Unde sunt partidele?

De fiecare data cand sunt alegeri la Avrig, fie ca vorbim de parlamentare, europarlamentare, locale sau prezidentiale la Avrig constatam cu stupoare faptul ca avem partide politice, ca acestea mai au si membri, unele din ele chiar si organizatii de tineret care supriza ne vor binele tuturor si sunt dispusi sa faca orice (ma rog nu chiar orice) in luna de campanie electorala pentru a ne convinge sa-I votam.

Dupa ce se confirma rezultatele votului cei care sunt castigatori sarbatoresc victoria cu acolitii care i-au sustinut in campanie in timp ce perdantii inghit amar si incearca sa cauta tapi ispasitori de cele mai multe ori in timp ce curvele politice se orienteaza de cele mai multe ori spre unul din partidele castigatoare sau tatoneaza terenul pana la urmatoarele alegeri incercand sa obtina o pozitie cat mai buna pe liste.

De fiecare data cand vad un candidat al vreunui partid pe strada sau pe sustinatorii infocati ai acestuia in campanie primul lucru care imi vine in minte e clipul e mai jos fiindca ceea ce fac candidatii e o cersetorie de voturi.

N-am vazut pana acuma un candidat din partea unui partid politic, mai ales la alegerile locale, care sa prezinte o serie de solutii si proiecte concrete, dar mai ales realizabile. E amuzant faptul cum unii care au vechime in Primaria Avrig sau Consiliul Local Avrig pun pe foaie niste propuneri utopice desi stiu clar ca bugetul comunitatii e limitat de productivitate, competitivitate si consum si ca el nu creste peste noapte fara un management eficient in ceea ce priveste resursele in primul rand.

Dar dincolo de lipsa de viziune e si lipsa de implicare dupa cum spuneam in inceputul articolului.

In perioada campaniei electorale tineri si varstnici se intreceau in curatarea unor zone de prin oras purtand cu mandrie tricourile si sepcile de partid. Ba mai mult aduceau cu autocarul colegi de partid din tot judetul pentru a-I ajuta si la randul lor mergeau sa ajute in alte localitati.

Dupa ce se termina campania nu mai vede nimeni oamenii nevoiasi, gunoaiele de pe strazi, nu mai vin autocarele cu colegi de partid in ajutor. Partidele dispar in eter in timp ce membri lor se inchid diverse locatii numite sediu de partid unde incearca sa puna tara la cale, sa se regrupeze dupa esec, sa caute vinovatii si unii dintre ei sa se pregateasca pentru alegerile urmatoare cand vor aplica aceeasi metoda insa o vor incerca cu mai multa determinare.

In timpul campaniei electorale domnul Vasiu, seful UNPR Avrig la acea vreme ne vorbea despre un partid tanar cu tineri care vor sa faca ceva. Nu stiu ce s-a intamplat si unde s-au dus tinerii domnului Vasiu. De fapt nu stiu unde s-a dus partidul domnului Vasiu fiindca s-a cam ales praful de el din cate se pare. Totusi privind partidul ca un ansamblu presupun ca daca vroiau sa faca ceva pentru oras faceau si din postura de perdanti nu doar din cea de castigatori fiindca pentru a face o campanie de infrumusetare a orasului, de curatare a unor zone sau de ajutorare a unor categorii de persoane sarace nu ai nevoie de stampila primariei ci de vointa, iar in Avrig vointa lipseste.

Am dat ca exemplu UNPR fiindca este singurul partid politic fara reprezentant in consiliul local care a propus o serie de masuri cu un entuziasm fara precedent si care s-a eschivat de la orice initiativa civica odata cu esecul in alegeri.

Bineinteles ca acelasi lucru se intampla in fiecare partid politic din Avrig unde membri acestuia au uitat cel mai probabil intentionat faptul ca in campanie au putut ajuta comunitatea in diverse demersuri ce tin cel putin de imaginea orasului in ochi celor care locuiesc in el dar si al trecatorilor, dar mai ales tin de imaginea lor ca membri ale unor partide care zic ei ne vor binele.

In incheiere nu pot decat sa va recomand ca data viitoare cand o sa vedeti o serie de membri ai vreunui partid facand ceva pentru oras sa faceti o poza cu ei si sa o inramati fiindca la cat de rare sunt astfel de situatii o astfel de poza e de nepretuit.

(Vizualizat de 2 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/blogs/avrig.eu/public_html/wp-content/plugins/easy-captcha/easy-captcha-recaptcha.php on line 97