S-o suparat ciurdaru’ pe sat?

Nu stiu cum e treaba pe la Avrig, dar pe la noi pe la Bradu expresia din titlu se foloseste pentru a descrie la modul ironic victimizarea de orice natura si fara un substrat anume.

Si ca sa intelegeti mai bine ceea ce vreau sa spun am sa incep cu o mica marturisire (apropo, sa nu uitati sa votati pe sondaj).

In decembrie anul trecut am avut niste discutii cu doi prieteni (da, mai am si dinastia pentru ca nu toata lumea e ipocrita si ahtiata dupa ciolanul electoral) care mi-au vorbit despre o adevarata revolutie in PSD, respectiv PNL.

In ambele situatii se vorbea despre inlocuirea dinozaurilor politici cu oameni relativ tineri, oameni care sa aduca un suflu nou in politica locala, oameni despre care eu unul n-as avea ce sa scriu de rau pentru ca neocupand functii anterioare si neavand niciun fel de antecedente remarcabile sunt oameni pe care-i putem considera pentru moment bine intentionati. Am fost incantat de cele prezentate de respectivii, dar destul de sceptic din moment ce (vorba americanilor) drumul spre iad e pavat cu bune intentii.

Scepticismul meu s-a dovedit pana la urma cat se poate de intemeiat, iar despre rasturnarea de situatie de la PSD am scris in detaliu intr-un articol anterior care la ora actuala e cel mai citit articol de aici de pe site.

Despre PNL n-am scris pana acum, desi articolul asta a existat ca ciorna pentru ca am asteptat sa vad cum se termina aventura tumultoasa in PNL si spre surprinderea mea s-a terminat contrar asteptarilor mele.

Pentru cei care nu prea sunteti la curent cu manevrele politice pe plan national aflati ca inaintea alegerilor prezidentiale din 2014, PDL-ul s-a scindat in cei pro-Basescu ce s-au dus la PMP si cei pro-Iohannis ce au ales fuziunea prin absorbtie cu PNL. Numai ca fuziunea asta prin absorbtie n-a fost asa cum sperau unii sa fie de fapt din moment ce fostul presedinte PDL a ajuns co-presedinte al PNL cu drepturi de decizie egale cu cele ale presedintelui de drept in PNL. Nu vreau sa va plictisesc cu prea multe detalii pentru ca discutia pe subiect trebuie sa fie pe plan local, insa vreau sa va reamintesc faptul ca dupa fuziunea asta la nivelul PNL s-a adoptat un fel de cod de bune practici prin care se stabileau niste criterii de integritate si niste reguli de echitabilitate in partid.

Numai ca un astfel de cod de bune practici nu includea excluderea definitiva si irevocabila din partid a unor elemente negative ci doar excluderea lor din vitrina partidului, permitandu-le astfel sa continue sa capuseze partidul si sa aiba capacitatea sa influenteze orice decizie politica luata de partid.

La Avrig situatia n-a fost cu nimic mai diferita decat la nivel local pentru ca in PNL s-au pastrat o serie de elemente negative ce trebuiau excluse din partid inca dinainte sa se discute despre candidati si campanie electorala. Daca nu stiti cine reprezenta acele elemente negative ei bine am sa va dau cateva indicii. Doi dintre ei lucreaza la firma care va impute orasul cu mireasma de porc mereu, iar ceilalti doi sunt responsabili pentru taxele absurde pe care le-ati platit pentru intretinerea cimitirului si in schimbul carora ati primit un site de duzina realizat in bataie de joc.

Oamenii astia, prieteni de altfel si tovarasi de smenuri au incercat sa-l impuna pe unul dintre ei pe lista de candidati eligibili la un loc de consilier a PNL-ului pana in ultimul moment.  Iar cei ce constituie si conduc PNL Avrig in acest moment au tolerat abuzurile si presiunile gastii cu probleme de integritate in loc sa-i elimine din partid pe acestia. Si stiti de ce au facut lucrul asta? Pai fiecare membru de partid inseamna minim un vot in plus, familia si prietenii lui pot sa aduca minim 4 voturi in plus, iar atunci cand pierzi 20 de membri de partid risti sa pierzi cel putin 100 de voturi, iar 100 de voturi in contextul prezentei la vot din ultimii ani e mult.

Si totusi inevitabilul s-a produs pentru ca dupa cum spuneam in titlu cei 4 care reprezentau (pentru mine) gasca indezirabila din PNL s-au suparat, s-au victimizat si au plecat la PMP luand dupa ei si o serie de tineri ce s-au vazut prinsi fara vina in razboiul de orgolii al unor oameni cu interese meschine. Ori facand lucrul asta au ajuns sa transforme organizatia PMP Avrig intr-un partid ce aduce tot mai mult a UNPR-ul anului 2012 si care probabil o sa aiba aceeasi soarta si o sa produca acelasi nivel de lehamite si dezamagire in randul membrilor dupa finalizarea alegerilor.

In momentul de fata sunt sceptic privind sansele PNL-ului in ceea ce priveste obtinerea unui numar de consilieri cel putin egal cu cei pe care-i are acum (excluzand desigur traseistii ce au fugit de la FDGR) pentru ca mentinerea indezirabililor in partid pana in al 12-lea ceas mi se pare o lovitura de imagine mai grea in randul electoratului decat excluderea lor.

Problema de credibilitate a PNL-ului ce-i similara cu cea a celorlalte partide e ca pe lista de propuneri pentru consilieri in randul primelor 5 nume considerate eligibile intr-un fel sau altul se afla cel putin un nume ce-a facut parte din legislaturile anterioare (incluzand-o pe cea actuala) si a carui prezenta pe liste strica orice concept de “suflu nou”.

Sunt curios daca cei care au plecat din PNL la PMP for folosi faptul ca au informatii din interiorul PNL-ului drept avantaj in campanie si vor recurge la atacuri personale si suburbane cum de altfel ne-a obisnuit Ilie Stoica la fiecare campanie.

Si ca sa inchei cu un comentariu personal in ceea ce priveste PNL-ul, odata cu depunerea listelor de candidati la consiliu am reusit sa inteleg si de ce in urma cu cateva saptamani un individ m-a folosit ca persoana de referinta in polemica lui cu o cunostinta comuna, iar cand m-am implicat in discutie batandu-i obrazul pe subiect si-a chemat nevasta in aparare si ambii s-au trezit sa ma jigneasca si public si pe privat in acelasi mod josnic in care a facut-o si consilierul Sas. Azi il vad pe lista PNL-ului, iar lucrul asta explica si motivul pentru care in ultimii doi ani m-a combatut adesea cu atata patima datorita postarilor pe care le-am facut aici sau pe Podul Minciunilor la adresa PNL-ului. Iar pentru mine simplul fapt ca i s-a permis ascensiunea pe listele de consilieri locali a unui individ ce-si catalogheaza concetatenii plecati in afara tarii drept sclavi pentru simplul fapt ca nu impartasesc aceeasi opinie cu el e dovada clara ca PNL-ul la Avrig mai are multe de reformat.

cows-1233889

(Vizualizat de 234 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.