Primaria Avrig a prins glas

De fapt a prins o tastatura si niste degetele prin care aparent incearca sa comunice.

Dar, inainte sa discutam mai in ansamblu despre felul in care comunica zic ca-i indicat sa mentionam putin cum s-a ajuns aici.

Nu stiu daca intr-un ceas tarziu din noapte cineva a constientizat faptul ca primaria din Avrig are un mare deficit de imagine din cauza faptului ca nu comunica cu cetateanul sau daca s-a infiintat un post de PR in Primaria Avrig doar ca sa mai justificam niste cheltuieli cu “marketingul”, insa e cat se poate de cert ca de ceva vreme exista o doamna ce se ocupa de PR in primarie.

Povestea, si numirea respectivei in functia ce o ocupa e cat se poate de interesanta, daca tinem cont de faptul ca pentru un astfel de post intr-o institutie publica se organizeaza un concurs. Acel concurs trebuia anuntat public, iar o comisie trebuia sa aleaga candidatul cel mai potrivit pentru postul respectiv. Pentru concurs s-au depus doua dosare la vremea respectiva, unul era al doamnei ce ocupa postul in acest moment, iar celalalt al unui domn din Ucea.

Aparent, CV-ul domnului respectiv, cat si experienta erau cu mult peste CV-ul cu care se lauda doamna in cauza si probabil ca dintre cei doi era cel mai potrivit pentru postul respectiv, mai ales daca tinem cont ca omul pe langa scoli mai avea si ani de experienta in spate. Totusi, se pare ca preferinta comisiei de examinare era doamna in cauza, si astfel probabil temandu-se ca daca o vor alege pe doamna in locul domnului acesta va depune o contestatie la o institutie superioara care cu siguranta se lasa cu sanctiuni, au gasit metode sa-l convinga pe acest domn sa-si retraga dosarul inaintea examenului si astfel, asemeni lui nea’ Nicu, singurul candidat ramas in cursa a fost ales cu o majoritate covarsitoare.

Imediat dupa ce s-a adjudecat postul respectiv a aparut pe Facebook un profil intitulat Primaria Avrig care nu prea spune nimic. Un profesionalist in PR si comunicare nu s-ar fi aruncat sa creeze un profil pe Facebook ci o pagina, unde pe langa informatiile clasice are posibilitatea sa adauge niste telefoane de contact, un orar etc. pe cand pe un profil care e de fapt ceva personal nu prea ai flexibilitate sa adaugi informatiile respective intr-un format care sa si fie usor accesibil.

O astfel de pagina creata in 5 iulie exista deja, insa e eclipsata de profilul respectiv care nu doar ca nu o promoveaza in vreun fel, dar desi posteaza aceeasi informatie pe pagina si ulterior pe profil nu se foloseste functia share ca sa promoveze de fapt continutul paginii.

Cred ca persoana din spatele acestei strategii improvizeaza si o face prost. Din felul in care se posteaza nu pot decat sa trag concluzia ca au creat profilul initial, la care au adaugat pagina, iar cum pagina nu poate posta pe grupuri ei posteaza pe profil si apoi dau share pe grupuri. Un profesionist in PR ce s-ar ocupa de pagina primariei n-ar sta in anonimat, ci ar face un profil al sau personal care sa-i reflecte functia gen Ioana Popescu – Ofiter Relatii Publice in Primaria Avrig. Acest profil l-ar asocia cu pagina primariei si folosind acest profil ar da share postarilor de pe pagina pe diverse grupuri, eliminand astfel orice suspiciuni privind persoana din spatele profilului respectiv si promovand PAGINA in sine si nu profilul de Facebook. Fiindca pagina reprezinta ceva oficial si poate reprezenta concret o institutie. Profilul reprezinta o persoana, ori primaria Avrig nu-i o persoana, decat in conceptia unora.

Ba mai mult, persoana din spatele paginii si profilului de Facebook s-a gandit ca-i oportun sa deschida si un blog, pe care aparent a copiat articole vechi din ziare care-l lauda pe Arnold Klingeis, si pentru care s-au platit mii, daca nu cumva zeci de mii de euro de la bugetul local, dar si postarile de pe Facebook. Nu prea vad rostul si importanta acestui blog, la fel cum nu vad nici rostul si importanta unui profil de Facebook care sa eclipseze pagina in sine. De asemenea e cel putin absurda copierea integrala a unor articole din ziare si postarea lor pe blog cand de fapt rolul unui ofiter de relatii publice e sa emita el insusi comunicate de presa periodice privind diverse subiecte de interes comun.

Inainte de a incheia va las sa va delectati cu doua capturi de ecran ce mie mi se par asemanatoare:

Screen Shot 2014-10-03 at 10.18.48 Screen Shot 2014-10-03 at 10.19.00

(Vizualizat de 7 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *