Smart House & Stupid People

Cam asa ar trebui sa sune campania desfasurata de Primaria Avrig vis-à-vis de proiectul “Smart House” tinand cont de felul in care a fost gandit si urmeaza a fi implementat.

Prima data am aflat de proiectul “Smart House” de pe Facebook cand primarul si-a prezentat cu mandrie rezultatul unui “brainstorming” (stiu ca nu va place cuvantul asta, nici mie, dar in traducere libera inseamna furtuna la creier si se pare ca primarul are parte de multe dinastea) si a pus o poza luata de pe net si mentionand doar faptul ca se primesc dosare fara a da alte detalii in acest sens.

Interesat fiind de proiect deoarece imi suradea idea de a investi intr-un astfel de proiect la Avrig am incercat sa obtin mai multe detalii inainte de a depune un eventual dosar fiindca nu am incredere in astfel de demersuri nici pana ma duc la baie daramite sa mai si aplic fara sa stiu pentru ce.

Obtinerea de informatii in acest sens a fost mult mai grea decat m-as fi asteptat mai ales ca persoana care se ocupa de proiect si-a dat demisia.

Dupa cateva zile de intrebat in diverse locuri am aflat ca deocamdata Primaria Avrig primeste dosare de la cei interesati de o astfel de investitie si ca in urma acestui demers spera sa stranga un numar suficient de dosare pentru a putea face un import de panouri fotovoltaice din China profitabil.

Evident ca “meritul” derularii acestui proiect ii apartine lui Jianzu Wang fapt pentru care a si primit o distinctie de “cetatean de onoare” (sic).

Totusi povestea nu este asa simpla precum pare fiindca din cate am aflat se pare ca firma care va gestiona dosarele depuse este “manageriata” de fratele primarului, domnul Leopold Klingeis si de cel al carui nume n-avem voie sa-l spunem Smile si de rostirea caruia se tem multi in Avrig. (psst. e vorba de domnul Cotora)

Probabil ca n-ar fi rau in asta in afara conflictului de interese in care se afla Leopold Klingeis, dar si Arnold Klingeis tinand cont de gradul de rudenie intre cei doi.

Mergand mai departe pe fir am aflat si faptul ca se doreste vanzarea unui ansamblu de panouri la preturi estimate intre 7000 si 8000 RON in timp ce astfel de ansambluri pot fi achizitionate din tara la preturi situate intre 2500 si 4000 RON dupa cum puteti gasi un exemplu pe acest site.

Un alt avantaj al unei astfel de investitii il reprezinta si “Certificatele Verzi” pe are le pot obtine dansii din aceasta afacere fiindca in Romania se aplica o schema de sprijin bazata pe 6 certificate verzi acordate timp de 15 ani pentru fiecare MWh livrat in sistemul energetic national de centralele fotoelectrice.

Din pacate desi la Primaria Avrig se primesc dosare pentru acest proiect n-am gasit nici o informatie clara pe site-ul primariei privind acest proiect, ceea ce presupune si ceea ce se asteapta de la el. Bineinteles aceasta secretizare se datoreaza “tunului” care se spera a fi dat cu ajutorul acestui proiect.

Daca sunteti interesati intr-adevar de demersurile primarului in acest proiect va recomand sa va documentati bine si sa va ganditi de doua ori inainte de a semna ceva in acest sens fiindca s-ar putea sa aveti numai de pierdut.

(Vizualizat de 1 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.