat pe scena pe gratis.

De ceva vreme, constient de nemultumirile generate de formatul acesta de festival Arnold Klingeis a decis sa revina la formatul initial de o zi doar cu activitati folclorice si traditionale si le-a promis tinerilor un alt eveniment separat. Desi a suparat multi tineri aceasta schimbare a adus “linistea” in oras in ceea ce priveste acest festival.

Anul acesta se pare ca primarul Arnold Klingeis a decis ca e timpul de modificat schimbarea si astfel se pare ca vom avea parte de un “Fashion Florile Oltului” fiindca din cate se pare primarul i-a promis “celebrului” fotograf Mitichi ca-i  da drept sarcina realizarea festivalului ce urmeaza sa aiba loc anul acesta fapt pentru care a si suplimentat se pare bugetul festivalului cu 25%. Din cate se pare Mitichi a inceput deja sa faca lobby pe langa cei pe care intentioneaza sa-i invite ca sa intretina buna dispozitie de pe scena amplasata in acest sens si astfel le-a promis acestora sedinte foto gratis cu expectativa ca si acestia vor presta pe scena gratis. Desi probabil e bun drept concept un astfel de demers facut de Mitichi sa nu credeti ca intentioneaza sa lucreze pe gratis pentru acesti artisti in speranta ca si ei vor presta gratis ci fiindca dupa calculele lui e mai castigat sa incaseze banii alocati festivalului din bugetul primariei si sa-si sacrifice cateva ore de prestare fotografica decat daca n-ar sacrifica orele respective si ar plati cum se cuvine artistii respectivi.

Daca inca nu stiti cine e Mitichi care aparent are competente organizatorice si manageriale din moment ce Arnold Klingeis i-a incredintat o astfel de sarcina, ei bine e acel fotograf despre care Arnold Klingeis zicea ca a pus Avrigul pe harta modei, desi nu stiu ca vreun designer cat de cat cunoscut sa-si fi lansat la Avrig vreo colectie haute couture sau ca vreo avrigeanca sau vreun avrigean de-al nostru, ajutat de Mitichi sa fie recunoscut drept fotomodel de renume sau designer de renume.

In opinia mea muncitorii de la Somarest fac mai mult pentru a pune Avrigul pe harta modei decat va putea si va binevoi sa faca Mitichi vreodata. Nu stiu ce parere a avut domnul consilier Alexandru Sas despre acest lucru tinand cont ca nici in acest an nu a putut sa incredinteze sefului de partid un contract de sifonat bani publici.

 

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.