targul de Craciun si strazile

Primaria Avrig a inaugurat prima editie a targului de Craciun numit “Crestini, Craciunul a sosit”. Mai multe informatii despre acest eveniment gasiti pe pagina primariei. Initiativa este laudabila, insa nu cred ca a avut succes si mi s-a parut o risipa de bani. Duminica, in jurul orei 21 am trecut si eu pe acolo sa vad cum e si ce e si am constatat ca doar cateva persoane au infruntat frigul pentru a participa la eveniment.

Poze de la targ si mai multe informatii va adauga Roxi in curand.

Eu am o alta problema si nedumerire legata de acest gen de evenimente. Mi se par necesare intr-o oarecare masura. E drept, cultura trebuie conservata si promovata, insa nu prin evenimente kitsch.

Nu stiu de ce, dar am impresia ca atat primarul Sibiului cat si cel al Avrigului, si probabil multi altii, se ghideaza dupa principiul lui Cezar de a oferi panem et circus multimii.

Locuitorii avrigului stiu foarte bine ca in 90% din oras infrastructura rutiera este la pamant. Locuitorii de pe strada S. Brukenthal stiu faptul ca asfaltarea unei strazi de maxim 1 km. a durat in mandatul Fraticiu 4 ani de zile. De asemenea, locuitorii de pe strada Bisericii, strada care pana de curand facea parte din DN1, stiu destul de bine ca in urma lucrarilor de canalizare efectuate in zona strada a ramas cu un singur sens de circulatie, celalalt fiind o adevarata provocare pentru rotile din dreapta ale masinilor, in timp ce strada fostului primar, actual viceprimar a fost pavata cu dale de beton de la un capat la altul. Poze si detalii in curand.

Facand abstractie de aceste situatii mie, ca posesor de masina si platitor de impozit pentru aceasta la bugetul primariei Avrig, nu mi se pare normal ca azi, 23 decembrie 2008, dupa o ninsoare abundenta sa ma dau cu masina ca cu sania prin oras, si sa ajung sa merg cu viteza melcului si sa am grija la fiecare viraj pentru ca, primaria are bani de investit in evenimente kitsch dar nu are bani pentru a plati o firma sa curete strazile principale ale orasului de polei.

Voi ce ziceti?

(Vizualizat de 2 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *