Populismele sunt gratis

Un consilier local din Avrig face publica o postare pe un grup de Facebook privind semnatura lui pe o petitie si relateaza cu lux de amanunte indignarea primarului, dar si a directoarei fabricii impotriva careia s-a realizat petitia la aflarea vestii ca respectivul consilier a semnat petitia.

Evident ca nu-i nimic rau in faptul ca un consilier semneaza o petitie pentru ca pana la urma rolul unui consilier este sa sustina demersurile celor care l-au votat si aparent consilierul respectiv e si apreciat de cativa consateni pentru faptul c-a semnat petitia respectiva, doar ca intervin doua aspecte care mie nu-mi prea dau incredere in buna intentie a respectivului si le relatez mai jos:

populisme-mokaIn primul rand respectivul a mai sustinut o petitie in urma cu jumatate de an, a semnat-o si cand petitia respectiva a ajuns pe ordinea de zi a consiliului local din Avrig fara sa intruneasca numarul de semnaturi necesare pentru a fi dezbatuta in consiliul local, respectivul consilier s-a fofilat si nu si-a mai asumat nici macar semnatura de pe petitia respectiva, daramite sa-si asume sustinerea demersului cum era si normal din partea unui consilier local care in prealabil s-a solidarizat cu cetatenii.

Sper ca de data aceasta sa nu se mai fofileze si sa sustina pana la capat demersul desi mi-e greu sa cred ca poate sa faca asa ceva fiindca pana la urma totul depinde de directia in care bate vantul intereselor.

In al doilea rand consilierul in cauza a iesit public sa ne zica faptul c-a semnat o petitie si ca primarul l-a certat (asta e un alt aspect de discutat bineinteles) doar ca nu a iesit in toti acesti ani de cand e consilier sa ne zica public si ce a facut pentru oras, cate initiative legislative a avut pentru binele nostru, cate s-au respins si de ce, cate s-au aprobat si de cine au fost sustinute. Nu a iesit niciodata public sa ne spuna ce vrea sa faca in consiliul local pentru binele nostru si cine nu-l lasa sa faca asta, dar a gasit de foarte mare importanta sa iasa public si sa ne spuna ca a semnat o petitie si l-a certat primarul.

BRAVO! domnule ai facut si tu ceva de cand esti consilier, ai semnat o petitie si cam atat pentru ca de asta nu ne spui nimic altceva privind activitatea ta de consilier fiindca evident n-ai facut NIMIC altceva in toti acesti ani ci doar ne-ai mancat banii degeaba.

Si te-ai trezit acum sa publici asta ca sa ne arati noua ca faci ceva, e drept faci ceva cu adevarat important. Ne servesti pe tava gogosi populiste ca sa-ti asiguri stampila noastra pe buletinul de vot pe care ai sa apari peste un an.

Si pentru ca nu ti-a raspuns nimeni la intrebare ci doar s-au grabit sa te laude am sa-ti raspund eu. Dintr-un anume punct de vedere n-ai gresit cu nimic domnule, cu absolut nimic n-ai gresit. Ti-ai facut datoria de cetatean al orasului si de locuitor al strazii respective nu cea de consilier. Primarul te-a sunat ca sa te mustreze pentru simplul fapt ca esti consilier, ca i-ai fost candva tovaras de smenuri si ca stie ca n-o sa prea dai din casa pentru ca si el are ce da din casa daca-i nevoit. Si te-a sunat pentru ca la randul lui a fost mustrat de cineva cu interese, de cineva care l-a sprijinit adeseori si care asteapta in schimbul sprijinului oferit imunitate totala in fata “sclavilor” ce muncesc sau au muncit acolo in fabrica pe salarii mizere si in conditii mizere.

Pe de alta parte ai gresit domnule. Ai gresit flagrant pentru ca tu esti consilier si in calitate de consilier trebuia sa te infiintezi personal la sediul fabricii respective, sa vorbesti personal cu directoarea si sa aflii inainte de a semna petitia toate aspectele ce tin de problema asta sa faci un referat catre colegii tai de consiliu si o adresa catre autoritatile abilitate pentru a controla fabrica respectiva si modul in care s-au montat antenele alea. Trebuia sa-ti faci meseria pentru care te-am trimis acolo bai nene, sa ne reprezinti direct nu sfidator si ipocrit pentru ca nu-ti platim salariul de consilier din taxele noastre doar ca sa ne semnezi petitii.

Te-a deranjat ca s-a legat directoarea de “parintii tai”? si ca ai avut parte de un atac suburban pe teme personale in timp ce in discutie era un aspect ce n-are nici o legatura cu temele personale? Pe altii nu i-a deranjat cand tu recurgeai public in comentarii pe Facebook si nu intr-un cadru restrans, privat cum e o discutie telefonica, la astfel de atacuri pentru ca n-aveai argumente sa-i combati?

 

(Vizualizat de 56 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *