Apriga batalie electorala

Sunt sigur ca foarte multa lume se intreaba de ce la Avrig e o batalie electorala atat de apriga si mai ales de ce unii dintre actualii consilieri s-au aciuat ca sefi pe la alte partide intocmai pentru a obtine cu orice pret inca un mandat de consilier.

Ei bine explicatia in acest sens e cat se poate de simpla si am sa exemplific ca sa puteti intelege mai bine.

Avrigul e un oras ce are pe alocuri zone ce aduc a catun, zone ce aduc a sat si zone ce aduc a comuna, insa n-are nicio zona care sa aduca a oras. Ori lucrul asta se intampla in timp ce fiecarui cetatean ii sunt impuse taxe si impozite de oras.

Lucrul asta a facut posibil ca la bugetul Primariei sa se adune suficienti bani incat cei care impart banii sa poata sa se lafaie in ei. Daca in discutia asta mai adaugam si faptul ca absolut toti afaceristii locali au devenit prosperi abia dupa ce au devenit consilieri atunci situatia se vede cat se poate de clar.

De fapt la Avrig sunt atat de multi bani in plus la buget, incat oricine ar veni primar in locul lui Arnold Klingeis poate din prima zi sa-si inchirieze limuzina cu tot cu sofer la primarie. De asemenea poate sa-si programeze lunar cate o excursie chiar si acolo unde se agata harta lumii in cuie.

Ba mai mult, un candidat suficient de responsabil poate sa-si modernizeze si sa-si asfalteze in 2 ani de zile propria strada, indiferent cat de lunga e si facand abstractie de faptul ca toate strazile adiacente sunt praf si pulbere.

De asemenea din postura de consilier sau viceprimar oricare candidat ar putea sa doteze o institutie publica recent inaugurata cu niste echipamente ce ar putea servi pentru buna desfasurare a propriei firme de curatenie.

sheep-982683Doar la Avrig un consilier local poate sa obtina reduceri de impozite si subventii pentru ca privilegiul de consilier nu trebuie sa-l tina la acelasi nivel cu fraierii care-si platesc taxele si impozitele cu constiinciozitate.

Si nu in ultimul rand, doar in Avrig un consilier local oarecare din postura de simplu angajat la o firma oarecare poate sa cumpere la pret de nimic o fosta ferma de porci si sa investeasca activ in ea din salariul pe care-l ia in timp ce-si intretine familia cu aceiasi bani. Evident schema asta nu-i ceva nou pentru ca in fond colegul sau de partid a facut aceeasi manevra in urma cu aproape 20 de ani cand a achizitionat Poiana Neamtului si uzina de apa in aceleasi conditii.

Exemplele in acest sens pot sa continue cu aproape fiecare consilier si primar in parte, insa am ales sa le expun pe cele mai cunoscute intocmai pentru a va face o imagine privind motivul care sta in spatele interesului smenarilor pentru functii publice la Avrig.

Scriind articolul asta mi-am dat seama ca de fapt Fraticiu a fost singurul fraier care s-a grabit sa faca parte altora si cand a fost vorba sa-si faca parte lui n-au mai existat bani de furat si a recurs la deturnarea de fonduri Phare pentru as-i face o casa pentru el si amanta lui.

Evident ca in ziua de azi sunt si mai multi bani in joc pentru ca in mandatele Klingeis taxele locale si volumul incasarilor au crescut mult mai mult comparativ cu perioadele anterioare cand grija lui Fraticiu era sa ameninte si sa-i santajeze pe restantieri. Desigur, cresterea asta de venituri nu i se datoreaza lui Klingeis ci oamenilor profesionisti de la directia de taxe si impozite care-si fac meseria cum trebuie.

(Vizualizat de 318 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *