Primaria se face ca uita de PV-uri

Pe pagina web a Primariei Avrig exista o sectiune denumita Procese Verbale, unde teoretic ar trebui sa se publice dupa fiecare sedinta de consiliu local, in ordine cronologica toate procesele verbale incheiate dupa redactarea stenogramelor de sedinta.

Numai ca in ciuda faptului ca legea transparentei obliga spre publicarea acestor procese verbale, la Primaria Avrig pe site avem parte de o publicare preferentiala pentru ca par sa apara doar stenogramele sedintelor in care nu s-a facut niciun blat si niciun smen. Evident ca daca s-ar publica restul de stenograme, o serie dintre actualii si fostii consilieri impreuna cu fostii primari si viceprimari ar trebui sa dea socoteala intr-un fel sau altul pentru ceea ce au votat sau pus pe ordinea de zi in cadrul sedintelor.

Screen Shot 2016-08-25 at 14.39.56

Dupa cum se vede in captura de ecran de mai sus, din anul 2014 s-au publicat doar procese verbale cu sedintele efectuate in lunile mai, iunie, iulie, august si decembrie, iar in 2015 doar cu sedinta din septembrie, celelalte sedinte ramanand o necunoscuta pentru toata lumea, din moment ce pe site exista publicate hotarari de consiliu emise in lunile in care lipses procesele verbale.

In 2016 nu s-a publicat nimic, nici macar sedintele noului consiliu ceea ce inseamna ca transparenta nu-i chiar totala precum laudau unii la gazeta.

Conceptul de transparenta totala nu presupune doar difuzarea video a sedintelor de consiliu de acum incolo ci si publicarea stenogramelor de sedinta care au fost ascunse in mod voit de catre fostii consilieri, primar si secretar.

Evident ca responsabil cu publicarea lor si responsabil de lipsa lor se face secretarul care pare ca e cel mai util angajat din primarie din moment ce pune osul la musamalizarea smenurilor intr-un mod atat de vizibil si fara niciun fel de frica de reprercusiuni.

(Vizualizat de 65 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.