Site-ul, taxele si cimitirul

Inca de cand am vazut celebrul deja site al cimitirului din Avrig mi-am dat seama ca nu poate reprezenta decat o risipa de bani. In primul rand n-am inteles la ce ar folosi site-ul unui cimitir, chiar daca cel putin teoretic exista o serie de intrebuintari comerciale si de relatii cu publicul ca in orice domeniu, atat timp cat ponderea populatiei online e cu mult sub media europeana.

In al doilea rand, felul in care a fost realizat, intr-un mod ce aduce a un amator in ale internetului si calculatoarelor, dar si felul in care a fost lansat, cu surle si trambite pe media, in timp ce site-ul era, si inca e mult sub “caracterizarea” oferita in presa, nu fac decat sa dovedeasca “buna intentie” a celor care l-au realizat din banii colectati de la avrigeni.

Pana la urma, site-ul e ca si cimitirul, vai si amar…

Dar nu despre cum a fost realizat vreau sa vorbim ci despre cum e de fapt intretinut. Si asta fiindca pentru buna informare a cetateanului, fiecare site trebuie actualizat constant, de fiecare data cand apare ceva nou, de fiecare data cand se modifica ceva si de fiecare data cand exista nevoia de a comunica o schimbare.

Astfel, conform site-ului primariei, aflam de existenta unei HCL 131/2014 care produce modificari in regulamentul cimitirului si in sistemul de tarifare al cimitirului. Aceasta HCL are si o anexa in care se specifica noile tarife:

 

Screen Shot 2014-12-20 at 06.14.52Aceste noi tarife au intrat in vigoare odata ce HCL a fost publicata, si astfel trebuiesc aplicate conform noii prevederi legale.

Totusi, site-ul cimitirului la fix 7 zile dupa publicarea acestor noi tarife inca n-a fost actualizat si pastreaza vechile tarife:

Screen Shot 2014-12-20 at 06.15.05Acest lucru ma face sa ma intreb daca pana la urma angajatii casieriei GOA au fost informati de aceasta schimbare, sau daca nu cumva au continuat sa incaseze tarifele vechi si dupa data de 13 decembrie fiindca seful lor n-a binevoit sa-i informeze de aceste modificari, la fel cum n-a binevoit sa dispuna si actualizarea site-ului. Divaghez bineinteles, sunt sigur ca angajatii GOA au fost informati, cel putin verbal de aceasta modificare, mai ales ca articolul 2 din HCL 131/2014 spune cam asa:

Art.2: S.C. Gospodărire Orăşenească  Avrig S.A. Avrig va asigura urmărirea şi respectarea  prevederilor prezentei hotărari

Si totusi n-a facut-o in totalitate, daca tinem cont de o HCL ce s-a adoptat in 26 noiembrie, dar s-a publicat pe 13 decembrie cand a si intrat in vigoare si ca pe site nu s-a schimbat nimic.

Probabil va intrebati de ce nu s-a actualizat pagina cimitirului cu noile tarife? Ei bine seful cel mare de la GOA probabil ca e ocupat cu decoratiunile de craciun de la Poiana Neamtului sau cu adapatul caprelor, iar seful cel mic, daca tot i s-a redus bugetul indirect printr-o reducere de tarife, a decis ca e timpul sa lucreze mai putin si a plecat in concediu inainte de termen:

Screen Shot 2014-12-20 at 06.39.36Ca doar sef mai mare e doar tata, si nu-l pune tata pe liber pentru atata lucru nu?

 

 

 

(Vizualizat de 8 ori, 1 vizite azi)
Postarea de comentarii pe acest site reprezinta acceptul dumneavoastra in ceea ce priveste stocarea si procesarea datelor furnizate prin formularul disponibil in acest sens, in conformitate cu politica noastra de confidentialitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *