Dincolo de feuda publica purtata pe Facebook de Ilie Stoica si Arnold Klingeis, prin declaratii si acuze indirecte pe paginile institutilor pe care le conduc, am observat ca se formeaza un trend si ca mai nou fiecare partid politic sau candidat la vreo functie publica isi face profil, pagina si grup de Facebook.

N-am sa discut despre irelevanta si inutilitatea de a avea si profil si pagina si grup de Facebook pentru ca sunt sigur ca aproape nimeni dintre cei care folosesc Facebook din Avrig n-ar intelege, insa am sa incerc sa punctez o serie de aspecte privind continutul si interesul pe care l-ar putea starni prezenta lor pe Facebook.

Constat ca mai nou Facebookul e vazut de multi ca un El Dorado al campaniei electorale, desi pana acum cel putin in Romania orice campanie (indiferent de scop) si orice sondaj realizate pe Facebook s-au dovedit potrivnice realitatii. De ce s-a intamplat lucrul asta? Pai raspunsul e cat se poate de simplu. In mare parte cei care folosesc Facebookul si internetul in general sunt oameni educati si culti, care nu pun botul la orice manipulare ieftina si nu iau orice poveste de adormit copiii publicata pe Facebook drept adevarul absolut. Iar dovada in acest sens sunt numerele mici de oameni care dau like sau share la tampenii. Probabil ca un procent de 10% dintre prietenii fiecaruia dintre noi pun botul la cretinitati si dau share, in timp ce restul de 90% ignora orice tampenie publicata pe Facebook. Ei bine, tocmai acei 90% pe care nu-i observa nimeni si pe care, cei cu paginile si profilele politice nu-i inteleg conteaza de fapt.

Oamenii astia si-au facut pagini de Facebook fara sa aiba vreun plan concret privind ceea ce vor publica pe ele si mai ales ceea ce ar putea sa atraga electoratul pe paginile lor.

La FDGR Avrig de exemplu, a doua poza postata pe pagina e una cu Palatul Brukenthal, pentru ca pare atat de mare lacomia familiei Klingeis incat cauta sa-si faca reclama oriunde si cu orice pret (chiar si cu riscul de a atrage atentia DNA):

Screen Shot 2016-01-22 at 10.14.55
La PSRO Avrig, un partid fondat de prostanacul de Geoana care nu mai are loc prin nici un alt partid comunist socialist, se face reclama la scoala de soferi a consilierului Sas si se posteaza clipuri cretine de pe pagini de radiouri sinistre:

Screen Shot 2016-01-22 at 10.33.12Screen Shot 2016-01-22 at 10.32.46
UNPR Avrig a disparut la fel de subit cum a si aparut in 2012, an din care n-au mai postat nimic si de cand nu mai au nici un fel de activitate:

Screen Shot 2016-01-22 at 10.41.45
PNL Avrig, desi are un numar foarte mare de membri rezultat din fuzionarea unor partide mamut nici macar n-are pagina sau profil de Facebook, iar lucrul asta se datoreaza faptului ca partidul e condus de o serie de oameni fara pic de viziune si nu prea ai la ce sa te astepti de la aceeasi politruci care conduc partidul dupa o mentalitate invechita si dovedita ca fiind rau intentionata inca de acum 20 de ani.

La PSD Avrig, dincolo de stiri partinitoare si subiective ce lauda guvernul Ponta mai ceva decat Antena 3 si RTV la un loc in primetime avem parte de indemnuri de a ne inscrie in PSD Avrig. Doar ca nimeni nu se incumeta sa ne spuna de ce ne-am inscrie in PSD Avrig, ce-am avea de castigat inafara de obligatia de a plati cotizatie si a imparti galeti pe sate in timpul campaniei:

Screen Shot 2016-01-22 at 10.50.08
Ce n-am vazut pe nicio pagina sau profil de partid si ce ma asteptam sa vad si sunt sigur ca 90% dintre avrigeni se asteapta sa vada sunt (in ordinea importantei):

  • Un raport si o asumare a realizarilor fiecarui membru de partid in parte, atat din postura lui de membru cat si din postura de functionar public aflat in slujba cetateanului. Inainte sa ceara voturi e imperios necesar sa si justifice aceasta cerinta prin date concrete si fara sa justifice lipsa lor de implicare aruncand cu rahat in contracandidati si scotand in evidenta faptul ca nici ei n-au facut nimic.
  • O campanie de consultari transparenta, prin care sa permita fiecarui cetatea sa raporteze chiar si sub forma de anonimat problemele cu care se confrunta si pe baza frecventei problemelor raportate sa stabileasca o serie de prioritati si sa faca demersuri pe langa orice institutie competenta pentru a informa macar asupra problemelor comune chiar daca nu le pot rezolva in vreun fel.
  • Sa-si asume public esecul fostilor si actualilor membri de a rezolva anumite probleme.
  • Sa demareze o serie de actiuni socio-culturale si ecologice unde sa apara doar oamenii, nu si culorile sau simbolurile de partid si sa dea discursul politic pe unul amiabil si amical in care oamenii de rand, votantii sa fie tratati de la egal la egal dincolo de venituri, masina pe care-o conduc sau „pozitie sociala”.
  • Sa prezinte o lista cu prioritati si proiecte bazate pe date realiste si care sa fie realizabile intr-un mandat de primar sau consiliu local si sa prezinte potentialilor votanti solutii de compromis pentru proiectele ce nu se pot realiza intr-un mandat.
  • Sa organizeze acte caritabile pentru ajutorarea celor saraci din Avrig si pentru a face cunoscute povestile celor care se zbat in saracie. Pana la urma conditia de saracie nu apare doar de Craciun sau in fiecare campanie electorala, ci e permanenta in anumite cazuri si astfel are nevoie de atentie permanenta.
  • Sa verifice si sa prezinte public activitatea fiecarei institutii din Avrig si sa analizeze felul in care se cheltuiesc bugetele acestor institutii. Si nu ma refer doar la Primarie si CL, ci si la GOA, Apa-Canal sau scolile din Avrig si sa faca publica orice cheltuiala nejustificata sau abuziva pentru ca legea transparentei ne permite pana la urma tuturor accesul la astfel de informatii.
  • Sa-si prezinte propunerile pentru candidatura si sa faca public CV-ul fiecarui candidat ca sa stim si noi ce anume (in afara de relatiile cu alti politruci) il recomanda pe X ca sa candideze drept primar sau consilier.

Ma indoiesc sincer c-am sa vad pe paginile sau profilele de Facebook ale partidelor din Avrig asa ceva pentru ca e cat se poate de evident c-au inceput deja cu stangul si ciocoii din fiecare partid, al caror interes e doar propria bunastare garantata prin stampila primariei nu au viziune, iar de vorbe desarte, de reclame si umor grobian suntem satui cu totii pentru ca dupa cum spuneam, fiecare dintre noi are acei 10% din prieteni tampiti.

De Avrig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *