Ati donat cu japca?

Nu mi se intampla des sa donez fiindca in general cauza pentru care se strang donatiile trebuie sa fie destul de bine motivata moral mai ales.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu donez pentru un singur copil bolnav sau o singura persoana bolnava fiindca mai sunt poate sute, mii sau zeci de mii in tara care sunt in aceeasi situatie si astfel nu mi se pare moral ca un ONG sa militeze pentru o anumita persoana indiferent de caz.

Mai degraba m-as implica intr-o campanie care urmareste constituirea unei baze de date de cazuri pentru care trebuie donat si de gasire a unor solutii de asistenta medicala, combatere si prevenire decat pentru a ajuta un caz singular. Celebrul proverb “cu o floare nu se face primavara” se aplica si aici ca si in multe alte situatii.

Mai devreme sau mai tarziu toti am avut in familie cazuri mai mult sau mai putin placute, cazuri pentru vindecarea carora s-au cerut anumite sume si au presupus anumite riscuri, asa ca putem spune ca toti cunoastem mai mult sau mai putin suferinta in astfel de situatii.

Insa nu vreau sa vorbesc despre cum ar trebui sa fie organizate campaniile de strangere de fonduri sau investitiile din aceste campanii. E treaba altora sa faca asta si s-ar putea face destul de bine daca acele ONG-uri care militeaza pentru cauze nobile n-ar avea 90% din venituri directionate catre cheltuieli interne ale ONG-ului si doar 10% contributie la cauze sociale.

Vreau sa va atrag atentia asupra donatiilor pentru biserica, pentru biserici in general si pentru catedrala din Avrig in speta.

Unii dintre voi stiu deja ca in urma cu cateva luni am avut un eveniment nefericit in familie si ca la orice inmormantare slujba trebuia oficiata de un preot. Deoarece la Avrig preotii si-au impartit teritoriul precum doua bande mafiote strada Gheorghe Lazar care a contribuit ani de zile la intretinerea vechii biserici si care intamplator incepe odata cu vechea biserica a fost alocata partial catedralei fara ca cei care ar mai fi avut putin respect si credinta sa-si poata alege preotul la fel cum isi aleg si doctorul de familie, hainele, papucii sau mai stiu eu ce alte alegeri libere si normale pe care le poate face un om.

Astfel desi familia mea a fost mai mult adepta bisericii vechi si a preotilor de acolo la slujba de inmormantare ne-a fost asociat un preot de la catedrala. Nici o problema pana aici, desi poate convingerile mele personale sunt impotriva unor persoane si in favoarea altora.

Problema este ca in a 2-a seara de priveghi cand am intrebat care sunt costurile inmormantarii ni s-a spus 60 RON, bani pe care s-a taiat o chitanta cu titlul de DONATIE.

Acuma eu unul nu am nici o problema in a achita costuri de inmormantare si a primi chitanta pe ele, dar nu sa achit costuri de inmormantare, sa primesc o chitanta cu titlul de DONATIE, pe care nu aveam de gand sa o fac, nu catedralei Avrig, nu bisericilor si in nici un caz nu preotilor, iar a doua zi sa fim instiintati asupra adevaratelor costuri de inmormantare pentru care nu am mai avut privilegiul de a primi vreo chitanta fiindca marii evazionisti sunt patronii care umbla cu masini vechi si lucreaza la negru fiindca sistemul si concurenta neloiala de pe piata ii obliga sa faca asta nu preotii care isi cumpara case noi, masini noi din salarul amarat … in timp ce cersesc mila tuturor pentru ridicarea de biserici fiindca noi ne permitem sa intretinem biserici si preoti, dar ne ofensam rapid cand guvernul inchide spitale …

Am sa evit sa dau nume, deocamdata, insa mai am suficiente articole care privesc moralitatea si decenta preotilor din Avrig.

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/blogs/avrig.eu/public_html/wp-content/plugins/easy-captcha/easy-captcha-recaptcha.php on line 97