Cum s-au fortat modificarile la Apa-Canal

In urma cu mai bine de doi ani, cand s-au fortat o serie de schimbari in ceea ce priveste modul in care Apa-Canal contoriza si gestiona consumul de apa in Avrig s-au incins spiritele, deoarece in lipsa unui cadru legal bine stabilit, modificarile s-au facut santajand consumatorii la propriu.

In acea perioada au avut loc doua sedinte in Consiliul Local Avrig ce au dus la “implementarea” noului sistem (sedinta 1 si sedinta 2) si pentru ca toate abuzurile astea ale Apa-Canal, inclusiv cresterile inexplicabile ale tarifelor la apa si canalizare nu se puteau face fara complicitatea primarului si a unei majoritati din Consiliul Local, am selectat mai jos un fragment din stenogramele sedintelor, in care se vede cat se poate de clar ce s-a discutat si se poate trage concluzia mai apoi cum s-a implementat:

Dl.presedinte – DIVERSE

Dl.Meres Gheorghe-locuitorii din blocul T2 au problema cu S.C. Apa Canal S.A. Sibiu, care nu vor sa mai emita facturi pentru fiecare apartament in parte si ne someaza cu inchiderea apei.

Dl.Klein Peter-am fost la fata locului; oamenii nu se impaca intre ei, nu se fac citiri la contoarele interioare; eu nu pot sa fac decat o factura pe contorul mare. Ati primit o informare de la S.C. Apa Canal S.A. Sibiu catre dl.primar, in aceasta situatie se afla toate blocurile: sa se organizeze in asociatie de proprietari sau sa fie numit un administrator.

Dl.secretar- da am primit acea informare de la S.C. Apa Canal S.A. Sibiu.

Dl.presedinte-nu e normal sa sufere cetatenii de buna credinta pentru cei care sunt rau platnici.

Dl.Badila- S.C. Apa Canal S.A.ca intotdeauna e foarte promta in a-si apara contractele cu noi, in loc sa aiba 1500 de batai de cap ei vor sa aiba doar 30 . Singurul mod legal e infiintarea asociatilor de proprietari. Cu ce autoritate eu ca cetatean merg la vecini sa verific apometrele, consumul? Asta e situatia in care am ajuns dupa cativa ani de colaborare, ei trebuia acum 5 ani sa faca contorizari, era o obligatie contractuala. Eu nu contest logica celor de la Apa Canal, ce contest eu, e modul in care se pune problema.

Dl.presedinte-sunt convins ca dl.Klein Peter va transmite punctul nostrum de vedere celor din conducerea S.A. Apa Canal S.A.

Dl.Badea Gheorghe-contorizarea era o obligatie contractuala.

Dl.Francu Dan-blocul a avut administrator pana in luna octombrie 2012 cand nu a mai administrat acest bloc. Noi nu stim cum sa ne achitam acum aceste consumuri, nu am puterea sa intru la vecin sa verific consumul de apa. Sunt apartamente ocupate de multi ani dar nu sunt locuite;

Dl.presedinte-Cosniliul Local a avut mereu problem cu administrarea acestui bloc.

Dl.Grama Vasile-ce se intampla cu societatile care sunt pe scara?

Dl.presedinte-in forma asta vom ajunge ca in capatul strazi sa ne puna contor si sa ne descurcam .

Dl.Klein Peter – se poate trage o teava pana la contorul mare din pivnita sau pausal pe persoana.

Dl.Badila Costin- pe scara mea apartamentele au doua coloane: la bucatarie si baie; am verificat cum putem face ce spunea si dl.Klein dar nu se permit aceste lucrari-sa tragem teava pana in pivnita. De ce nu se poate impune prin contract sa ai obligatia sa permiti verificarea lor atunci cand e cazul sa se verifice.

Dl.presedinte-contorii nu sunt agreati de S.C. Apa Canal S.A., atunci de ce ii sigileaza? Sa puna Apa Canal conditia ca nu-l sigileaza pana cand nu trece contor la limita proprietatii.Gazul pe cheltuiala lor a facut scoaterea contoarelor afara, asa trebuia sa faca si Apa Canal.

Dl.Constantinescu Mircea-propun ca cei care au avut contract de administrare si pana e valabil, sa-si continue activitatea ca si pana acum.

Dl.presedinte- S.C.GOA S.A. nu mai putea administra acest bloc si in februarie am votat modificarea actului constitutiv S.C.GOA S.A.

Dl.___locatar Marsa-noi nu suntem proprietari, noi suntem chiriasi.

Dl.primar-fondul locativ e la S.C.GOA S.A.

Dl.secretar- S.C.GOA S.A. incaseaza chiria , administrator aveti.

Dl.primar-sa facem o adresa la administrator la GOA sa se convoace GOA.

Dl.Grama Vasile-urgent contorizare in bloc.

Dl.Klein Peter -oamenii nu vor sa delege o persoana care sa adune banii.

Dl.Klingeis Leopold-daca se stie care sunt rau platnici sa-I scoatem afara.

Dl.Badila Costin-administratorul si-a facut treaba si anul trecut, a achitat 1 miliard pentru acesti rau platnici. Sa demaram rezilierea contractului la rau platnici.

Dl.presedinte-sa solicitam situatia de la S.C. GOA S.A. cu rau platnicii.

Dl.Grama-daca au contorizarea toti, atunci sa vina S.C.Apa Canal S.A. sa inchida apa doar la cei rau platnici.

Dl.secretar-intre S.C. GOA S.A. si S.C. Apa Canal S.A nu mai e nici o relatie contractuala.

Dl.Stoica Daniel-ar putea cineva din aparatul Primariei sa se ocupe de infiintarea unei asociatii de proprietari.

Dl.primar-e o problema care nu trebuie lasata la cetateni sa o administreze singuri, cand Consiliul Local Avrig e proprietar. Trebuie convocata AGA sa vedem cand sa platim la S.C. GOA S.A.

Dl.Badila-blocul e al orasului, ce treaba mai are S.C. GOA S.A. in situatia asta, Primaria sa faca contract cu S.C. Apa Canal S.A.

(Vizualizat de 63 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *